A Day To Remember… 11/07 [MOTLEY CRUE]

0
318

ΟΝΟΜΑ ΑΛΜΠΟΥΜ: “New tattoo” – MOTLEY CRUE

ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 2000

ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Motley Records

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Mike Clink

ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ:

Φωνητικά – Vince Neil

Μπάσo – Nikki Sixx

Κιθάρα – Mick Mars

Drums – Randy Castillo

 

Θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά την κυκλοφορία του “New tattoo”. Θυμάμαι, επίσης, και την απογοήτευση που δοκίμασα από το πρώτο κιόλας άκουσμα του δίσκου. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι από την αρχή: οι CRUE είναι από τα πιο αγαπημένα μου συγκροτήματα της αμερικάνικης hard rock σκηνής και υπό μία μεγάλη έννοια αποτελούν την επιτομή της υπερβολής του hair metal κινήματος στο L.A. (κυρίως). Επίσης, τόσο η δουλειά που έκαναν με τον Corabi όσο και το “Generation swine” παίρνουν από μένα θετικό πρόσημο. Το μεν πρώτο γιατί έχει πολύ καλά τραγούδια και φανταστική παραγωγή και το δεύτερο γιατί μπορεί να μην είναι τυπικό CRUE αλλά είναι σαφώς πιο τίμιο και απολύτως ενδεικτικό του τι ήθελαν να παίξουν τότε (άσε δε που τα “Glitter” και “Afraid” είναι κομματάρες). Μακάρι να μπορούσα να ισχυριστώ το ίδιο για το “New tattoo”…

Το όλο promo βασιζόταν σε τεράστιο βαθμό σε μία και καλά επιστροφή στον κλασικό ήχο των CRUE. Και πράγματι τόσο η παραγωγή όσο και το ύφος των κομματιών παρέπεμπαν κυρίως στην ατμόσφαιρα του “Girls Girls Girls”. Ωστόσο τόσο η ποιότητα των συνθέσεων όσο και η απόδοση στο studio φανέρωνε μία μπάντα που έπρεπε σώνει και καλά να παίξει σε αυτό το στυλ αλλά ταυτόχρονα δεν της έβγαινε καθόλου φυσικά. Με άλλα λόγια ήταν ένα επιτηδευμένο rock n’ roll άλμπουμ που ναι μεν διέθετε την όμορφη απλότητα του ιδιώματος αλλά ήταν ένας δίσκος δίχως καμία απολύτως φαντασία. Αφήστε δε που ποτέ δεν μου κάθησε καλά η απουσία του Tommy Lee αν και ο μακαρίτης Randy Castillo έκανε άριστα τη δουλειά του. Ακόμη και η περιοδεία που ακολούθησε (με τη Samantha Maloney πίσω από τα τύμπανα) απείχε πολύ από τις ένδοξες μέρες του όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος.

 

Στο πέρασμα των χρόνων έχω δώσει πολλές ευκαιρίες στο “New tattoo”. Το ίδιο κάνω με πολλά αγαπημένα μου συγκροτήματα που κυκλοφορούν δίσκους που δεν μου «κάθονται» με την πρώτη (ή δεύτερη, τρίτη…φορά). Μέχρι και σήμερα η άποψη μου δεν αλλάζει και φαντάζομαι ότι δεν θα αλλάξει στο μέλλον. Πρόκειται για έναν επιτηδευμένο rock n’ roll άλμπουμ από μία θρυλική μπάντα που τότε έπρεπε αναγκαστικά να γυρίσει στον trademark ήχο της. 8 χρόνια μετά το αποτέλεσμα θα ήταν σαφώς καλύτερο και βελτιωμένο με το “Saints of Los Angeles”.

 

Did you know that:

• Ο παραγωγός Mike Clink ξεκίνησε την καριέρα του σαν παραγωγός στα μέσα της δεκαετίας του ‘80 και μία από τις πρώτες του δουλειές έμελε να σημαδέψει για πάντα τη μουσική βιομηχανία και τη λεγόμενη pop culture όταν επιμελήθηκε την παραγωγή του πρώτου δίσκου μίας άσημης μπάντας…ήταν το “Appetite for destruction” των GUNS N’ ROSES.

• Ακούγονται πολλά σχετικά με το εξώφυλλο του “New tattoo”. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι είναι βασισμένο στο “Tattooed millionaire” του Bruce Dickinson λόγω του γνωστού περιστατικού με το Nikki Sixx και την πρώην γυναίκα του τραγουδιστή των MAIDEN. Δεν έχει ποτέ επιβεβαιωθεί αυτή η φήμη και προσωπικά δεν θυμάμαι εκείνη την εποχή στις promo συνεντεύξεις του Sixx και του Neil να γίνεται αναφορά σε αυτό. Βέβαια, μπορεί να με απατά και η μνήμη μου…

• Το “New Tattoo” ήταν ο μοναδικός δίσκος των CRUE στον οποίο δεν έπαιξε τύμπανα ο Tommy Lee.

Σάκης Νίκας