Weekly Metal Meltdown (7/9 – 13/9)

0
50
Weekly

Weekly

Weekly Metal Meltdown και αυτήν την εβδομάδα, με την ανασκόπηση των νέων τραγουδιών που κυκλοφόρησαν και από επερχόμενες κυκλοφορίες που περιμένουμε με ενδιαφέρον. Σ’ αυτήν την εκδοχή, παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο πολυαναμενόμενα τραγούδια, που βγήκαν από τις 7 ως τις 13 Σεπτεμβρίου.

Photo by Tim Tronckoe

Έχουμε ήδη κάνει την ομαδική κριτική στο νέο, δέκατο άλμπουμ των NIGHTWISH, που ονομάζεται “Yesterwynde” και κυκλοφορεί την Παρασκευή από τη Nuclear Blast. To “An ocean of strange lands” είναι ουσιαστικά το κομμάτι που ανοίγει το άλμπουμ μετά την εισαγωγή, διαρκεί σχεδόν 9,5 λεπτά και μπορείτε να δείτε το lyric video που δημιουργήθηκε γι’ αυτό.

Photo by Clay Patrick McBride

Οι Αμερικάνοι MASTODON και LAMB OF GOD κάνουν μία κοινή περιοδεία για να γιορτάσουν τα 20 χρόνια από την κυκλοφορία των “Leviathan” και “Ashes of the wake” αντίστοιχα, δύο άλμπουμ που είχαν βγει μάλιστα και ακριβώς την ίδια μέρα (31/8). Για να κάνουν πιο special το γεγονός, κυκλοφόρησαν από κοινού, σε μία πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία, το τραγούδι “Floods of Triton”, που μπορείτε να το ακούσετε.

Photo by Jen Rosenstein

Συνεχίζουμε με τον Zakk Wylde, ο οποίος διοργανώνει το φεστιβάλ Berzerkus με τη συμμετοχή -φυσικά- των BLACK LABEL SOCIETY και για να προσφέρει κάτι έξτρα, κυκλοφόρησε το single, “The gallows”. Το video clip του τραγουδιού, βρίσκεται ακριβώς από κάτω.

Photo by Ben Alexis

Στις 15 Νοεμβρίου, αναμένεται το νέο, όγδοο άλμπουμ των AS I LAY DYING, του metalcore σχήματος με τον Tim Lambesis στα φωνητικά. Θα ονομάζεται “Through storms ahead” και αναμένεται στις 15 Νοεμβρίου από τη Napalm Records. Το “We are the dead”, η εταιρία τους, το παρουσιάζει ως τον “Metalcore ύμνο της χρονιάς” κι έχει guest συμμετοχές από τους Alex Terrible (SLAUGHTER TO PREVAIL) και Tom Barber (CHELSEA GRIN, DARKO).

Photo by Lina Glasir

Νέο τραγούδι και για τους Ουκρανούς JINJER με τίτλο “Rogue”. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα κάποιος δίσκος, παρά μόνο μία περιοδεία που ξεκινά στις 20 Σεπτεμβρίου στην Αμερική με τους HANABIE και τους BORN OF OSIRIS. Στο τέλος Οκτωβρίου θα παίξουν και στην Ευρώπη με τους SEPULTURA, OBITUARY και JESUS PIECE.

Photo by Svetlana Goncharova

ENSIFERUM για τη συνέχεια, με το τραγούδι με τον “λιτό” τίτλο “Long cold winter of sorrow and strife”. Στις 18 Οκτωβρίου, κυκλοφορεί το “Winter storm” από τη Metal Blade. Ένα hint. Παλαιότερα είχαν διασκευάσει το “Bamboleo”, τώρα διασκευάζουν το “Lambada”…

To νέο συγκρότημα του τραγουδιστή και πολυ-οργανίστα Daniel Cavanagh των ANATHEMA, είναι οι WEATHER SYSTEMS. Συνοδοιπόρος του, είναι ο -επίσης πρώην ANATHEMA- ο ντράμερ Daniel Cardoso. To ντεμπούτο τους, είναι το “Ocean without a shore”, που αναμένεται στις 27 Σεπτεμβρίου από τη Mascot Records και το δεύτερο single είναι το “Synaesthesia”, ένα εννιάλεπτο τραγούδι χωρισμένο σε πέντε μέρη…

Photo by Johan Baath

Οι Σουηδοί GRAND MAGUS, στο “Sunraven”, τον δέκατο δίσκο τους, που η Nuclear Blast θα τον κυκλοφορήσει στις 18 Οκτωβρίου, έχουν ένα concept σχετικό με το θρυλικό ποίημα “Beowulf”, μία αρχαία ιστορία επικών διαστάσεων για ήρωες και τέρατα, τιμή και ανδρεία, θρίαμβο και ήττα. Το δεύτερο single είναι το “The wheel of pain”.

Photo by Henrik Sander

Ακούγεται περίεργο στις μέρες μας, ιδιαίτερα για ένα black metal συγκρότημα, αλλά οι 1349 έχουν την ίδια σύνθεση από το 2001, έχοντας μάλιστα στις τάξεις τους τον Frost, τον ντράμερ των SATYRICON. Όλα αυτά τα χρόνια, παίζουν με ιδιαίτερη συνέπεια το ιδίωμα που υπηρετούν, έχοντας ως στόχο να διατηρήσουν την κληρονομιά του black metal. Το “The wolf & the king” αναμένεται στις 5 Οκτωβρίου από τη Season of Mist και το “Inferior pathways”, είναι ένα ακόμη δείγμα μέσα από εκεί.

Κλείνουμε με κάτι ελληνικό και ιδιαίτερα αγαπημένο. Μετά από τρία χρόνια και την κυκλοφορία του άλμπουμ τους “Empire of Sins”, Οι SILENT WINTER επιστρέφουν δυναμικά στην δισκογραφία με το νέο τους τρίτου full-length άλμπουμ τους με τίτλο “Utopia”. Ο δίσκος κυκλοφορεί στις 22 Νοεμβρίου 2024 από την No Remorse Records. Μια πρώτη γεύση για το τι θα ακολουθήσει, μας δίνουν με την κυκλοφορία του Official Video του single “Hellstorm”.

Ραντεβού σε λίγες μέρες με το επόμενο Weekly Metal Meltdown και πολλά καινούργια τραγούδια.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here