BEYOND PERCEPTION interview (Κώστας, Πάνος, Μάκης)

0
17
Beyond Perception
Photo by Elena Vasilaki
Beyond Perception
Photo by Elena Vasilaki

Οι Έλληνες groove metallers BEYOND PERCEPTION, γιορτάζουν τα είκοσι χρόνια τους στη σκηνή, μ’ ένα δυναμικό live που θα γίνει την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου στο Temple, έχοντας στο πλάι τους, τους HONEYBADGER και τους TELMA. Θα υπάρχουν πολλοί special guests, κληρώσεις και προβλέπεται μία βραδιά που θα τη θυμόμαστε. Ο Σάκης Φράγκος, έκανε μία συνέντευξη με τα τρία πιο σταθερά μέλη τους, τον Κώστα (κιθάρα), τον αδερφό του Πάνο (μπάσο) και τον τραγουδιστή Μάκη.

Παιδιά μου, για παρακαλώ συστηθείτε για να σας μάθει ο κόσμος!
Κώστας: Γεια χαρά λοιπόν, εγώ είμαι ο Κώστας, κιθάρα στους BEYOND εδώ και 20 χρόνια. Από τα πρώτα-πρώτα μέλη, ιδρυτικά

Από τα μικράτα τους…
Κώστας: Ναι, έτσι ακριβώς.
Πάνος: Γεια κι από μένα, εγώ είμαι ο Πάνος ο μπασίστας. Κι εγώ από τα ιδρυτικά μέλη.
Μάκης: Εγώ είμαι ο Μάκης, φωνή. Από το 2012 είμαι στη μπάντα και προχωράμε.

Εξαιρετικά. Λοιπόν, οι BEYOND PERCEPTION, οι οποίοι εορτάζουν τα 20 χρόνια τους με συναυλία στο Temple, μαζί με τους HONEYBADGER και τους TELMA. Πρώτη Νοεμβρίου λοιπόν του 2024, ημέρα Παρασκευή. 20 χρόνια BEYOND PERCEPTION. Ψιλοανέκδοτο πρέπει να ακουγόταν αυτό, αφοί Καλαβρέζοι έτσι;
Κώστας: Είναι και μάλιστα δεν σου κρύβω το τι συναισθήματα νιώθω όταν το σκέφτομαι. Γιατί εντάξει το ξεκινήσαμε σαν χόμπι προφανώς, τώρα σε μια χώρα που λες, ξέρεις, να βγεις να παίξεις αυτή τη μουσική ας πούμε, τι στόχους έχεις, που θα το πας κλπ. Οπότε είμαστε εδώ μετά από 20 χρόνια, μαζί σου, μεγάλη μας τιμή πραγματικά. Και εντάξει, είναι φοβερό για μας, πραγματικά
Μάκης: Ισχύει.

Δηλαδή πραγματικά λες τώρα, γιατί δεν είστε και μεγάλα, είστε μικρά παιδιά ακόμα. Οπότε ξεκινάγατε έφηβοι ας πούμε και εσύ τώρα Μάκη, είσαι πλέον των 10 ετών στο συγκρότημα.
Μάκης: Ισχύει, ισχύει, 12 χρόνια.

Beyond Perception

Γιορτάζουμε τώρα λοιπόν, τα 20 χρόνια BEYOND PERCEPTION και το περίεργο, ήταν όταν ξεκινήσατε να παίζετε, δεν νομίζω να υπήρχαν και ιδιαίτερα πολλά σχήματα στην Ελλάδα που να παίζανε αυτή τη μουσική, έτσι δεν είναι;
Κώστας: Ισχύει, ναι. Βέβαια, έχουμε αλλάξει και εμείς γενικά. Ανάλογα με τις εποχές, τις επιρροές και τα μέλη που ερχόντουσαν κάθε φορά. Δηλαδή, αν ακούσεις και τα πρώτα ας πούμε ήταν έτσι πιο progressive, είχαν στοιχεία λίγο διαφορετικά. Οπότε εξελίχθηκε αυτό. Εντάξει, όσο μεγαλώνεις ας πούμε, σίγουρα μαθαίνεις καινούργια πράγματα και βλέπεις και το συνθετικό κομμάτι πιο πολύ. Οπότε σκέφτεσαι και λίγο διαφορετικά. Αλλά βλέπεις στα άλμπουμ ρε παιδί μου μια εξέλιξη.

