
Και αυτή την εβδομάδα πολλές και καλές νέες κυκλοφορίες όπως το συγκινητικό νέο video των ΑΤ ΤΗΕ GATES, τα καινούργια και πολυαναμενόμενα κομμάτια από τους FOO FIGHTERS, ARCH ENEMY, EXODUS, SHINEDOWN, GAEREA, καινούργια σχήματα όπως οι JAYLER και ΕΥΕ ΟF MELIAN, επιστροφή για τους γνώριμους ΤWILIGHT FORCE, WITCHCRAFT, Anneke Van Giersbergen και ΗΑRDLINE. Επίσης τα κορίτσια από την Ιαπωνία LOVEBITES που στοχεύουν σε διεθνή καριέρα και φυσικά καινούργια κομμάτια από τους εγχώριους ΚRUSHYA, MYSTFALL και FUZZING NATION. Δεκαέξι κομμάτια που αξίζουν την προσοχή σας και το ενδιαφέρον σας. Enjoy!

Οι Σουηδοί πρωτοπόροι του μελωδικού death metal AT THE GATES ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ “The Ghost of a Future Dead”, το οποίο θα βγει στις 24 Απριλίου μέσω της Century Media Records και ταυτόχρονα κυκλοφορούν το πρώτο single για το κομμάτι “The fever mask”.
Οι AT THE GATES πρόσθεσαν το ακόλουθο σχόλιο για το κομμάτι “The Fever Mask”: “Το “The Fever Mask” ήταν ένα από τα τελευταία τραγούδια που γράφτηκαν για το άλμπουμ και γρήγορα ξεχώρισε ως η φυσική επιλογή τόσο για το εναρκτήριο κομμάτι όσο και για το πρώτο single για το “The Ghost of a Future Dead”. Αποτυπώνει τέλεια την ουσία των ΑΤ ΤΗΕ GATES συνδυάζοντας ακατέργαστη ενέργεια, δυνατή μελωδία και όμορφους στίχους του Tomas”.
Η συνέχεια του άκρως περιπετειώδους “The Nightmare of Being” του 2021, αυτή η επερχόμενη κυκλοφορία σηματοδοτεί έναν ειδικό φόρο τιμής στον frontman Tomas Lindberg, ο οποίος έφυγε τραγικά από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 2025.
Το “The Ghost of a Future Dead” ηχογραφήθηκε και μιξαρίστηκε από τον Jens Bogren στα Fascination Street Studios στο Örebro της Σουηδίας, συνοδεύεται από artwork που δημιουργήθηκε από τον Robert Samsonowitz.
Oι ΑΤ ΤΗΕ GATES αναφέρουν επίσης για το άλμπουμ “The Ghost of a Future Dead”: “Είμαστε περήφανοι που επιτέλους μοιραζόμαστε κάποια νέα για το όγδοο στούντιο άλμπουμ μας, “The Ghost of a Future Dead”. Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 24 Απριλίου, περισσότερα από δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωσή του στο στούντιο. Όπως όλοι γνωρίζετε, ο Tomas Lindberg απεβίωσε πέρυσι λόγω επιπλοκών από τη θεραπεία του καρκίνου. Τα τελευταία χρόνια, συνεργαστήκαμε στενά με τον Tomas, συζητώντας και βελτιώνοντας κάθε λεπτομέρεια για να διασφαλίσουμε ότι τίποτα δεν θα αφεθεί στην τύχη. Σύμφωνα με τις επιθυμίες του Tomas, συμπεριλαμβανομένου του τίτλου του άλμπουμ, η μίξη ήχου, η σειρά των κομματιών, το εξώφυλλο και η συνολική παρουσίαση του δίσκου παραμένουν πιστά στην αρχική τους μορφή. Συνδυάζουν την άγρια ενέργεια και τις δυνατές μελωδίες που αποτελούν την ουσία των ΑΤ ΤΗΕ GATES. Αυτό το άλμπουμ είναι η κληρονομιά του Tomas.”

