HELLO ME…MEET THE REAL ME! Η περίπτωση: αποδόμηση ηρώων στα social media

0
428

Me: Πω, ρε φίλε…τι συνεχίζει και τραγουδάει αυτός ο χοντρός; Απορώ πως πάνε και τον βλέπουν ακόμη…

Real Me: Μεγάλε, τι κάνεις; Όλα κομπλέ;
Me: Να εδώ, βλέπω βιντεάκια από την περιοδεία των MOTLEY CRUE…δηλαδή, περισσότερο γελάω με τον Vince Neil παρά βλέπω αλλά λέμε. Κανονικά Vince…Meal έπρεπε να τον λένε!

Real Me: Συγχαρητήρια! Άλλο ένα πρόβατο που κοροϊδεύει κάποιον από την άνεση του καναπέ. 
Me: Άδικο έχω, ρε φίλε; Δεν βλέπει ότι έχει γίνει 250 κιλά; Σαν παλαιστής Σούμο είναι! Και καλά αυτό…άντε να το προσπεράσω. Η φωνή; Τι στο καλό…κουφοί είναι οι υπόλοιποι;

Real Me: Ποτέ δεν είχε καμία ιδιαίτερη φωνή ο Vince αλλά το να βγαίνουν όλοι να κράζουν κάποιον ο οποίος έχει προσφέρει τόσα πράγματα στο hard rock και κυριολεκτικά μία μέρα από τη ζωή του στα 80s είναι ολόκληρη η ζωή μας, δείχνει πολλά για τη σαπίλα της εποχής μας.
Me: Ποια σαπίλα, μωρέ…; Επειδή λέμε την αλήθεια;

Real Me: Δεν είναι αυτό, φιλαράκι. Ο κάθε ταλαίπωρος είναι σήμερα στημένος μπροστά σε μία οθόνη κινητού, υπολογιστή, τάμπλετ κτλ. και είναι έτοιμος με το δάχτυλο στη σκανδάλη να κράξει και να βγάλει χολή για το καθετί. Θυμήσου πως ήταν τα πράγματα πριν από τα social media…είχαμε άμεση πρόσβαση στην πληροφορία αλλά δεν έβλεπες τόση τοξικότητα εκεί έξω.
Me: Εγώ το βλέπω ελευθερία έκφρασης και είναι κάτι πολύ θετικό.

Real Me: Θετικό θα ήταν, φίλε, να έβλεπες που και που κανένα ειλικρινές θετικό σχόλιο και όχι προσποιητές αναρτήσεις ή κράξιμο. Δεν είναι δυνατό π.χ. να βλέπεις τον Gillan να ανεβαίνει στη σκηνή στα 77 του, να τραγουδάει με αξιοπρέπεια και από κάτω να κράζουν γιατί δεν μπορεί να βγάλει την ίδια φωνή που είχε στο “Made in Japan” πριν από 50 χρόνια!
Me: Μα ρε φίλε αν δεν μπορεί γιατί ξεφτιλίζεται;

Real Me: Σιγά μην ξεφτιλίζεται. Μια χαρά τα πηγαίνει…θέλω να δω εσύ στα 77 σου τι θα κάνεις…αν ζούμε δηλαδή!
Me: Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα ξεφτιλίζομαι.

Real Me: Μεγάλε…και μόνο που κάθε σου ποστάρισμα είναι για να κράξεις ή να βγάλεις ένα ποζεριλίκι ξεφτιλίζεσαι και με το παραπάνω. Δεν θα σου πω εγώ τι θα κάνεις με τη ζωή σου ούτε και εμείς θα πούμε στον Gillan και στον κάθε Gillan τι θα κάνει, έτσι;
Me: Μωρέ ναι…κουβέντα να γίνεται. Μη μου πεις όμως ότι δεν αξίζει το κράξιμο ο Stanley με το playback! Τεράστια απάτη.

Real Me: Εκεί μάλιστα. Υπάρχει διαφορά όμως…δεν κράζεις την απόδοση ενός καλλιτέχνη με επιχειρήματα αλλά ξεμπροστιάζεις κάποιον ο οποίος μας κοροϊδεύει εμφανώς όπως έκαναν οι Milli Vanilli! Εγώ μιλάω για περιπτώσεις σαν του Vince Neil, του Jon Bon Jovi, του Don Dokken…
Me: Ώπα ώπα…μισό! Ρε συ, άκουσες τον Jon στην τελευταία περιοδεία; Μιλάμε ο τύπος δεν ακουγόταν!