Γενικότερα αυτός ο ήχος, δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος στη χώρα μας. Ακόμη και τώρα, όχι μόνο παλιότερα. Ακόμα και τώρα, δεν υπάρχουν πολλά συγκροτήματα, παρότι αρχίζει και ακούγεται αρκετά περισσότερο αυτός ο ήχος, γενικότερα από τον κόσμο. Πολλά συγκροτήματα, δεν βλέπω να υπάρχουν όπως υπάρχουν σε πληθώρα σε άλλα μουσικά είδη, έτσι Μάκη;
Μάκης: Κοίτα, πιο πολύ παίζει thrash, παίζει black metal. Εντάξει, παίζει και doom. Παίζουν τέτοια ιδιώματα και ό,τι αυτό περιλαμβάνει, γιατί λέμε metal και όλοι ξέρουμε ότι κάτω από τη σκεπή, γίνεται χάος. Τώρα, αυτό το groove-o-metal και τα σκηνικά που προσπαθούμε εμείς να υποστηρίξουμε, υπάρχουν μπάντες, υπάρχουνε πλέον διάφοροι. Εμείς πιστεύω ότι, εντάξει, δεν θα πω πρωτοστατούμε, δεν θέλω να το πω έτσι. Αλλά είμαστε από τους πρωτοπόρους ας το πούμε στο ιδίωμα.
Κώστας: Το καλό στον ήχο αυτό, είναι ότι κολλάς και σε πολλά άλλα. Έχουμε βρεθεί σε thrash festival, έχουμε βρεθεί σε punk, ξέρεις, σε διαφορετικά είδη. Και παίρνουμε και ωραίο feedback. Ναι είναι καλή φάση αυτή.

Ναι, κολλάει παντού. Αυτό που έβλεπα και είδα ότι το έχετε δουλέψει πολύ στο μυαλό σας αυτό το επετειακό show που θα κάνετε, είναι ότι δεν πάτε να παίξετε μια ακόμα συναυλία που να πείτε “έλα παιδιά, μια αφορμή, 20 χρόνια, πάμε να παίξουμε ένα live και να παίξουμε και δύο διαφορετικά τραγούδια” που μεταξύ μας, δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Εξηγήστε μας εσείς, τι το κάνει τόσο διαφορετικό; Παράδειγμα, βλέπω πίσω από τον Πάνο και το Κώστα, μια κιθάρα που την έχω ξαναδεί στα social media. Για πείτε μας λίγο γι’ αυτή τη κιθαρούλα…
Κώστας: Αυτή η κιθάρα είναι ουσιαστικά κάτι το οποίο φτιάξαμε για το συγκεκριμένο live. Είναι μια Tele που έχουμε βάλει πάνω γραφικά από το τελευταίο EP. Είναι κιθαράρα, εντάξει. Θα βγάλω και video που θα παίζω με αυτήν, ουσιαστικά να ακούσει λίγο τον ήχο ο κόσμος κλπ. Και ήταν το οποίο, ξέρεις, μας ήρθε σε φάση “ναι ρε παιδί μου, γιατί να μην το κάνουμε για τα 20 χρόνια; Και να την κληρώσουμε στο live και να την δώσουμε ας πούμε”. Και ναι, το κάναμε πραγματικότητα.

Όντως, είναι κάτι το οποίο είναι ξεχωριστό. Και έχετε κι άλλα από όσο ξέρω, έτσι giveaways να δώσετε.
Κώστας: Θα δώσουμε δωράκια, ναι. Βινύλιο, μπλουζάκι. Όποιος και όποια έρθει, θα μπει στη κλήρωση επί τόπου, προφανώς και θα χαρίσουμε πράγματα στο live.
Μάκης: Γιατί αγαπάμε το κόσμο και ο κόσμος αγαπάει τη πάρτη μας. Όπως φαίνεται τουλάχιστον.