Οι EXODUS κυκλοφορούν το ομώνυμο κομμάτι από το νέο τους άλμπουμ, “Goliath” που κυκλοφορεί στις 20 Μαρτίου 2026 μέσω της Napalm Records! Αποκαλύφθηκε σήμερα με συνοδευτικό μουσικό video το “Goliath” σιγοβράζει τον ρυθμό με εκρηκτικά, κακόβουλα leads, πανύψηλα τύμπανα και δυσοίωνο έργο εγχόρδων από τη βιολονίστρια Katie Jacoby, σε συνδυασμό με περίπλοκες κιθάρες από τον θρυλικό Gary Holt.
Ακόμα και περισσότερα από 40 χρόνια μετά το ντεμπούτο τους, οι EXODUS είναι ακλόνητοι στην άρνησή τους να συμβιβαστούν με την ασφάλεια της μετριότητας και συνεχίζουν να σφυρηλατούν το σήμα κατατεθέν τους με την ίδια αποφασιστικότητα όπως έκαναν και στην ολοκλήρωσή τους. Το πολυαναμενόμενο 12ο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος είναι η πιο πολύπλευρη προσφορά τους μέχρι στιγμής, με αρκετές επικές συνεργασίες και σηματοδοτώντας την επιστροφή του Rob Dukes ως τραγουδιστή! Σε παραγωγή των EXODUS, μίξη και mastering από τον Mark Lewis (WHITECHAPEL, NILE, UNDEATH) το “Goliath” λάμπει με την εκρηκτική αυθεντικότητα που έχει διακρίνει τους EXODUS για αιώνες από τους συνομηλίκους τους από την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους, του πρωτοποριακού thrash άλμπουμ “Bonded by blood” του 1985.
Oι EXODUS για το “Goliath”: Το “Goliath” ίσως είναι το πιο heavy κομμάτι που έχουμε κάνει ποτέ, και σίγουρα το πιο αργό τραγούδι στον κατάλογό μας, όσο πιο κοντά στο doom metal γίνεται για EXODUS. Απλώς απόλυτο κακό, όσο πιο απαίσιο γίνεται, με τη φίλη μας Katie Jacoby, η οποία έβαλε 18 μέρη εγχόρδων στο μεσαίο τμήμα της αρμονίας, κάνοντας το τραγούδι να μετατραπεί από καθαρό τρόμο σε κάτι όμορφο”.

Ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα rock συγκροτήματα στον κόσμο, οι SΗΙΝEDOWN ανακοίνωσαν το νέο τους άλμπουμ. Το “EI8HT” θα κυκλοφορήσει στις 29 Μαΐου μέσω της Atlantic Records. Το νέο τραγούδι “Safe and Sound” είναι μια γεύση από το τι θα ακολουθήσει και το ακούμε παρακάτω.
Όσον αφορά το νέο τραγούδι “Safe And Sound”, ο Smith προσθέτει: “Το ‘Safe And Sound’ έχει να κάνει με το να υπενθυμίζουμε στον ανταγωνισμό τι αντιμετωπίζουν ένας προς έναν”. Το συγκρότημα δημιούργησε πρόσφατα μια αξέχαστη στιγμή με το πρόσφατα κυκλοφορήσαν single τους “Searchlight”, το οποίο ερμήνευσαν στο ντεμπούτο τους στο show Grand Ole Opry. “Μερικές φορές, όταν ακούς αρκετά κοντά στο σύμπαν και είσαι πρόθυμος να δεχτείς κάτι από αυτό, ένα τραγούδι μπορεί να βγει από το πουθενά. Δεν βρήκαμε αυτό, μας βρήκε αυτό”, είπε ο Smith στο κοινό εκείνη την εποχή. Η εμφάνιση έγινε μια από τις πιο πολυσυζητημένες στιγμές της βραδιάς, κερδίζοντας κριτικούς και θαυμαστές. Γραμμένο από τους Brent Smith, Eric Bass και Dave Bassett, και σε παραγωγή του Eric Bass στο Big Animal Studio, το τραγούδι παρουσιάζει τους SHINEDOWN στην πιο εκτενή τους μορφή, συνδυάζοντας rock με Aμερικανική, ρυθμική και blues μουσική, bluegrass και outlaw country επιρροές, χωρίς να θυσιάζει την χαρακτηριστική τους δύναμη.
Αυτή η επιτυχία ακολούθησε μια από τις πιο καθοριστικές χρονιές στην ιστορία της μπάντας. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε επίσης τα “Dance, Kid, Dance” και “Killing Fields”, τα οποία έφτασαν στην πρώτη θέση, εδραιώνοντας περαιτέρω την ραδιοφωνική του επιτυχία. Οι SHINEDOWN κατέχουν αυτή τη στιγμή το ρεκόρ για τα περισσότερα τραγούδια που έφτασαν στο νούμερο ένα στην ιστορία των Mainstream Rock charts του Billboard (21 επιτυχίες στο #1 μέχρι σήμερα), καθιστώντας τους το πιο επιτυχημένο συγκρότημα στην ιστορία των charts. Επίσης, ηγούνται των Mediabase Active Rock charts με 23 επιτυχίες που έφτασαν στο νούμερο ένα και κατέχουν τα ρεκόρ για τις περισσότερες τοποθετήσεις στα κορυφαία πέντε και δέκα στην ιστορία των charts.

