A day to remember… 26/03 [RUNNING WILD]

0
905
Running Wild

Running Wild

ΟΝΟΜΑ ΑΛΜΠΟΥΜ: “Black hand inn” – RUNNING WILD
ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 1994
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Noise
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Rolf Kasparek, Karl-Ulrich Walterbach
ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ:
Rolf Kasparek: κιθάρα, φωνητικά
Thilo Hermann: κιθάρα
Jorg Michael: ντραμς
Thomas Smuszynsky: μπάσο

Βρισκόμαστε στο 1992 και οι RUNNING WILD γνωρίζουν ημέρες δόξας, έχοντας εξαπολύσει έναν ακόμα εξαιρετικό δίσκο, το “Pile of skulls”. Η μοίρα βέβαια είχε ήδη αποφασίσει πως στην αρμάδα του καπετάνιου Kasparek, το πλήρωμα συνεχώς θα άλλαζε. Έτσι αμέσως μετά την κυκλοφορία του “Pile of skulls”, ο ντράμερ Stefan Schwarzmann τραυμάτισε τον καρπό του με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολος για την επερχόμενη περιοδεία, αναγκάζοντας τον Rock ‘n’ Rolf να έχει τον Jorg Michael σε ετοιμότητα, με τον οποίο είχε συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν. Ο Stefan τελικά κατάφερε να παίξει σε όλη την περιοδεία αλλά η αποχώρησή του από τους RUNNING WILD ήταν αναπόφευκτη, καθώς έπρεπε να λάβει την κατάλληλη θεραπεία, με τον Jorg Michael να εντάσσεται μόνιμα στο δυναμικό των πειρατών. Η δεύτερη αλλαγή ήρθε με την απόλυση του Axel Morgan και την αντικατάσταση του με τον Thilo Herman, τον πρώην κιθαρίστα των RISK.

Με την ομάδα πλέον έτοιμη, ο Kasparek ξεκίνησε να γράφει έναν από τους καλύτερους δίσκους που έβγαλε ποτέ με τους RUNNING WILD, προσωπικά τον αγαπημένο μου, το “Black hand inn”. Το “Black hand inn” είναι το πρώτο concept άλμπουμ των Γερμανών, με τον Kasparek να γεννά την ιδέα ενός πειρατή καπετάνιου, του John Xenir, ο οποίος έχει το δικό του πανδοχείο σε ένα δάσος και εξιστορεί στους επισκέπτες ιστορίες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Βέβαια δεν αναφέρονται όλα τα τραγούδια του “Black hand inn” στο concept του άλμπουμ, με τo “Fight the fire of hate” να αποτελεί ένα αντιρατσιστικό τραγούδι, ενάντια στην αύξηση της ακροδεξιάς εκείνη την εποχή στην Γερμανία, και το “Mr. Deadhead” να επιτίθεται στο σύνολο της πολιτικής σκηνής. Το σύνολο όμως των τραγουδιών συνδυάζεται αρμονικά, σε ένα επιθετικό και συμπαγές ύφος, με τα τραγούδια που εξιστορούν την ιστορία να παίζουν τον ρόλο τους άψογα, κάνοντας τον ακροατή να ζει την ιστορία σαν να την βιώνει ο ίδιος.

Από την μυθική εισαγωγή του “The curse” έως το επικό φινάλε με το μεγαλύτερο σε διάρκεια τραγούδι που έγραψε ποτέ ο Rolf και ίσως το καλύτερό τους, το “Genesis (the making and the fall of man)”, δεν μπορεί να βρεθεί καμία ατέλεια. Ένα άλμπουμ που είχε τον δύσκολο ρόλο να διαδεχτεί το “Pile of skulls” και δεν στάθηκε απλά στο ύψος του, αλλά με τσαμπουκά συνέχισε την παράδοση των καλών άλμπουμ που έβγαζαν οι RUNNING WILD εκείνη την εποχή. Η τελειότητα του δίσκου ολοκληρώνεται με το καταπληκτικό εξώφυλλο του Andreas Marschall, στο οποίο χρησιμοποίησε μία φωτογραφία του Kasparek όταν ήταν 11 χρονών, άλλη μία με το πως ήταν ο Kasparek εκείνη την εποχή και μία υποθετική εικόνα για το πως θα ήταν ο Kasparek σε μεγαλύτερη ηλικία, αντικατοπτρίζοντας τον ρόλο του John Xevir και των ιστοριών του.

Did you know that:

  • Το τραγούδι “Genesis” στιχουργικά ο Kasparek το εμπνεύστηκε από τα έργα του Ρώσσου συγγραφέα Zecharia Sitchin.
  • Και όμως το “Black hand inn” είναι από τα άλμπουμ των RUNNING WILD με τις χαμηλότερες πωλήσεις στην ιστορία τους.

Δημήτρης Μπούκης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here