Έτσι, μα αν δεν υπήρχε ανταπόκριση, δεν θα μπαίνατε στη διαδικασία να κληρώσετε αυτή τη κιθάρα. Η οποία έχει και πραγματική αξία. Δεν είναι μόνο ότι είναι ωραία και στο παίξιμο και στο μάτι κλπ., έχει και αξία. Το άλλο που κάνετε είναι ότι τη στιγμή που κάνουμε εμείς τη συνέντευξη, έχετε αποκαλύψει κάποιους καλεσμένους. Τώρα θεωρώ ότι θα τους αποκαλύψουμε όλους έναν – έναν, οι οποίοι με τον τρόπο τους, έχουνε βάλει το λιθαράκι τους σε αυτό που αυτή τη στιγμή είναι οι BEYOND PERCEPTION έτσι; Για ξεκινήστε να μας πείτε λιγάκι.
Κώστας: Λοιπόν, στους guests, θα μου λέτε άμα ξεχάσω τίποτα. Θα ξεκινήσουμε με τον Αντώνη από TELMA, που θα ναι ουσιαστικά και στη μπάντα που θα ανοίξουνε το live. Εντάξει τον Αντώνη είχαμε παίξει και στο release live του “Guile”, οπότε τον είχαμε γνωρίσει εκεί. Φοβερή φωνή, περσόνα τρελή. Οπότε θα κάνει guest σε ένα κομμάτι.
Μάκης: Και σαν μπάντα κολλήσαμε ωραία με τα παιδιά. Άψογοι άνθρωποι, η συνεργασία πολύ καλή, φιλικότατοι. Ούτε μύτες ψηλά, δεν έχει τέτοια πράγματα στη φάση μας.
Κώστας: Θα έχουμε τον Πάνο, που ήταν ο τραγουδιστής μας για τα τρία πρώτα άλμπουμ, όπου θα πει δύο κομμάτια μαζί μας. Έχουμε μετά τον Μάνθο, που μας έχει κάνει και το εξώφυλλο, γενικά, μας έχει βοηθήσει κατά καιρούς. Τον ξέρουμε από πάρα πολύ παλιά, δηλαδή, έχουμε παίξει και μαζί live κατά καιρούς. Έχουμε την Χρύσα Τσαλταμπάση, η οποία έκανε guest στο EP, σε ένα κομμάτι. Και θα ανέβει να παίξει αυτό το κομμάτι ουσιαστικά, θα το παίξουμε παρέα.

Το “Shellshock blues”.
Μάκης: Το “Shellshock blues”, ναι.
Κώστας: Έχουμε τον Πέρρο, που πρόσφατα αποχώρησε από τη μπάντα, αλλά θα τον αναγκάσουμε να παίξει τρία κομμάτια μαζί μας (γέλια).
Μάκης: Τον έχουνε δεμένο, πίσω αριστερά στη ντουλάπα μέσα!
Κώστας: Στη ντουλάπα ναι, αν ακούσετε κάτι να γρατσουνάει! (γέλια)

Ξέρεις ε, τον απειλείτε σε φάση “Αν δε παίξεις, έχω ράμματα για τη γούνα σου” (γέλια). Όχι κατά τα άλλα όμως με τη θέληση του πρέπει να παίζει το παιδί, έτσι;
Μάκης: Να πω κάτι γι’ αυτό. Με τον Νίκο ειδικά εγώ, πάμε πάρα πάρα πολλά χρόνια πίσω, από εποχή KARMA VIOLENS εκείνος, NEGATIVE CREEPS εγώ. Και είμασταν πάντα στο κουρμπέτι, υποστηρίζαμε οι μεν τους δε και τούμπαλιν. Και όντως, υπάρχουνε ράμματα για οποιαδήποτε γούνα. Ευτυχώς τότε, δεν υπήρχανε πολύ αυτά τα social και τα τέτοια. ΕΥΤΥΧΩΣ.