Αφού εξερεύνησαν το νερό, τη φωτιά και το σκοτάδι, οι GAEREA κυνηγούν το φως σε έναν παγωμένο κόσμο με το “Nomad”.
“Ο Νομάδας είναι το άτομο που περνάει τη ζωή με έναν διαρκή ρυθμό κίνησης μόνο και μόνο για να αποφύγει να αντιμετωπίσει τον εαυτό του, σωματικά παρασυρόμενος, αλλά συναισθηματικά τρέχοντας από την ενοχή, την αυτοαμφιβολία και τον φόβο μήπως γίνει κάτι που περιφρονείται. Στην ουσία του, είναι μια ομολογία αποξένωσης: ένας νομάδας όχι από επιλογή, αλλά από αυτοτιμωρία και εσωτερική κατάρρευση”, λέει το συγκρότημα για το “Nomad”, το νέο τους τραγούδι και video που παρακολουθούμε παρακάτω. Όπως και τα προηγούμενα video από το επερχόμενο άλμπουμ τους “Loss”, το “Nomad” σκηνοθετήθηκε από την Tre Film.
Το “Loss” είναι ο ήχος των GAEREA που συνεχίζει να αυτοπροσδιορίζεται και να επαναπροσδιορίζεται, ενσωματώνοντας στοιχεία από το post-black metal παρελθόν του συγκροτήματος με τους αιχμηρούς ήχους και τις στοιχειωτικές μελωδίες. Βρίσκει τους GAEREA να αναδύονται από μια δημιουργική χρυσαλλίδα και να εκρήγνυνται σε κάτι τόσο συναρπαστικό όσο και απροσδόκητο: Υπάρχει τραγούδι. Υπάρχουν ρεφρέν τόσο πιασάρικα και παθιασμένα όσο τα καλύτερα rock και metal τραγούδια. Κι όμως, μέσα από τον συναισθηματικά φορτισμένο θόρυβο, είναι αναμφισβήτητα GAEREA.

Οι JAYLER, το βρετανικό rock συγκρότημα που συνδυάζει το πνεύμα της χρυσής εποχής τoυ rock με μια τολμηρή, ακατέργαστη μοντέρνα χροιά, ανακοίνωσαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Voices Unheard” το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 29 Μαΐου μέσω της Silver Lining Music. Το ολοκαίνουργιο ψηφιακό single του συγκροτήματος “Down Below” είναι τώρα διαθέσιμο. Ένα τραγούδι με γρήγορο ρυθμό, που ξεχειλίζει από ακατέργαστη πρόθεση από το πρώτο beat. Κιθάρες με έντονη φωνή, τύμπανα και ένα groove που δίνει την αίσθηση ότι είναι φτιαγμένο για κίνηση για να οδηγήσει το τραγούδι μπροστά.
“Το “Down Below” ήταν το πρώτο κομμάτι που ηχογραφήσαμε όταν μπήκαμε στο στούντιο και αμέσως ένιωσα σαν την τέλεια συνέχεια του “Riverboat Queen”. Την τελευταία μέρα στα Vada Studios, το κομμάτι έμοιαζε απόλυτα ζωντανό. Τα riff, οι τόνοι, όλα προέρχονταν από αυτή την ακατέργαστη ενέργεια στο τέλος του δίσκου. Δεν είχαμε σχεδιάσει να κινηματογραφήσουμε τίποτα, αλλά η ατμόσφαιρα στο δωμάτιο ήταν πολύ αληθινή για να μην την αποτυπώσουμε. Έτσι, το video είναι κυριολεκτικά εμείς ακριβώς εκεί εκείνη τη στιγμή”.
Οι JAYLER προσφέρουν αλαζονικά riffs, φωνητικά με ψυχή και μια ασταμάτητη ζωντανή ενέργεια, η οποία τους κάνει ήδη γνωστούς ως ένα tour de force στον χώρο των ζωντανών εμφανίσεων. Υπάρχει ένα DNA και μια αναφορά σε κλασικά βρετανικά συγκροτήματα όπως οι LED ZEPPELIN και οι QUEEN στο μείγμα, αλλά η ταυτότητα του συγκροτήματος είναι βαθιά ριζωμένη στο παρόν, δυνατή, συναισθηματική και φτιαγμένη για να συνδέεται άμεσα. Οι JAYLER γράφουν για μια γενιά που νιώθει ανήσυχη και ανήκουστη, συνδυάζοντας vintage τόνους με σύγχρονο σθένος για να δημιουργήσουν τραγούδια που προσγειώνονται με σωματική επίδραση και συναισθηματικό βάρος.
Η φήμη των JAYLER έχει σφυρηλατηθεί στη σκηνή. Οι αδιάκοπες περιοδείες και η αφιλτράριστη σύνδεση με το κοινό τους έχουν χτίσει ένα άκρως πιστό κοινό. Κάθε συναυλία είναι υψηλής τάσης και συλλογική, ένα συγκρότημα και πλήθος τροφοδοτούνται από την ίδια έξαρση ενέργειας. Με ένα πρόγραμμα που εκτείνεται σε ηπείρους και εμβληματικές αρένες, το 2026 θα δει τους JAYLER να μεταφέρουν αυτή την αφιλτράριστη ένταση στο μεγαλύτερο κοινό τους μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατα ανακοινωθείσας συναυλίας με τους DEEP PURPLE στον εμβληματικό χώρο του Royal Albert Hall του Λονδίνου, μια επιπλέον συναυλία μόνο για μια βραδιά που προστέθηκε σε μια ήδη μνημειώδη πορεία.

