KARMA VIOLENS interview (George K)

0
576

The sons of destruction

Οι Αθηναίοι KARMA VIOLENS, καθώς ετοιμάζουν νέα δισκογραφική δουλειά, προετοιμάζονται για την εμφάνιση τους στα τέλη του μήνα στο φεστιβάλ Metal United Worldwide στο An club. Στα 20 χρόνια καριέρας, έχουν «ισοπεδώσει» αρκετά venue στο διάβα τους με τις δυναμικές τους εμφανίσεις. Αδράξαμε λοιπόν την ευκαιρία και μιλήσαμε με τον κιθαρίστα τους George K., που μας μίλησε για τον επερχόμενο δίσκο, τις αλλαγές στο line up και πολλά άλλα.

Μετά από αρκετό καιρό απραξίας, η μπάντα ετοιμάζει νέα δισκογραφική δουλειά. Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε;
Καλησπέρα!! Όντως ετοιμάζουμε νέα δουλειά και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι όπως σε κάθε δίσκο, η διαφορά είναι πως από δίσκο σε δίσκο υπάρχει μεγαλύτερη συνειδητοποίηση για το τι θέλεις να βγάλεις και πως να το κάνεις οπότε όλη η διαδικασία γίνεται πιο ευχάριστη. Έχουμε ένα τραγούδι έτοιμο που θα παρουσιάσουμε στο Live και παράλληλα θα ανέβει και ένα lyric video (σ.σ. ήδη ανέβηκε και πρόκειται για το “Legacy”). Η νέα δουλειά μας ελπίζω να είναι έτοιμη μέχρι την άνοιξη.

Στο επετειακό live για τα 20 χρόνια των KARMA VIOLENS τον περασμένο Φεβρουάριο, είχαμε ακούσει μερικά δείγματα του επερχόμενου δίσκου. Πες μας λίγα πράγματα γι’ αυτόν.
Στο συγκεκριμένο Live παίξαμε κάποια τραγούδια από τον τελευταίο μας δίσκο, “Mount of congregation” που κυκλοφόρησε το 2021, δυστυχώς μέσα στον covid και δεν μπορέσαμε να τον αναδείξουμε. Τώρα πάμε για νέο υλικό που θα είναι με ‘2 λέξεις‘ επιθετικό και άμεσο, Χωρίς ιδιαίτερες αναλύσεις θεμάτων και attitude ‘’in your face’’.

Η χρήση των γυναικείων φωνητικών είναι πιο εκτενής απ’ ότι στο παρελθόν;
Βάλαμε μόνο στο ομώνυμο τραγούδι, όπου γουστάραμε πάρα πολύ το αποτέλεσμα άλλα δεν είναι κάτι που θα υιοθετήσουμε.

Μέσα σε μια δεκαετία έχουν αποχωρήσει από τη μπάντα, τρία από τα ιδρυτικά μέλη της μπάντας. Πως σας επηρέασε αυτό;
Πάντα είναι δύσκολες οι αποχωρήσεις, ειδικά από μέλη που είναι από την αρχή της μπάντας και τους έχεις σαν οικογένεια. Ξέρεις κάπου μέσα σου δεν τους το συγχωρείς άλλα έτσι είναι η ζωή. Όπως και να έχει την όλη φάση την ξεκίνησα εγώ, ο άλλος κιθαρίστας (Κώστας Π.) είναι πάνω από 12 χρόνια στην μπάντα και αναπόσπαστο κομμάτι της. Οπότε οι κιθάρες που δημιουργούν την βάση των τραγουδιών είναι εδώ, καθώς όλα στήνονται πάνω στα riffs.

Με το πέρασμα του χρόνου η μπάντα ακούγεται πιο μελωδική. Έχει να κάνει με τα σχετικά νέα μέλη της μπάντας;
Περισσότερο οι αλλαγές στον ήχο από δίσκο σε δίσκο έχουν να κάνουν  με το τι θέλουμε να βγάλουμε την τρέχουσα χρονική στιγμή, σύμφωνα με τα ερεθίσματα και τα βιώματα μας. Ειδικά τώρα με τα νέα μέλη, τον Κώστα στο μπάσο και τον Γιώργο στα τύμπανα η μπάντα έχει γίνει πολύ πιο ωμή και επιθετική, κάτι που θα το διαπιστώσετε στο  live!!!

Αν θα διάλεγες ένα άλμπουμ της μπάντας για soundtrack των δύσκολων ημερών μας, πιο θα ήταν αυτό και γιατί.
Παίρνοντας σαν γενική παραδοχή ότι ζούμε σε έναν ‘fucked up world’ και διανύοντας μια περίοδο από έντονες γεωπολιτικές αναταραχές, βλέπε κλιματική αλλαγή και πανδημίες, θα διάλεγα το “Serpent God” καθώς είναι το πιο σκοτεινό και εσωτερικό album που έχουμε βγάλει μέχρι τώρα. Καταπιάνεται με τις σκοτεινές πλευρές του πολιτισμού, την χειραγώγηση των μαζών  και την ελεύθερη βούληση, κάτι που ταιριάζει άψογα σε αυτούς του δύσκολους καιρούς.

Οι KARMA VIOLENS όσο και αν έχουν αλλάξει διαχρονικά, πάντα παραμένουν εξαιρετικά δυνατοί στα live. Τι σας δίνει αυτή την ενέργεια;
Αυτό έχει να κάνει με το τι θέλεις να παίζεις, εμείς πάντα προσδιορίζαμε τον εαυτό μας, ως μια live μπάντα. Όπως πηγαίναμε πιτσιρικάδες σε lives και κοπανιόμασταν μέσα στο Pit έτσι νιώθουμε και την σκηνή. Αυτή την ενέργεια θέλουμε να μεταφέρουμε μέσα στο venue και να γίνουμε ένα με τον κόσμο.

Στα τέλη του μήνα εμφανίζεστε με τους SCAR OF THE SUN μεταξύ άλλων, στο Metal United Worldwide στο An club. Να περιμένουμε από σας τη γνωστή «ισοπέδωση» του venue;
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο!!! Είμαστε πιο πορωμένοι από ποτέ ερχόμαστε με καινούργιο line up  έχοντας δέσει μέσα σε πολύ σύντομό χρονικό διάστημα. Μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για την ακραία μουσική  και θέλουμε να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας στον κόσμο που στηρίζει την σκηνή με ένα κολασμένο live!!!! Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω εσένα και το Rock Hard εκ μέρους όλης της μπάντας. Σας περιμένουμε στο Live! Συνεχίστε να στηρίζετε τις εγχώριες μπάντες!!!

Γιώργος Δρογγίτης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here