Photo by Elena Vasilaki

Για να βγαίνουνε και πιο πολλά έξω, ε;
Κώστας: Έλα ντε.
Μάκης: Έτσι, να υπάρχουν φωτογραφίες, βιντεάκια και τέτοια. Τουλάχιστον, μας θυμίζουν και εμάς τι έχει συμβεί κατά καιρούς;
Κώστας: Οπότε το να ανέβει για τρία κομμάτια είναι κάτι τίμιο ρε παιδί μου. Και last but not least που λένε, ο Κώστας ο Τόγκας, ο τραγουδιστής των NIGHTRAGE, που θα πει κι αυτός δύο κομμάτια μαζί μας. Και νομίζω, τους έχω αναφέρει όλους, δεν έχω ξεχάσει κάτι σωστά;
Πάνος: Ναι ναι, είναι όλοι
Mάκης: Με τον οποίο Κωνσταντίνο γνωρίστηκαμε για τα καλά, στο live με τους ELYSION στο Gagarin. Που αυτό ήταν ας πούμε σαν crossover φάση. Εμείς παίζουμε τα δικά μας, βγαίνουν οι NIGHTRAGE, παίζουνε το χάος τους και βγήκαν μετά οι ELYSION που… εντάξει!

Ήταν πραγματικά μια συναυλία εκείνη, στην οποία ήμουν πάρα πολύ περίεργος να δω, πως θα κυλήσει όλο αυτό το πράγμα. Και πέρασε πραγματικά όλο νεράκι. Νομίζω ότι όλοι όσοι ήταν μέσα, περάσανε υπέροχα, βλέποντας τρεις μπάντες, η μια πολύ έως εντελώς διαφορετική η μια από την άλλη. Αλλά ήταν ωραίο, ήταν πολύ ωραίο.
Κώστας: Ήρθε και κόσμος, πολύ σημαντικό. Ήρθε και κόσμος από την αρχή. Εμείς δεν περιμέναμε να μαζέψει τόσο κόσμο στην αρχή γιατί βγήκαμε πρώτοι. Και αυτό να το πούμε ότι ήταν όντως πολύ σημαντικό.
Μάκης: Βεβαίως. Μακάρι να συμβαίνει πάντα αυτό.

Σαφώς. Με drummer τώρα τι κάνετε; Τον dr. Avalanche των SISTERS OF MERCY! (γέλια)
Κώστας: O drummer, είναι drum-άρα πλέον, τι να πω;

Κοίταξε να δεις, δεν μου έχετε πει τίποτα. Έχει σχέση με το στούντιο που ηχογραφείτε;
Κώστας: Δεν σου έχουμε πει, όντως. Θα σου πω, εντάξει, βασικά είναι ο Νίκωνας που είχε βγει στο live με ELYSION και NIGHTRAGE. Οπότε, ήρθε και έδεσε. Δεν το έχουμε ανακοινώσει ακόμα, αλλά είναι θέμα ημερών δηλαδή, ναι.

Photo by Elena Vasilaki

Είναι ευκαιρία, δεν ξέρω, μπορεί να έχει ανακοινωθεί και όταν ανέβει η συνέντευξη.
Κώστας: Ναι ναι, σωστά σωστά.  
Μάκης: Ναι, μπορεί. Αλλά πλέον είμαστε ομάδα. Δηλαδή, ο Νίκωνας κι αυτός, παλιά καραβάνα. FUROR και ποιος ξέρει που αλλού το παλικάρι έχει μπλέξει να πούμε και τι έχει κάνει. Και είμαστε χαρούμενοι, πάρα πολύ χαρούμενοι βασικά, που όχι μόνο συνεργαζόμαστε σαν session που ήτανε στη φάση ας το πούμε, για να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη λέξη. Αλλά όταν έσκασε και μας είπε ότι “μάγκες, πάμε όλοι μαζί, είμαι BEYOND-αίος”, ε εκεί εντάξει, μας έφυγε μεγάλο βάρος. Ο άνθρωπος είναι μουσικάνθρωπος με όλη τη σημασία της λέξεως. Ταιριάζουν τα χνώτα μας, έτσι δείχνει μέχρι στιγμής τουλάχιστον, αλλά φαίνονται αυτά τα πράγματα. Και μας έβγαλε και από το τέλμα που είχαμε στο κεφάλι για το τι μέλλει γενέσθαι μετά την εποχή του Πέρρου. Τον έχετε ταΐσει σήμερα εσείς ρε στη ντουλάπα που είναι; (γέλια)
Κώστας: Δεν ακούγεται τίποτα, οπότε (γέλια)
Μάκης: OK. Λοιπόν, οπότε ήρθε και έσκασε ας πούμε, αυτό το σκηνικό και είναι μεγάλη μας χαρά. Και τιμή μας μπορώ να πω έτσι; Χωρίς να χρησιμοποιώ τη λέξη βαρύγδουπα κλπ, είναι, είναι.