Οι Σουηδοί δεξιοτέχνες τoυ συμφωνικού power metal TWILIGHT FORCE, προσφέρουν μια θριαμβευτική, λαμπερή ιστορία λαμπερών οριζόντων, ανανεωμένης ελπίδας και τολμηρών περιπετειών. Το “Magic of a New Dawn” προσφέρει μια έντονη, καθηλωτική εμπειρία, μεταφέροντας τους ακροατές σε ένα φανταστικό βασίλειο γεμάτο θαύματα και ηρωικές ιστορίες από έναν μυθικό κόσμο, θερμαίνοντας την προσμονή για το επόμενο ολοκληρωμένο άλμπουμ στούντιο!
Ο Blackwald σχολιάζει το “Magic of a new dawn”: “Η ζωή είναι σαν ένας μαγικός τόμος. Γεμάτη μυστήριο, θαύματα, σοφία και απρόβλεπτα γεγονότα. Οι δοκιμασίες και οι ταλαιπωρίες εμφανίζονται μερικές φορές όταν δεν τις περιμένεις, αλλά κάθε φορά που εμφανίζονται στο μονοπάτι σου θλίψη και δυσκολίες, να θυμάσαι ότι υπάρχει πάντα ελπίδα και μαγεία. Ακολούθησε το πεπρωμένο σου με επιμονή, σταθερότητα και θάρρος. Οι προφητείες θα σε οδηγήσουν στη δόξα και η Δύναμη της Αρχαίας Δύναμης θα είναι μαζί σου, πάντα!”

Λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία του “Forest Of Forgetting” οι EYE OF MELIAN μοιράζονται ένα ακόμη κομμάτι από νέο άλμπουμ. Στο “Dawn of Avatars” συμμετέχουν ο Troy Donockley των πρωτοπόρων του symphonic metal, NIGHTWISH, στο φλάουτο και τους αυλούς uilleann καθώς και η μάγισσα του hurdy-gurdy Patty Gurdy, οι οποίοι εμπλουτίζουν το project που είναι δημιούργημα του Martijn Westerholt των DELAIN, με επικεφαλής τη Φινλανδή τραγουδίστρια Johanna Kurkela (AURI, Tuomas Holopainen).
Την all-star σύνθεση στο ντεμπούτο τους συμπληρώνουν ο ενορχηστρωτής της ορχήστρας Mikko P. Mustonen και η backing vocalist και στιχουργός Robin La Joy, ευλογώντας δώδεκα πλούσιες συνθέσεις με αθάνατη ζωή. Με αυτό το πλούσιο άλμπουμ, το EYE OF MELIAN απευθύνει μια πρόσκληση σε μακρινές χώρες γεμάτες θαυμασμό. Το “Forest of Forgetting” ξεδιπλώνεται ακριβώς στο αντίθετο από τον τίτλο του: εντελώς αξέχαστο.

