“Unholy death/thrash alliance”

0
320
Alliance

Alliance

Από τα πλέον ονειρικά πακέτα που θα δουν τα μάτια μου το Μάρτιο, μετά το DECAPITATED – INCANTATION – NERVOSA – KASSOGTHA είναι αυτό που θα δούμε στη δύση του μήνα. VIO-LENCE – VLTIMAS – LEGION OF THE DAMNED – EXARSIS – THE CRUCIFIER, την Κυριακή 31/3 στο Κύτταρο, εγγυώνται υψηλές ταχύτητες, ατελείωτη βία και δολοφονικές διαθέσεις, γέρνοντας προς την thrash πλευρά των πραγμάτων κατά κύριο λόγο. Πάμε να γνωρίσουμε ένα – ένα τα συγκροτήματα του πακέτου της ημέρας, που καθιστούν το πακέτο χαρά του ακραίου οπαδού.

THE CRUCIFIER

Τον καιρό της αναβίωσης του thrash metal στην Ελλάδα, εκεί στα τέλη του ‘90 προς αρχές ‘00, υπήρξαν σημαντικές μπάντες. Πέραν των διεθνούς φήμης μπροστάρηδων SUICIDAL ANGELS, είχαμε τους καταστροφικούς RELEASED ANGER, τους φονιάδες MENTALLY DEFILED και τους THE CRUCIFIER. Με έναν ήχο κάπου ανάμεσα στους RAZOR και τους EXODUS, οι Αθηναίοι προσφέρουν τη δική τους πρόταση στο thrash τοπίο. Έκπληξη που βρέθηκαν εδώ, δεν θα το κρύψω, μια και είχα χάσει λίγο τα ίχνη τους. Περιμένω να δω τι και πως επί σκηνής γιατί πάει καιρός από τη τελευταία φορά (support στους M.O.D.).

Photo by Pavlos Mavridis

EXARSIS

Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη! Άμα ΜΙΑ thrash μπάντα εν Ελλάδι, είναι παράφορα ερωτευμένη με τους VIO-LENCE και τα έργα τους, είναι οι EXARSIS. Μέρος της έκρηξης thrash μπαντών την αμέσως επόμενη περίοδο από τους THE CRUCIFIER, εκεί γύρω στο 2009 – 2015, οι κύριοι δεν χρειάζονται συστάσεις αν είσαι Έλληνας thrasher. Έχουν στη πλάτη τους μια ποιοτικότατη δισκογραφία (5 άλμπουμ σε 15 χρόνια ύπαρξης), έχουν τη κατάλληλη μουσική για συναυλιακές συνθήκες, έχουν τη καλή φήμη της καταστροφικής live μπάντας, θα παίζουν κάτω από μια από τις επιρροές τους, περιμένω να γίνει της τρελής το πανηγύρι.

Photo by by Stefan Heilemann

LEGION OF THE DAMNED

Ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της μοναδικής death metal μπάντας και των λοιπών thrash μπαντών. Οι death/thrash μακελάρηδες από την Ολλανδία. Η αγάπη τους για τους PESTILENCE της πρώιμης περιόδου, σε συνδυασμό με την υπέροχη, μοσχομυριστή DARK ANGEL-ο-SLAYER-ίλα που αναβλύζει από τις riff-άρες τους, δημιουργεί ένα εκρηκτικό, μοντέρνο και παραδοσιακό συνάμα μείγμα που από το “Malevolent rapture” (2006) ως και τη τελευταία τους δουλειά “The poison chalice” (2023), δεν σταματάει στιγμή να προσφέρει στιγμές άγριας χαράς και απύθμενου πάθους σε όλους τους σεσημασμένους thrashers. Οι δε γουστόζικες mid-tempo πινελιές, καθώς και τα φοβερά riffs τέτοιου τύπου που κατεβάζουν, τους καθιστούν μια από τις άκρως αγαπημένες μπάντες της πρώτης δεκαετίας του 2000 στο thrash, ενώ μια και δεν ήμουν τη πρώτη φορά με SUICIDAL ANGELS (φίλοι χρόνια με τα δικά μας παιδιά, έκτοτε κιόλας), ανυπομονώ όσο τίποτα να κάνω το σβέρκο μου τοματοπελτέ για σάλτσα για τη πάρτη τους!