Πάρα πολύ ωραία. Έχουμε λοιπόν το live το οποίο είναι πρώτη Νοεμβρίου και παίζετε μαζί με τους HONEYBADGER και τους TELMA στο Temple. Και μπαίνοντας λίγο στα social media σας, άρχισα να βλέπω κάτι φωτογραφίες πριν την ανακοίνωση του live με όργανα που παίζατε στα Devasoundz studios στον Φώτη, το οποίο σημαίνει ότι ετοιμάζετε full-length άλμπουμ;
Κώστας: Όχι ακόμα full-length. Ουσιαστικά, έχουμε κάποια singles τα οποία θα βγάλουμε κατά καιρούς. Και θα δούμε ανάλογα με τα κομμάτια γιατί ξέρεις, πολλές φορές ρε παιδί μου εμείς γράφουμε πολλά κομμάτια και αποφασίζουμε στο τέλος τι θα βάλουμε σαν άλμπουμ. Γιατί σκέψου ότι και στο “Guile” το προηγούμενο, είχαμε πάνω από δέκα κομμάτια, αλλά επιλέξαμε αυτά τα πέντε τα οποία μας καλύπτανε περισσότερο. Περνάνε ξέρεις, μέσα από μια διεργασία, όπου τα ακούς πολύ. Το συζητούσαμε και πρόσφατα, δεν έχουμε κομμάτια ρε παιδί μου που έχουμε πει ότι “ξέρεις, αυτό ίσως να μη το βάζαμε” ή οτιδήποτε. Είναι κάτι το οποίο δουλεύει μέσα μας καιρό και τα βγάζουμε σίγουροι ούτως ώστε ξέρεις να έχουν κάπως ωριμάσει μέσα μας και να είμαστε σίγουροι ότι θέλουμε αυτό να το κυκλοφορήσουμε.

Θεωρώ ότι έχει να κάνει και με το νέο “σύστημα” που “επιβάλλει” η μουσική βιομηχανία που έχει να κάνει με τα digital media, που πρέπει να έχεις συνέχεια τραγούδια να παρουσιάζεις
Μάκης: Σαφώς, σαφώς ναι.
Κώστας: Και να έχεις παρουσία γενικότερα, ναι.

Οπότε να υπάρχεις μέσω κάποιου καινούργιου τραγουδιού.
Μάκης: Θέλει ποικιλότροπη παρουσία γενικότερα. Μέσα από τα social, με τη παρουσία σου σε live, festival, δεν ξέρω τι, με μουσικές που βγάζεις κάθε τόσο και λιγάκι. Αλλά σίγουρα χρειάζεται κάποια στιγμή και ένας ολοκληρωμένος δίσκος, που είναι κι αυτός στα άμεσα σχέδια.

Το να βγάλεις 3-4 ψηφιακά singles δεν σε εμποδίζει από το να βγάλεις δίσκο και να πετάξεις αυτά τα τραγούδια μέσα, σιγά.
Κώστας: Σίγουρα, οι μεγάλες μπάντες ας πούμε αυτό κάνουν

Photo by Elena Vasilaki

Βλέπεις πλέον κυκλοφορούν δίσκους τα συγκροτήματα και ο μισός και, έχει βγει ήδη σε single και μάλιστα σε βάθος χρόνου, πάνω από 7 μήνες.
Κώστας: Ε, μπορείς να βγάλεις και video clip, μετά ξέρεις να κάνεις ένα ντόρο στα social. Γενικότερα, υπάρχουν κάποια patterns ρε παιδί μου που ακολουθούνε, ούτως ώστε να κερδίζουνε και χρόνο και έτσι παρουσία στις πλατφόρμες. Οπότε ναι.