Το Iαπωνικό power metal κουιντέτο LOVEBITES ανοίγει πανιά για νέους ορίζοντες υπογράφοντας συμβόλαιο με τη Napalm Records! Σε αυτή τη νέα συνεργασία, μοιράζονται το νέο τους άλμπουμ “Outstanding Power” με άμεση ισχύ, τουλάχιστον ψηφιακά. Η φυσική μορφή του πέμπτου άλμπουμ τους θα κυκλοφορήσει στις 8 Μαΐου.
Ιδρυμένοι το 2016, οι LOVEBITES εκτοξεύτηκαν στην κορυφή της metal σκηνής στην πατρίδα τους, συμπεριλαμβανομένου του ντεμπούτου τους στο θρυλικό Budokan στο Τokyo, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2026. Επιπλέον, έχουν κάνει όνομα για τον εαυτό τους στο εξωτερικό, κερδίζοντας αναγνώριση στα βραβεία Golden Gods του Metal Hammer και παίζοντας σε μεγάλες σκηνές σε όλη την Ευρώπη, από το Wacken και το Hellfest μέχρι το Download και το Bloodstock. Τώρα, οι γυναίκες προσθέτουν συναρπαστικά πολύπλευρα στοιχεία στο εξαιρετικά εξειδικευμένο power metal τους, αφήνοντας την τραγουδίστρια και τους οργανοπαίκτες τους να λάμψουν εξίσου. Το “Outstanding Power” είναι ακριβώς αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι: εξαιρετικά ισχυρό.
Οι θαυμαστές που περιμένουν με ανυπομονησία το νέο δίσκο μπορούν να δουν το μουσικό video για το πρώτο single, “The Castaway”. Το εναρκτήριο κομμάτι του άλμπουμ προχωρά με καλπάζοντα riffs και σαρωτικό πάθος. Το “The Castaway” είναι ένας εξαιρετικός γρήγορος ύμνος power metal, με συναρπαστικά φωνητικά και λαμπερά σόλο κιθάρας και μπάσου, μια δυνατή πρώτη ματιά σε ένα παθιασμένο άλμπουμ.
Oι LOVEBITES για την υπογραφή τους στην Napalm records: “Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε ότι έχουμε υπογράψει μια παγκόσμια συμφωνία με την Napalm Records, εκτός Ασίας. Το roster τους είναι γεμάτο με metal συγκροτήματα που κυμαίνονται από ανερχόμενα αστέρια μέχρι παγκοσμίως επιτυχημένα συγκροτήματα, ακόμη και θρυλικά είδωλα που σέβονται όλοι. Είμαστε περήφανοι που γινόμαστε μέρος αυτής της λαμπρής ιστορίας. Μαζί με την Napalm Record της οποίας το πάθος για το heavy metal ταιριάζει με το δικό μας, θα διασφαλίσουμε την επιτυχία του επερχόμενου άλμπουμ μας. Μείνετε συντονισμένοι!”

Οι Σουηδοί πρωτοπόροι της doom folk WITCHCRAFT κυκλοφορούν το νέο τους κομμάτι “Själen Reser Sig”. Το EP “A Sinner’s Child” κυκλοφορεί στις 13 Μαρτίου από την Heavy Psych Sounds. Μετά την τεράστια επιτυχία του άλμπουμ επιστροφής τους το 2025 “IDAG”, το εμβληματικό heavy rock συγκρότημα της Σουηδίας, επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό και οικείο νέο κεφάλαιο: “A Sinner’s Child”.
Απογυμνώνοντας τον εμβληματικό τους ήχο στην ψυχή του, ο τραγουδιστής και πολυοργανίστας Magnus Pelander πλέει άψογα ανάμεσα στο μελωδικό proto-doom βάθος των “Drömmen Om Död Och Förruttnelse” και “Själen Reser Sig”, τη φωτεινή folk μουσική του βασικού single “A Sinner’s Child” και της συνέχειας του “Sinner’s Clear Confusion”, και το ψυχωμένο ακουστικό μοιρολόι του “Even Darker Days”. Αυτό το EP παρουσιάζει τη σύνθεση των τραγουδιών του Pelander στην πιο συγκλονιστική και ευάλωτη μορφή της, έναν άμεσο αγωγό στις στοιχειωτικές μελωδίες και το συναισθηματικό βάθος που έχουν καθορίσει την κληρονομιά των WΙΤCHCRAFT για πάνω από δύο δεκαετίες.

