BEST OF 2020 – Η γνώμη των συντακτών του Rock Hard (Μέρος 1 / 21-25)

0
142
Lambofgod Lambofgod
Lambofgod Lambofgod

Ότι και να γίνει, το 2020 θα το θυμόμαστε ως τη χρονιά που άλλαξε τις ζωές μας προς το χειρότερο, με την πανδημία που μας έκλεισε για πολλούς μήνες στα σπίτια μας, τους θανάτους χιλιάδων ανθρώπων και ότι επακολούθησε… Σίγουρα για όλους αυτούς τους λόγους θέλουμε να το ξεχάσουμε το συντομότερο δυνατό. Από μουσικής πλευράς όμως, υπήρξε η καλύτερη των τελευταίων ετών στα σίγουρα. Όπως στο τέλος κάθε χρονιάς, λοιπόν, οι συντάκτες του Rock Hard κατέθεσαν τις λίστες τους με τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς καθώς και τις απογοητεύσεις.
Και φέτος θα αποκαλύπτουμε ανά πεντάδες τις προτιμήσεις μας, ξεκινώντας από τη θέση #25 και φτάνοντας στην κορυφή, σε λίγες μέρες. Σήμερα λοιπόν, θα δούμε ποιοι δίσκοι ψηφίστηκαν από τους συντάκτες του ROCK HARD από τη θέση #25, μέχρι τη θέση #21.
(Ο τρόπος βαθμολόγησης είναι ο εξής: Σε κάθε λίστα ο πρώτος δίσκος παίρνει 20 βαθμούς, ο δεύτερος 19, ο τρίτος 18 κ.ο.κ. Για κάθε επανεμφάνιση σε λίστα, υπάρχει bonus δύο βαθμών. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, μετράμε α) ποιος δίσκος υπάρχει σε περισσότερες λίστες και β) ποιος είχε υψηλότερη θέση).
Μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα γίνει και η ψηφοφορία για τα καλύτερα άλμπουμ και των αναγνωστών, όπως πάντα με διάφορα δώρα, παρότι οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν, με τα συνεχή lockdown να έχουν επιφέρει τραγικές καθυστερήσεις…


25. LAMB OF GOD – “Lamb of God” (65 πόντοι)
«…δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να βγάλουν το χειρότερό τους άλμπουμ, να ακούγονται και πάλι άκρως ανώτεροι από το συντριπτικό ποσοστό εκεί έξω, να μην ανοίγει μύτη, να παραμένει η δημοτικότητα τους στα ύψη και παρά τη χαρά της κυκλοφορίας δίσκου τους, η καρδιά να μην είναι έτοιμη να βγει από το σώμα. Ακόμα κι έτσι, παραμένουν μπαμπάδες όλων και αιώνιος εφιάλτης σας.»
8 / 10 (Άγγελος Κατσούρας)


24. ETERNAL CHAMPION – “Ravening iron” (68 πόντοι)
«Δεν γνωρίζω αν κάποια στιγμή στο μέλλον ο Jason Tarpey και ο Arthur Rizk αναγορευθούν σε «ιερατικές φυσιογνωμίες» του χώρου, όπως ο Mark Shelton ή ο Bill Tsamis, είμαι σίγουρος όμως, πως οι Τεξανοί είναι πλέον η «Λυδία λίθος» ενός ολοκλήρου μουσικού ιδιώματος.»
9 / 10 (Δημήτρης Τσέλλος)


23. GATHERING OF KINGS – “Discovery” (73 πόντοι)
«Το “Discovery” δεν είναι καλύτερο επ’ ουδενί από τον προκάτοχό του, καθώς μιλάμε για έναν άφταστο δίσκο. Όμως, είναι ένα άλμπουμ το οποίο ακούγεται νεράκι και στο repeat! Δεν κουράζει σε καμία του στιγμή. Έχει έντεκα εξαιρετικά τραγούδια, τα οποία αγκαλιάζουν όλα εκείνα τα ιδανικά που θα ήθελε να ακούσει ο κάθε οπαδός του μελωδικού ήχου.»
8 / 10 (Ντίνος Γανίτης)


22. HEAVEN SHALL BURN – “Of truth and sacrifice” (78 πόντοι)
«Οι H.S.B. μάλλον έχουν κυκλοφορήσει τον καλύτερο δίσκο της καριέρας τους. Το μάλλον θα μπορούσε να είναι σίγουρα, αν ήταν μονό το άλμπουμ, καθώς θα υπάρξει κόσμος που θα τον πειράξει η διάρκεια. Προσωπικά πάντως, το άκουσα σερί 3 φορές και δε με πειράζει καθόλου το πόσο κρατάει, όταν η ποιότητα και τα διαφορετικά στοιχεία είναι εκεί, προσεγμένα και ωραία. Πολύ ωραία μπάντα, πολύ ωραίος δίσκος, ωραία μουσική, ωραία μηνύματα, ωραίο βίντεο. Όλα πολύ καλά!»
8 / 10
(Φραγκίσκος Σαμοΐλης)


21. JOHN PETRUCCI – “Terminal velocity” (78 πόντοι)
«Μπορούμε όλοι να ψάξουμε να βρούμε νέα μεγάλα σχήματα στο prog metal, μπορούμε να ψάξουμε όλοι να βρούμε τους νέους μεγάλους guitar Gods. Όταν όμως έχουμε τέτοιους δίσκους από τον John Petrucci, ο σεβασμός είναι παραπάνω από απαραίτητος. Όποιος θέλει να αμφισβητήσει, μπορεί να περιμένει. Για να έρθει νέος βασιλιάς, πρέπει ο προηγούμενος να κατέβει από το θρόνο του κι αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει. Τουλάχιστον όχι τώρα…»
9 / 10 (Σάκης Φράγκος)

Η συνέχεια και οι δίσκοι που βγήκαν στις θέσεις 16 – 20, αύριο, στο Rock Hard!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here