Οπότε είστε σε μια διαδικασία έτσι που γράφετε κομμάτια, με προοπτική του τύπου “τα χουμε, τα κυκλοφορούμε ένα-ένα, ίσως μετά το κάνουμε πακετάκι να βγάλουμε και δίσκο”.
Μάκης: Το καλό είναι, συγγνώμη που σε διακόπτω, ότι έχει επίσης δημιουργηθεί πλέον μια καλή ομάδα με πυρήνα φυσικά τη μπάντα για τη μπάντα, που αφορά ας πούμε τα social. Αφορά τις ηχογραφήσεις, αφορά φωτογραφήσεις, τα πάντα ξέρω ‘γω. Και υπάρχουν άνθρωποι, που έχουμε πάρα πάρα πολύ καλή σχέση μεταξύ μας. Και γι αυτό έχουμε παλέψει πάρα πολύ. Γιατί ξέρεις, τα χνώτα δεν ταιριάζουνε πάντα. Είναι δύσκολο να το καταφέρεις αυτό το πράγμα.
Κώστας: Έχεις μια εμμονή με τα χνώτα, Μάκη (γέλια)
Μάκης: (γέλια)
Κώστας: Χωρίς την ομάδα δεν θα υπήρχαμε, απλά. Δηλαδή, το ότι έχεις ανθρώπους να σε βοηθάνε, να πιστεύουνε σε σένα και σε αυτό που κάνεις, όπως μπορείς και το κάνεις, είναι πάρα πολύ σημαντικό. Δεν θα υπήρχαμε, στο λέω ξεκάθαρα δηλαδή.
Μάκης: Η Formula τρέχει, αλλά θέλει τα pits ΟΚ; Δεν γίνεται να πας έτσι μόνος σου. Θα μείνεις κάποια στιγμή.

Χρειάζεται αμοιβαία εμπιστοσύνη, να έχεις ανθρώπους που ξέρεις ότι υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη στη δουλειά που κάνει ο καθένας. Και από εκείνους προς εσένα, αλλά και από εσένα σαν συγκρότημα προς τους υπόλοιπους έτσι;
Μάκης: Και να δένουνε και τα χνώτα πάντα έτσι; (γέλια)

Αλίμονο, αφήνουμε εμείς τα χνώτα; (γέλια) Μιας και είναι επετειακή ας πούμε η συνέντευξη, η συναυλία που ετοιμάζετε, ποια θεωρείτε τη πιο σημαντική στιγμή του συγκροτήματος;
Μάκης: Όταν ήρθα εγώ φυσικά στη μπάντα!

Photo by Elena Vasilaki

Αυτό είναι για τους υπόλοιπους, εσύ είναι μια μέρα στη δουλειά απλά (γέλια)
Μάκης: Α μπράβο, πέστα για να μη τα λέω! Όχι όχι εντάξει, χαριτολογώντας πάντα.
Πάνος: Για μένα έχει να κάνει κυρίως με event. Δηλαδή, από συναυλίες που έχουμε παίξει. Τα περισσότερα που θυμάμαι είναι είτε από συναυλίες, είτε από ηχογραφήσεις

Συναυλίες ας πούμε ποιες είναι έτσι οι πιο χαρακτηριστικές σου;
Μάκης: CROWBAR!
Πάνος: CROWBAR ήτανε σίγουρα top 3. SPIRITUAL BEGGARS, σίγουρα ό,τι έχουμε σε μεγάλη μπάντα που έχουμε παίξει, ANNIHILATOR