Οι MYSTFALL κυκλοφόρησαν το “Embers Of A Dying World”, το δεύτερο single από το ομώνυμο νέο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει στις 20 Μαρτίου από την Scarlet Records.
Είναι ο δεύτερος δίσκος για την ελληνική συμφωνική metal μπάντα με επικεφαλής την σοπράνο τραγουδίστρια Μαριαλένα Τρικόγλου· H παραγωγή, μίξη και το mastering έγιναν από τον Διονύση Χριστοδουλάτο (SORROWFUL ANGELS) στα CFN Recordings Studios· To εξώφυλλο και το πλήρες artwork από τον Γιάννη Νάκο/Remedy Art Design.
Το δεύτερο studio άλμπουμ θα σαγηνεύσει τον ακροατή και θα τον ταξιδέψει σε έναν κόσμο σκοτεινής και ονειρικής κινηματογραφικής ατμόσφαιρας. Το “Embers Of A Dying World” απεικονίζει μια εναλλακτική διάσταση όπου τα όνειρα είναι ζωντανά και παλεύουν με τους εφιάλτες για να διατηρήσουν το ανθρώπινο πνεύμα άθικτο. Η κύρια ιδέα του άλμπουμ αφορά τις συνέπειες των πράξεων κάθε ανθρώπου στη Γη, και κάθε τραγούδι είναι μια ιστορία που δεν έχει ειπωθεί ακόμα. Τι θα απομείνει σε αυτόν τον πλανήτη αν συνεχίσουμε να καταστρέφουμε τα πάντα γύρω μας; Πώς θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε από τη δοκιμασία; Υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον; Βρείτε τις απαντήσεις και νιώστε τα συναισθήματα μέσα από τη λίστα κομματιών αυτής της μεγαλοπρεπούς συμφωνικής metal όπερας.

Το “Your Favorite Toy” είναι το πρώτο single από το επερχόμενο δωδέκατο ολοκληρωμένο άλμπουμ των FOO FIGHTERS που θα κυκλοφορήσει στις 24 Απριλίου. Είναι το πρώτο νέο τραγούδι των FOO FIGHTERS για το 2026, είχε προηγηθεί την προηγούμενη χρονιά το “Asking for a friend”. Μια τέλεια πρώτη γεύση του ομώνυμου άλμπουμ, το “Your Favorite Toy” ακούγεται σαν τίποτα άλλο στη μονολιθική δισκογραφία του συγκροτήματος, ενώ άμεσα και αναμφισβήτητα αναγνωρίζεται ως FOO FIGHTERS.
Ο Dave Grohl σχολίασε: «Το “Your Favorite Toy” ήταν πραγματικά το κλειδί που ξεκλείδωσε τον τόνο και την ενεργητική κατεύθυνση του νέου άλμπουμ. Το βρήκαμε τυχαία μετά από πειραματισμούς με διαφορετικούς ήχους και δυναμικές για πάνω από ένα χρόνο, και την ημέρα που πήρε μορφή ήξερα ότι έπρεπε να ακολουθήσουμε το παράδειγμά του. Ήταν η ασφάλεια για την πυριτιδαποθήκη των τραγουδιών που καταλήξαμε να ηχογραφήσουμε για αυτόν τον δίσκο. Νιώθεις καινούργιος».
Ηχογραφημένο στην πατρίδα τους, το άλμπουμ είναι συμπαραγωγή των FOO FIGHTERS και Oliver Roman, η ηχογράφηση έγινε από τον Oliver Roman και η μίξη από τον Mark “Spike” Stent. Eπίσης θα είναι το πρώτο άλμπουμ του σχήματος με τον καινούργιο τους drummer Ilan Rubin που μπήκε μόνιμα στην μπάντα τον Ιούλιο του 2025 ως αντικαταστάτης του Josh Freese, ο οποίος απολύθηκε από το συγκρότημα τον Μάιο του 2025.
Τέλος, ο Ilan Rubin εισήχθη στο Rock And Roll Hall Of Fame με τους NINE INCH NAILS το 2020 και ήταν ο drummer και στην εκπληκτική εμφάνιση των ΝΙΝΕ INCH NAILS στο Θέατρο Βράχων το 2009 όπου έπαιξαν μαζί με τους JANE’S ADDICTION.

