SHELTER ME: The hard rock avenue! (Απρίλιος 2024: St. Valentine / Paradise / Junkyard Drive)

0
76
Shelter Me

Shelter Me

Υπάρχει μία κοινότητα οπαδών εκεί έξω που παραμένουν στις επάλξεις, διατηρούν την πίστη και παραμένουν νοσταλγικά προσηλωμένοι σε ένα μουσικό ιδίωμα που για δεκαετίες μας έχει χαρίσει μεγάλες χαρές και συγκινήσεις. Περί hard rock το ανάγνωσμα, λοιπόν, και με αυτή τη στήλη ευελπιστούμε να δείξουμε ότι αυτή η μουσική παραμένει alive and kicking με πολύ αξιόλογες κυκλοφορίες, μερικές εκ των οποίων θα αναφέρουμε εδώ…let’s get rocked!

ΟΝΟΜΑ ΑΛΜΠΟΥΜ: “St. Valentine”ST. VALENTINE
ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 2023
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: 20th Century Music
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Dana Strum
ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ:
Φωνητικά – Scott Thomas Richards
Κιθάρα – Rusty Shinkle
Κιθάρα – Mark Clarke
Μπάσo – Marc Simon
Drums – Robbie Shere

Official website: www.20thcentury-music.com

Το έχουμε πει και το έχουμε γράψει πολλές φορές. Η ιστορία της μουσικής είναι ασφυκτικά γεμάτη από περιπτώσεις συγκροτημάτων που είχαν όλα τα φόντα να πετύχουν μία εμπορική επιτυχία αλλά για μία σειρά από λόγους δεν τα κατάφεραν. Οι St. VALENTINE είναι μία τέτοια παραδειγματική περίπτωση και ευτυχώς που υπάρχουν εταιρείες σαν την 20th Century Music και μας δίνουν την ευκαιρία είτε να ανακαλύψουμε χαμένα διαμάντια είτε να τα αποκτήσουμε ξανά σε ένα αξιοπρεπές πακέτο. Έχοντας σαν βάση τους…σωστά μαντέψατε…το Sunset Strip και ύστερα από μερικά χρόνια προσπαθειών, οι St. VALENTINE είδαν τους κόπους τους να πιάνουν τόπο όταν έπεισαν τον Dana Strum (τότε μπασίστας των VINNIE VINCENT INVASION) να αναλάβει την παραγωγή των καλύτερων τους κομματιών.

Βρισκόμαστε στα 1987 και όπως καταλαβαίνετε σε κάθε στενάκι του Sunset Strip υπήρχαν δεκάδες συγκροτήματα που αναζητούσαν την τύχη των MOTLEY CRUE, των POISON, των QUIET RIOT κ.ο.κ. Τα κομμάτια των St. VALENTINE είναι μία ιδανική μίξη glam metal και FM rock που μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού της Αμερικής τότε. Ειδικά, η μπαλάντα “Chances” θα μπορούσε να είναι τεράστιο hit…μόνο που δεν ήταν! Οι St. VALENTINE ήταν σαφέστατα πιο σκληροί από τους POISON και φλέρταραν ξεκάθαρα με μπάντες όπως οι SILENT RAGE αλλά και οι προαναφερθέντες VINNIE VINCENT INVASION (στις πιο εμπορικές τους στιγμές). Αξίζει πραγματικά να επενδύσετε σε αυτή την επανέκδοση.

8 / 10

ΟΝΟΜΑ ΑΛΜΠΟΥΜ: “Do or die”PARADISE
ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:
2023
ΕΤΑΙΡΕΙΑ:
20th Century Music
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ:
Jay Baumgardner
ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ:
Φωνητικά – Adam Gifford
Κιθάρα – Matt Shumway
Μπάσο – John Heller
Drums – Michael March

Official website: www.20thcentury-music.com

Μία ακόμη επανέκδοση από τη 20th Century Music με την ειδοποιό διαφορά αυτή τη φορά ότι εδώ δεν έχουμε 100% ακυκλοφόρητο υλικό μιας και το “Do or Die” των PARADISE είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 1992 από μία άσημη γερμανική εταιρεία σε περιορισμένα αντίτυπα. Προφανώς και δεν ασχολήθηκε κανένας μαζί του αν και η αλήθεια είναι εμφανίστηκαν στη μικρή σκηνή του Wacken Festival την ίδια χρονιά χωρίς όμως να εντυπωσιάσουν και το αποτέλεσμα ήταν να διαλυθούν λίγο αργότερα. Ωστόσο, από τα μέσα της δεκαετίας του ‘80 και για μία περίπου δεκαετία οι PARADISE είχαν καταφέρει να γράψουν μερικά πολύ ξεχωριστά κομμάτια τα οποία μας δίνεται τώρα η ευκαιρία να τα απολαύσουμε με αυτή την επανέκδοση.