Photo by Jolanda Siemonsa

VLTIMAS

David Vincent (πάλαι ποτέ MORBID ANGEL, TERRORIZER) – Rune Eriksen (MAYHEM, AURA NOIR, EARTH ELECTRIC, NADER SADEK) – Flo Mounier (CRYPTOPSY, NADER SADEK). Άμα είσαι θιασώτης του black/death ήχου, οι εν λόγω κύριοι δεν θα πρέπει να χρειάζονται συστάσεις. Το δε σχήμα των VLTIMAS το οποίο απαρτίζουν, κινείται σε ένα πιο “μαύρο” death metal, βγάζοντας το 2019 το ντεμπούτο τους (“Something wicked marches in” – ο δίσκος που ΔΕΝ έβγαλαν οι MORBID ANGEL με το “Kingdoms disdained”), ακολουθούμενο από ένα ακόμα πιο γουστόζικο διάδοχο φέτος (“Epic” – έχει ήδη βγει τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές).

Περιμένω μια πολύ δυνατή εμφάνιση, μια και έχω σούρει πολλά στον Vincent για τις επιλογές του ανά τα χρόνια (λέγε με GENITORTURERS, λέγε με I AM MORBID, λέγε με “Illud divinum insanus” και ούτω καθεξής), αλλά εδώ τον παραδέχομαι! Σίγουρα το καλλιτεχνικό άστρο των Rune Eriksen και Flo Mounier τον ταρακούνησαν για τα καλά, μια και μετά τη πανωλεθρία του 2011 με το “Illud…” ο πάλαι ποτέ μπροστάρης των MORBID ANGEL στη θρυλική τους περίοδο, έμοιαζε να ψάχνει τα πατήματά του.

VIOLENCE

Με τα πολλά και με τα λίγα φτάνουμε στο κυρίως πιάτο. Μια από τις μπάντες που έλεγα ότι “ΟΚ, όσο αναπνέω δύσκολα θα ακούσω καινούργιο υλικό, πόσω μάλλον να σκάσουν μύτη στη χώρα μου για live”. Έλα μου όμως που κάποιες φορές, τα πράγματα έρχονται αλλιώτικα από ότι τα περιμένεις! Και καινούργιο υλικό άκουσα μετά από 30 χρόνια σχεδόν (“Let the world burn” EP) και ζωντανά θα τους δω. Μια από τις πιο μοναδικές φωνές σε όλο το Αμερικάνικο thrash (Sean Killian), πρωταγωνιστής στο ΜΝΗΜΕΙΟ “Eternal nightmare”, στο ΜΝΗΜΕΙΟ “Oppressing the masses”, στο υπέροχο “Torture tactics” EP, ακόμα και στο γκρουβάτο μα ποιοτικότατο “Nothing to gain”.

Θα τους δούμε χωρίς Phil Demmel/Robb Flynn (ο τελευταίος ούτως ή άλλως δεν συμμετείχε στο reunion του 2019), χωρίς Perry Strickland, με τους Ira Black (πάλαι ποτέ HEATHEN, LIZZY BORDEN, VICIOUS RUMORS)/Miles Dimitri Baker (πάλαι ποτέ RINGS OF SATURN, INGESTED) στις κιθάρες και τον Adrian Aguilar (EXMORTUS) στα τύμπανα. Έχοντας προσωπικά δει μπάντες επί μπαντών να αποδίδουν τα μάλα κι ας μην είναι άπαντα τα “κλασσικά” μέλη παρόντα (ANNIHILATOR, SUFFOCATION, SODOM, KREATOR, CANNIBAL CORPSE, DECAPITATED και η λίστα δεν τελειώνει), έχω μεγάλη αισιοδοξία για αυτή την εμφάνιση.

Αυτά. Τα λέμε στο pit!

ETERNAL NIGHTMARE AND THE HORROR BEGINS!

Γιάννης Σαββίδης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here