Oι ARCH ENEMY μετά από όλο τον ντόρο για την επιστροφή της Angela στην μπάντα, ξεκινούν ένα νέο κεφάλαιο και αποκαλύπτουν ένα νέο κομμάτι με την νέα τους τραγουδίστρια Lauren Hart (πρώην ONCE HUMAN).
Το νέο single “To The Last Breath” αποτελεί απόδειξη της κληρονομιάς του συγκροτήματος και ένα βήμα προς μια νέα συναρπαστική εποχή των ARCH ENEMY: Το “To The Last Breath” έρχεται όχι μόνο με δυνατή μουσική αλλά και για να μας συστήσει την νέα τους frontwoman.
Ο Michael Amott, κιθαρίστας και ιδρυτής των ARCH ENEMY σχολιάζει: “Η επαφή με τη Lauren σηματοδότησε ένα σημαντικό βήμα στο ταξίδι μου. Η συνεργασία μαζί της ήταν μια εξαιρετική εμπειρία, η αξιοσημείωτη φωνή της, σε συνδυασμό με την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό της, φέρνει ένα σπάνιο επίπεδο αριστείας. Ανυπομονώ να συνεχίσω τη συνεργασία.”
Ενώ οι θαυμαστές και τα μέσα ενημέρωσης έκαναν γρήγορα εικασίες για το ποιος θα μπορούσε να αναλάβει τον ρόλο πίσω από το μικρόφωνο, το συγκρότημα παρέμεινε σιωπηλό καθώς η προσμονή έφτανε σε πυρετώδη άνοδο σε όλη την metal κοινότητα.
Ο Amott προσθέτει: “Μην κάνετε λάθος, αυτό το τραγούδι είναι μια αναμέτρηση. Μουσικά, ευθυγραμμίζεται αναμφισβήτητα με το αρχικό μου όραμα για το συγκρότημα και πιστεύω ότι οι παλιοί θαυμαστές θα το αναγνωρίσουν αμέσως. Στιχουργικά, πρόκειται για το να βλέπεις μέσα από την απάτη και να διαλύεις την ψευδαίσθηση του ελέγχου. Αποτυπώνει εκείνη τη στιγμή που συνειδητοποιείς ότι σου έχουν ταΐσει δηλητήριο και επιλέγεις να αντισταθείς. Μόλις αυτή η διαύγεια χτυπήσει, δεν υπάρχει υποχώρηση. Ή τώρα ή ποτέ!”

Η Αnneke Van Giersbergen ανακοινώνει το EP “La Mort” με το πρώτο single “Red Sky” να κυκλοφορεί τώρα. Σε μια χρονιά γεμάτη νοσταλγία για τους TΗΕ GATHERING, η Anneke κοιτάζει μπροστά, αποκαλύπτοντας ένα νέο solo EP. Το EP “La Mort”, το δεύτερο μέρος του τρίπτυχου της “La Vie, La Mort, L’Amour”, θα κυκλοφορήσει στις 27 Μαρτίου ενώ θα ακολουθήσει η αποκλειστική έκδοση βινυλίου για την Record Store Day στις 18 Απριλίου
Για να γιορτάσουν την 30ή επέτειο του “Mandylion”, του ορόσημου άλμπουμ που καθόρισε τη διεθνή επιτυχία των THE GATHERING, το συγκρότημα επανενώθηκε με την αρχική του σύνθεση για πέντε sold out συναυλίες. Για την Anneke van Giersbergen, ήταν μια επιστροφή σε γνώριμο έδαφος, και μια που είχε πολύ μεγαλύτερη απήχηση από τις προσδοκίες. Η συντριπτική ανταπόκριση οδήγησε σε μια πλήρη σειρά σημαντικών συναυλιών και εμφανίσεων σε φεστιβάλ παγκοσμίως το 2026 με τους πρώην συναδέλφους της.
Ενώ αγκαλιάζει αυτή την ανανεωμένη σύνδεση με τους μουσικούς «αδελφούς» της, η Anneke συνέχισε να γράφει το βαθιά προσωπικό υλικό που αποτελεί το “La Vie, La Mort, L’Amour”. Η τριλογία ακολουθεί ένα στενό συναισθηματικό ταξίδι μέσα από την αγάπη, την απώλεια και το πένθος, εμπνευσμένο από τον θάνατο και των δύο γονιών της μέσα σε μόλις δύο μήνες διαφορά.
Η Anneke σχολιάζει: “Δεν είναι κάθε τραγούδι στο “La Mort” κυριολεκτικά για τον θάνατο, η συγγραφή δεν ακολουθεί τέτοιους κανόνες και χαίρομαι που δεν ακολουθεί. Το “Sail Towards The Sun” ωστόσο, αφορά τον αποχαιρετισμό στον πατέρα μου. Κάποτε έφτιαξε το δικό του ιστιοφόρο κατάλληλο για θάλασσα και περάσαμε πολλές οικογενειακές διακοπές στο νερό. Αυτή η ανάμνηση ζει πολύ κοντά στην καρδιά μου”.

