A day to remember… 21/1 [OLD MAN’S CHILD]

0
173
old-mans-child-in-defiance-front.jpg

ΟΝΟΜΑ ΑΛΜΠΟΥΜ: “In defiance of existence” – OLD MAN’S CHILD
ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 2003
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Century Media
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Galder
ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ:
Κιθάρες, μπάσο, πλήκτρα, φωνητικά – Galder
Κιθάρες – Jardar
Drums – Nicholas Barker

Σήμερα, θα μιλήσουμε για ένα μούτρο που αγαπάω πάρα πολύ. Τον Thomas Rune Andersen Orre. Τον γνωρίζετε περισσότερο ως Galder, ενώ ακόμα περισσότερο γνωστός σας είναι ως κιθαρίστας και βασικό στέλεχος στους μεγάλους και τρανούς Νορβηγούς DIMMU BORGIR. Τον αγαπούσα ανέκαθεν για τη μη σοβαροφάνεια επί σκηνής, εν αντιθέσει με το υπόλοιπο συγκρότημα, ενώ πάντα θα μου θυμίζει τον Uncle Fester από την Οικογένεια Adams. Σήμερα, θα μιλήσουμε για την ιδιάζουσα περίπτωση των OLD MAN’S CHILD. Οι παλαιότεροι τους έχετε σίγουρα σε εκτίμηση (κάποιοι και σε μεγαλύτερη από ότι τη κανονική μπάντα του Galder), ενώ οι υπόλοιποι θεωρείτε ότι ζουν στη σκιά της επιτυχίας των DIMMU BORGIR. Εγώ τους θεωρώ ένα σοβαρό συμφωνικό black metal συγκρότημα με πολύ καλούς δίσκους και πολύ γουστόζικο ύφος, που ουδέποτε απογοήτευσε τους οπαδούς του είδους.

Σήμερα, μιλάμε για το πέμπτο δίσκο της μπάντας, που βγήκε το 2003, 20 χρόνια πίσω. Το “In defiance of existence”. “Felonies of the christian art”/”Agony of fallen grace” και όλα στη θέση τους. Συμφωνικό black metal Α’ ποιότητας, με φρενήρεις ρυθμούς, και με ένα πιο δικό του ύφος. Ο Galder ως ιθύνων νους της μπάντας, κάνει τη διαφορά από το ύφος των DIMMU BORGIR, παρότι εκείνοι τη περίοδο στην οποία αναφερόμαστε ήταν στο εμπορικό τους απώγειο με το “Death cult armaggeddon” και θα μπορούσε να είχε “πατήσει” πάνω σε αυτό υφολογικά για να βγάλει “μια από τα ίδια”. Αντιθέτως, μόνο το χρησιμοποίησε η εταιρεία ως αυτοκόλλητο πάνω στο δίσκο (διότι κακά τα ψέματα οι DIMMU BORGIR ήταν και είναι μεγαλύτερο εμπορικό μέγεθος).

Προσωπικά, αν έπρεπε να φέρω κοντά σε κάποιες μπάντες πλην DIMMU BORGIR του “Spiritual black dimensions”, θα ανέφερα και τους COVENANT του εκπληκτικού “Nexus polaris”, λόγω ύφους. Πιο “Σουηδική” προσέγγιση αν θέλετε κατά βάση, πιο DISSECTION, με περισσότερο thrash-αριστό drumming, με ακουστικές κιθάρες (όπως στο “Sacrifice of vengeance” και στο στρατηγικά τοποθετημένο ιντερλούδιου “The quest of enigmatic dreams” πριν το γκαζωμένο φινάλε των “The underworld domains”/”Life deprived”. 20 χρόνια μετά, αυτό το ύφος θα έλεγα ότι έχει καλογεράσει, και πολλοί οπαδοί του είδους το αποζητούν. Γι αυτό, οι τίμιοι στρατιώτες OLD MAN’S CHILD βρίσκονται πάντα εκεί, με την σταθερή, πιο απαρατήρητη μα πάντα ποιοτική δισκογραφία τους.

Did you know that:

– Μοναδικός δίσκος με το συνοδοιπόρο του από τους DIMMU BORGIR Nicholas Barker.
– Τελευταίος δίσκος με τον σταθερό συνοδοιπόρο του Galder από τις μέρες του demo ακόμα Jardar.
– Solos σε δύο κομμάτια παίζει ο δικός μας Gus G.
– Θα ακολουθούσαν άλλοι δύο δίσκοι (“Vermin” – 2005, “Slaves of the world” – 2009), και η μπάντα θα έμπαινε στο πάγο. 10 χρόνια μετά, το 2019, ο Galder ανακοίνωσε ότι τους επαναφέρει στην ενεργό δράση. Ίδωμεν…

Γιάννης Σαββίδης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here