MIDNIGHT – HELLRIPPER: “An unholy alliance of satanic royalty”

0
43
Midnight










"/>



Midnight

Στη ζωή μου, έχω αισθανθεί πολύ τυχερός σε αρκετές περιπτώσεις για διάφορους λόγους. Μια κατηγορία περιπτώσεων, είναι όταν π.χ. στο κομμάτι της μουσικής και των συναυλιών, ενώνουν τις δυνάμεις τους μπάντες που κολλάνε μαζί, όπως η μπριζόλα με τις πατάτες και το τζατζίκι. Έχω τη τύχη να έχω δει παραδείγματα αυτού όπως KREATOR / VADER, DARK ANGEL / DEMOLITION HAMMER, DODSRIT / LAMP OF MURMUUR και αυτό για το οποίο θα σας μιλήσω σήμερα: MIDNIGHT / HELLRIPPER. Θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά, ειδικά μετά τις πρόσφατες εμφανίσεις και του ενός και του άλλου σε Κύτταρο και Temple, να λέμε μεταξύ μας με τους γνωστούς σεσημασμένους συνούγκανους “ρε συ, περάσαμε υπέροχα, αλλά ξέρεις τι θέλει τώρα; Μια κοινή συναυλία των δύο τους, να γίνει το σώσε!”.

Ε, λοιπόν, λες και μας άκουσαν, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και τους ξαναβλέπουμε αμφότερους σε συναυλίες σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη, σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών συνολικά! Η εκπληκτική πορεία των δύο λεβέντηδων Athenar και James McBain αντίστοιχα (κοινός τόπος ότι ξεκίνησαν ως one-man band αμφότεροι), δεν αφήνει από μόνη της περιθώρια αμφισβήτησης ή δικαιολογίες, καθιστώντας το πακέτο επιεικέστατα, άχαστο. Άμα θες λεπτομέρειες, σε παραπέμπω στα δύο προηγούμενα αφιερώματα που έγραψα για τον καθένα τους. Σε αυτή την κοινή ούτως ειπείν πορεία έρχονται και προστίθεται δύο σημαντικότατοι λόγοι. Ο πρώτος λόγος, είναι η ολοκαίνουργια ΥΠΕΡΔΙΣΚΑΡΑ των HELLRIPPER, “Coronach”, που θεωρείται γενικά από τις κορυφαίες δουλειές του 2026, ακόμα και από μη αυστηρά thrashers. Πολύ σημαντικό το να βγαίνεις και εκτός των ορίων του είδους σου!

Photo by Hannah Verbeuren

Νομίζω, στην κριτική έχω τοποθετηθεί εκτενέστατα για το πόσο μου αρέσει! Ανυπομονώ απλά να τους δω να παίζουν υλικό από εκεί μέσα. Ο δεύτερος λόγος, είναι πως ένα μοντέρνο κλασσικό άλμπουμ, το ντεμπούτο “Satanic royalty” (2011) των MIDNIGHT, γίνεται 15 ετών, ως εκ τούτου το set θα βασιστεί επάνω του. Δεν θα μείνει πέτρα πάνω σε πέτρα! Δύο φορές έχω δει MIDNIGHT, ποτέ δεν αφήνουν τη σκηνή χωρίς να έχουν διαλύσει τα πάντα επάνω της. Επιπλέον, οι HELLRIPPER, που επίσης έχουν ιστορία καταστροφικών εμφανίσεων γενικά (μια εκ των οποίων στη χώρα μας), θα βρίσκονται για πρώτη φορά σε μια ακόμα μεγαλύτερη σκηνή σε σχέση με του Temple τότε, οπότε μεγαλύτερη άπλα για κοπάνημα, για stagediving, για όμορφα πράγματα γενικά ρε παιδί μου! Πολύ ωραίο πράγμα να βλέπεις τις μπάντες να μεγαλώνουν σε δημοτικότητα ενώ συνεχίζουν να σαρώνουν συναυλιακά!

Photo by MM Photography

Και άμα οι MIDNIGHT μετράνε γεμάτη 20ετία συνολικής ύπαρξης (οπότε δεν είναι ακριβώς “νέα” μπάντα – θα λέγαμε ότι είναι στο μεταίχμιο!), οι HELLRIPPER έχουν συμπληρώσει με το ζόρι 12 χρόνια ύπαρξης. Οπότε, θεωρούνται νέο αίμα που βράζει και διεκδικεί τα όσα του ανήκουν. Εν κατακλείδι, για να κλείσει αυτό το κείμενο με κάποιον τρόπο, αποτελεί μια σύμπραξη που δεν πρέπει να χάσεις, ειδικά αν γουστάρεις τέτοιες μουσικές γενικότερα (που, ας είμαστε ειλικρινείς σε αυτή τη περίπτωση, δεν περιμένεις εμένα να στο πω – έχεις ήδη εισιτήριο!), ενώ άμα δεν σου φτάνουν όλα όσα έγραψα πιο πάνω, ελεύθερα μπορείς να προσθέσεις και έναν τελευταίο δικό σου λόγο. Αυτά είχα να πω από μεριάς μου. Ραντεβού την Τρίτη στο Κύτταρο, ραντεβού στο pit!

Γιάννης Σαββίδης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here