Οι PARADISE ήταν μουσικά μία περίπτωση Jekyll & Hyde καθώς στις πιο εμπορικές τους στιγμές θύμιζαν μπάντες όπως οι BON JOVI (περιόδου 1984-85), οι BLACK N’ BLUE (περιόδου “Without love”) και TRIXTER. Υπήρχε ωστόσο και μία άλλη, πιο «σκληρή» πλευρά τους η οποία εκφράστηκε στα ύστερα demos των late 80s θυμίζοντας μία L.A. GUNS αισθητική αφού οι PARADISE είχαν επιλέξει μία πιο sleaze κατεύθυνση ακολουθώντας τις επιταγές της μόδας εκείνης της εποχής. Η επανέκδοση της 20th Century Music περιλαμβάνει δύο bonus tracks και ένα live DVD με την headline εμφάνιση των PARADISE στο φημισμένο Country Club την άνοιξη του 1990.

8 / 10

ΟΝΟΜΑ ΑΛΜΠΟΥΜ: “Look at me now”JUNKYARD DRIVE
ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 2024
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Mighty Music
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Soren Andersen
ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ:
Φωνητικά – Kris
Κιθάρα – Oliver Hartmann
Κιθάρα – Kristofer Kristensen
Μπάσο – Sjus
Drums – Claus

Official website: https://targetshop.dk/junkyard-drive

To πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό βλέποντας τον τίτλο του δίσκου, ήταν το εξαιρετικό άλμπουμ του μακαρίτη Bernie Marsden που είχε κυκλοφορήσει στις αρχές της δεκαετίας του ‘80. Ασφαλώς, οι Δανοί JUNKYARD DRIVE δεν έχουν μουσικά καμία απολύτως σχέση με το blues-based στυλ του Marsden και έτσι η νέα τους δουλειά χαρακτηρίζεται από μία μοναδική ενέργεια και ένα ακραιφνές, in your face rock n’ roll. To αξιοσημείωτο είναι ότι στα δέκα χρόνια παρουσίας τους οι JUNKYARD DRIVE έχουν ήδη δημιουργήσει ένα καλό όνομα στη χώρα τους και το μόνο που απομένει είναι να τους μάθει και περισσότεροι hard rock fans στον υπόλοιπο κόσμο.

Οι δύο νέοι κιθαρίστες που ήρθαν στο συγκρότημα θεωρώ ότι έδωσαν μία…γερή δόση αδρεναλίνης στο σχήμα το οποίο μπορεί να παίζει με πατημένο το γκάζι αλλά ταυτόχρονα διατηρεί και μία εξαιρετική ακρίβεια στη συνολική της απόδοση. Ζούμε σε περίεργες εποχές και ο χρόνος είναι περιορισμένος. Κάντε μία χάρη όμως στον εαυτό σας και τσεκάρετε το κομμάτι “Shoot from the hip” το οποίο έχει ένα απίστευτο riff (κάτι ανάμεσα σε AC/DC και D.A.D.)…θα με θυμηθείτε! Η παραγωγή είναι φανταστική και ειλικρινά πιστεύω ότι σε άλλες εποχές οι JUNKYARD DRIVE θα είχαν μία καλύτερη ευκαιρία για εμπορική επιτυχία μιας και το στυλ τους –το ένα πόδι στους AC/DC και το άλλο στο Sunset Strip- έχει πολύ ενδιαφέρον. Αυτή η στήλη δημιουργήθηκε για αυτόν ακριβώς το λόγο…για να βγάλει προς τα έξω σχήματα που κυκλοφορούν νέες δουλειές και για κάποιο λόγο δεν φτάνουν στα αυτιά μας. Οι JUNYARD DRIVE πρέπει να φτάσουν στα αυτιά σας…

7,5 / 10

Σάκης Νίκας

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here