A day to remember… 24/7 [BLUES PILLS]

0
483
Blues Pills

Blues Pills

ΟΝΟΜΑ ΑΛΜΠΟΥΜ: “Blues Pills” – BLUES PILLS
ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 2014
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Nuclear Blast
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Don Alsterberg
ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ:
Elin Larsson – Φωνητικά
Dorian Sorriaux – Κιθάρα
Zach Anderson – Μπάσο
Cory Berry – Τύμπανα

Το πολύ ενδιαφέρον με αυτή την στήλη δεν είναι ότι αναπολούμε μια ωραιοποιημένη ανάμνηση ενός δίσκου, αναπαράγοντας έτσι ρετρολαγνικές τάσεις γεγονός που συμβαίνει κατά κόρον εκεί έξω στα ίντερνετς (sic). Επιστρέφοντας πίσω σε δίσκους-ορόσημα αντιλαμβάνεσαι πλέον ξεκάθαρα πόσο η μόδα της εποχής καθόρισε ή καθορίστηκε από την δημιουργία τους. Βέβαια για τους BLUES PILLS, και πολύ περισσότερο για το ντεμπούτο τους, δεν μπορούμε να πούμε ότι καθόρισαν κάτι μεγαλύτερο από την προσωπική τους πορεία, η οποία για τρία τέσσερα χρόνια βρισκόταν σε δυσθεώρητα ύψη.

Μιας και το Rock Hard έχει το αρχείο που μπορεί να πάει τόσο πίσω (και άλλο τόσο) μπορούμε να ανατρέξουμε στα κείμενα του παρελθόντος και να διαβάσουμε τι άποψη επικρατούσε τότε, τόσο για το ντεμπούτο, όσο και την εξέλιξη του συγκροτήματος έως τον τρίτο, και τελευταίο μέχρι σήμερα, δίσκο. Προσωπικά θα έρθω να συμφωνήσω με όσα έχουν γραφτεί, και να τονίσω ότι όσες μουσικές αναφορές κι αν βρίσκονται στο ομότιτλο ντεμπούτο των Σουηδών, το τελικό αποτέλεσμα αποτελεί τεράστιος πόλος έλξης για κάθε δουλεμένο (ή και όχι τόσο) αυτί.

Η Elin Larsson αναμφίβολα είναι το σημείο αναφοράς όλου αυτού του μουσικού εγχειρήματος, το οποίο ξεκίνησε το 2011 με τα αδέλφια Zack Anderson και Cory Berry όπου εκείνη την περίοδο συμμετείχαν στους θρυλικούς RADIO MOSCOW. Αργότερα μαζί με τον πολύ ταλαντούχο Dorian Sorriaux δημιούργησαν αυτό τον δίσκο ποίημα που μπορεί να μην καθόρισε το blues/heavy rock 60s revival, αλλά σίγουρα έβαλε την μπάντα στο κάδρο των καλύτερων ανερχόμενων συγκροτημάτων. Μάλιστα σε μια χρονιά όπου κυκλοφόρησε το “Trails And Passes” των GREENLEAF, το “Magical Dirt” των RADIO MOSCOW, το “Clear Lake Forest” των THE BLACK ANGELS και το “To The Highest Gods We Know” των COLOUR HAZE, οι BLUES PILLS κατάφεραν να στρέψουν όλα τα μάτια πάνω τους! Μια επιτυχία που εξαργυρώθηκε δύο χρόνια αργότερα, στο “Lady In Gold”, με την εμφάνιση σε μεγάλα φεστιβάλ και μια περιοδεία με τους KADAVAR.

Δεν χρειάζονται θαρρώ περισσότερα λόγια για να εξηγήσουμε γιατί το “Blues Pills” είναι ένας δίσκος που έκανε πολλά αυτιά να στραφούν προς αυτό το δυναμικό κουαρτέτο. Η συνεργασία της μπάντας με την Nuclear Blast τους έβαλε αυτόματα στα ηχεία ενός ετερόκλητου κοινού, το οποίο ανταποκρίθηκε αμέσως στο όλο μουσικό πακέτο που τους πρόσφεραν. Όσοι βέβαια γνώριζαν την μπάντα από τα δύο EP που προηγήθηκαν περίμεναν μάλλον ένα πιο αυθεντικό, πιο τραχύ και δυναμικό αποτέλεσμα. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία, για μια άλλη στιγμή. Προς το παρόν ας απολαύσουμε αυτή την δισκάρα!

Νίκος Ζέρης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here