Είναι σαφώς πολύ σημαντικές στιγμές.
Κώστας: Εγώ προσωπικά δεν θα ξεχάσω το tour που κάναμε Αγγλία – Ιρλανδία. Στο οποίο εκτός του ότι είχαμε δει άλλο κοινό, γενικότερα ο κόσμος είχε τρομερή ανταπόκριση, δεν θα ξεχάσω τύπο που έκανε breakdance στην Ιρλανδία όσο παίζαμε. Και γενικότερα, αυτό που λέει κι ο Πάνος. Άμα το live είναι καλό από κάτω, έχεις το κόσμο που ανταποκρίνεται και το παίρνεις αυτό το feedback, είναι τόσο φοβερό αυτό το συναίσθημα, που δεν μπορώ να στο περιγράψω. Δηλαδή, αν δεν το ‘χεις ζήσει, το λέω ας πούμε και σε φίλους και σε δικούς μου και γνωστούς, είναι κάτι μαγικό ρε παιδί μου. Αλλά από την άλλη ξέρεις, μετά πρέπει να έρθεις στη πραγματικότητα κάπου. Είναι λίγο δίκοπο μαχαίρι. (γέλια)

Ωραία, Μάκη εσύ;
Μάκης: Για μένα κοίτα, πρωτίστως ήταν όταν καθίσαμε και βγάλαμε καινούργια μουσική με τη πάρτη μου μέσα. Ήταν το “Vital ground”, o δίσκος που είχε βγει τότε. Ήτανε μια πνοή για μένα ας πούμε και ήταν μια σύνδεση ακόμα πιο δυνατή με τα παιδιά, γιατί ακόμα γνωριζόμασταν να σου πω την αλήθεια ρε παιδί μου. Εγώ έρχομαι από άλλο παρελθόν, τα παιδιά έχουν άλλο παρελθόν, αλλά ήρθε αυτό και ήταν μια σύνδεση πολύ δυνατή. Σίγουρα το live με τους CROWBAR ήταν κατ’ εμέ, όχι μόνο με τους BEYOND αλλά γενικότερα όσα χρόνια ασχολούμαι με αυτό το σκηνικό είναι από τα top μου. Όχι μόνο το ότι ανοίξαμε για τους CROWBAR, πρώτη φορά στην Ελλάδα οι CROWBAR, ξέρουμε όλοι κλπ. Αλλά ο κόσμος από κάτω, όλο το σκηνικό η παραγωγή, όλο όλο.
Κώστας: Εμένα ρε συ Σάκη και Μάκη, μου θύμισε εποχές προ κορωνοϊού. Ήμασταν εκεί κάτω στο AN όλοι στοιβαγμένοι και ήτανε όλοι μαζί να κοπανιούνται και λες ότι “αυτά τα ζούσαμε παλιότερα ας πούμε”

Ναι, και δεν είχαμε βγει 100% από την όλη τη φάση του κορωνοϊού.
Κώστας: Μη σου πω και πολλά χρόνια πίσω. Δεν είχα ξαναζήσει τέτοιο live ας πούμε πρόσφατα.
Μάκης: Μου φαίνεται πολύς κόσμος δεν έχει βγει ακόμα από την κορωνο-κατάσταση, γενικότερα

Μάλιστα, πολύ ωραία. Δεν ξέρω αν έχετε κάτι άλλο να συμπληρώσετε στη συζήτηση μας. Να καλέσετε το κόσμο. Πείτε εσείς άλλη μια τις λεπτομέρειες της συναυλίας.
Κώστας: Σας περιμένουμε όλους παιδιά στο Temple, Παρασκευή πρώτη Νοέμβρη, έχουμε σούπερ δωράκια να κληρώσουμε. Θα βγούμε φουλ προβαρισμένοι. Δηλαδή είμαστε ενθουσιασμένοι από αυτό που ακούμε στις πρόβες, οπότε πιστεύω ότι live θα βγει ακόμα καλύτερο. Και περιμένουμε το κόσμο, να γιορτάσουμε όλοι μαζί ουσιαστικά, ένα πάρτι θα είναι.
Μάκης: Θα είναι πάρτι, αυτό. Θα έχει τα δωράκια του, θα έχει πολύ καλούς, όμορφους φίλους καλεσμένους πείτε το όπως θέλετε. Θα είναι η μουσική μας, TELMA, HONEYBADGER μαζί, να ανεβούμε να τα πιούμε και να περάσουμε όμορφα. Αυτό.

Σάκης Φράγκος
Απομαγνητοφώνηση: Γιάννης Σαββίδης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here