Real Me: Ναι…ισχύει. Και μένα δεν μου άρεσε αλλά δεν πήγα κατευθείαν στο πληκτρολόγιο να τον «θάψω». Στεναχωρήθηκα, απογοητεύτηκα αλλά ως εκεί. Το να βγεις και να πεις την «εξυπνάδα» σου για να σου πουν οι 100 ταλαίπωροι από κάτω: «μπράβο, τεράστιε…πες τα» είναι πιο λυπηρό από το ότι ο Jon δεν έχει πια την ίδια φωνή. Χρειάζεται να σου θυμίσω μήπως τι έχει κάνει ο Jon στη ζωή του και τι όλοι εμείς οι υπόλοιποι;
Me: Άλλο το ένα άλλο το άλλο…

Real Me: Το ίδιο λέμε. Απλώς όλοι θέλουν να ανεβάσουν το τιράζ τους που έλεγε και ο Ζουγανέλης και ψάχνουν με νύχια και με δόντια την…αναγνώριση και τα like! Κάποτε λέγαμε για 15 λεπτά φήμης, τώρα είναι 15 δευτερόλεπτα φήμης…εκτός αν μιλάμε για το Greek cunt του Dickinson που κράτησε παραπάνω γιατί όλοι μας -και εγώ μαζί- είπαμε τη γνώμη μας. Αυτό είναι άλλο όμως.
Me: Ποια η γνώμη σου για την κατάντια του Don Dokken, μιας και τον ανέφερες…;

Real Me: Στεναχωριέμαι να τον βλέπω σε αυτή την κατάσταση αλλά δεν θα βγω να πω: όξω, ρε ξεφτίλα…πήγαινε σπίτι σου! Μεγάλε, αν δεν σου αρέσει μην το βλέπεις ή μην πας στη συναυλία. Είναι τόσο απλό. Το να κράζεις έναν καταξιωμένο καλλιτέχνη δεν σε τιμάει. Το αντίθετο. Αλλά τι περιμένεις; Η κατάσταση δύσκολα είναι αναστρέψιμη. Δες ποιες σελίδες στο facebook είναι πιο δημοφιλείς. Δεν χρειάζεται να σου πω ονόματα…τις ξέρεις!
Me: Πλάκα έχουν μωρέ…

Real Me: Μεγάλε, δεν έχουν καθόλου πλάκα. Πλάκα θα είχαν αν που και που έγραφαν και κάτι σοβαρό με επιχειρήματα χωρίς να κράξουν. Με τον μανδύα ότι κάνουμε χαβαλέ, είναι οι πρώτοι που βγάζουν τοξικότητα και από κάτω όλα τα πρόβατα γελάνε. Μπορεί να βγουν π.χ. και να κοροϊδέψουν τον Di’Anno ή τους «ποζεράδες» MANOWAR αλλά δεν έχουν κάτσει να σκεφτούν ποτέ τι έχουν προσφέρει αυτοί οι άνθρωποι στη μουσική. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κάνουν και καλά χαβαλέ αλλά στην ουσία αυτό που κάνουν είναι να αποχαυνώνουν περισσότερο τον κόσμο. Εδώ, ρε φίλε, κράζουν τον Coverdale! Το διανοείσαι; Ο κάθε πουθενάς πίσω από το πληκτρολόγιο χλευάζει τον Coverdale. Χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω…;
Me: Πολύ το αναλύεις, αδερφέ…βάλε λίγο χιούμορ στη ζωή σου!

Real Me: Μη σε νοιάζει…ξέρεις ότι έχω χιούμορ. Αυτό που με χαλάει είναι ότι ανεβάζει ένα site μία π.χ. γαμηστερή συνέντευξη ενός παραγωγού ή ενός ιδιοκτήτη δισκογραφικής και δεν κουνιέται φύλλο και αν ο Hetfield κάνει αίτηση για διαζύγιο αμέσως όλοι ασχολούνται με αυτό.
Me: Οι METALLICA πουλάνε…πάντα γινόταν αυτό.

Real Me: Ναι…ειδικά όταν βλέπεις τον κάθε τελειωμένο να γράφει στο facebook ότι ο Lars είναι κουλός! Θα τρελαθούμε…
Me: Ε, δεν είναι και Neal Peart!

Real Me: Και τι έγινε; Είναι ο drummer των METALLICA….μήπως χρειάζεται να το ξαναπώ; Των METALLICA, διάολε!
Me: Σε αυτό δεν θα διαφωνήσω.

Real Me: Αυτό έλειπε. Και αν θέλεις να με ακούσεις, κόψε λίγο από τα social media ή έστω από το μόνιμο σχολιασμό και τη συνεχή γκρίνια. Οι αγαπημένοι μας καλλιτέχνες σιγά σιγά μας χαιρετάνε και δεν αργεί η εποχή που δεν θα υπάρχουν οι MAIDEN, PRIEST, PURPLE κτλ. Οπότε, ας τους χαρούμε για λίγο ακόμη όσο μπορούμε και κυρίως όσο αυτοί μπορούν!
Me: Ό,τι πεις…αν και πάντα θα σχολιάζω για το ίδιο και απαράλλακτο set list των MAIDEN.

Real Me: Να είσαι ικανοποιημένος που ακόμη συνεχίζουν και είναι πάνω στη σκηνή πιάνοντας τέτοια απόδοση! Ναι, και εγώ θα ήθελα να ακούσω π.χ. το “Tailgunner” αλλά δεν με νοιάζει αν δεν το παίξουν…δεν χάθηκε ο κόσμος.
Me: Καλά σίγουρα…

Real Me: Έτσι μπράβο…διάβαζε και κάνα αρθράκι ουσίας και όχι μόνο αν φοράνε γούνινα βρακάκια οι MANOWAR και άλλες τέτοιες εξυπνάδες.
Me: Κατάλαβα…θα βγάζω την τοξικότητα μου στους…TOXIK!

Real Me: Αυτός είσαι! Έτοιμος για το Δελφινάριο!

Σάκης Νίκας

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here