Είναι αδύνατο να διηγηθεί κανείς ολόκληρη την ιστορία του νέου άλμπουμ των HΑRDLINE “Shout” χωρίς να αναφέρει το κλασικό τους άλμπουμ του 1992 “Double Eclipse”. Άλλωστε, αυτή ήταν η στιγμή που δημιουργήθηκε το μοναδικό καλλιτεχνικό DNA αυτού του εξαιρετικού hard rock συγκροτήματος, με το πρώτο του προσχέδιο να είναι σχεδόν τέλειο. Από τότε οι ΗΑRDLINE έχουν κυκλοφορήσει έξι ακόμη άλμπουμ, καθένα από τα οποία θεωρείται ένα από τα highlights του είδους.
Στο “Shout” το συγκρότημα, με επικεφαλής τον Αμερικανό τραγουδιστή Johnny Gioeli (Axel Rudi Pell, CRUSH 40) και τους Ιταλούς συμπαίκτες του, τον πληκτρά Alessandro Del Vecchio (VANDEN PLAS, Jorn), τον κιθαρίστα Luca Princiotta, την μπασίστα Anna Portalupi και τον ντράμερ Marco Di Salvia, συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το αριστούργημά του του 1992.
“Το τρέχον άλμπουμ μας περιλαμβάνει τα τυπικά μας ρεφρέν και το κλασικό στυλ σύνθεσης τραγουδιών του “Double Eclipse”, υποστηριζόμενα από μια σύγχρονη παραγωγή και ήχο τελευταίας τεχνολογίας. Το άλμπουμ σου δίνει αυτό το συναίσθημα που νιώθεις όταν κατεβάζεις το παράθυρο του αυτοκινήτου σου και δυναμώνεις το ραδιόφωνο στο φουλ», λέει ο Johnny Gioeli, περιγράφοντας τα δέκα νέα τραγούδια. Προσθέτει: “Αυτό το συγκρότημα δεν θέλει να επανεφεύρει τη μουσική του. Οι HARDLINE είναι HARDLINE και οι θαυμαστές μας ξέρουν τι να περιμένουν από εμάς!”
Το ντεμπούτο single “Rise up” είναι ο πρώτος εκπρόσωπος του νέου άλμπουμ, μια τέλεια πρόγευση του δίσκου που αποπνέει την ιστορική, τρέχουσα και μελλοντική μελωδική συνέπεια των HARDLINE. To ακούμε παρακάτω.

Οι KRUSHYA επιστρέφουν με το “The Pack”, το δεύτερο single από το επερχόμενο άλμπουμ τους “Doominion”. Οι βετεράνοι του extreme metal με έδρα την Πάτρα θα κυκλοφορήσουν τον νέο δίσκο αυτές τις ημέρες.
Μετά την αδιάκοπη επίδραση του πρώτου single “Unholy Trinity” (κυκλοφόρησε το 2024, με μια συναρπαστική συνεργασία με τον ντράμερ των BΕLPHEGOR και VADER), το “The Pack” ενισχύει την επιστροφή του συγκροτήματος στο προσκήνιο της σκηνής. Συνδυάζοντας το βάρος του death metal, την ταχύτητα του thrash και τη σοβαρότητα του grindcore, το κομμάτι προσφέρει μια στοχευμένη ηχητική επίθεση διαμορφωμένη από ακρίβεια και ωμή δύναμη.
Το τραγούδι εξετάζει τους μηχανισμούς της συλλογικής βίας και της θρησκευτικής καταπίεσης. Αντλώντας έμπνευση από την ιστορία της μεσαιωνικής σεκταριστικής βαρβαρότητας, αναλογίζεται πώς η ιδεολογία μπορεί να μετατραπεί σε κυρωμένη σκληρότητα. “To “The Pack αφηγείται τη σκοτεινή ιστορία των μεσαιωνικών αιρέσεων που δρουν στο όνομα ενός θεού”, δηλώνει το συγκρότημα. “Οι στίχοι καταδικάζουν τον σαδισμό, τον φόβο ως εργαλείο εξουσίας και την ατιμωρησία, τονίζοντας την ανάγκη για αντίσταση και την καταγγελία της αδικίας”.

Οι stoner heavy rockers FUZZING NATION με έδρα την Αθήνα, συνεχίζουν την ασταμάτητη άνοδό τους, αποκαλύπτοντας όλες τις λεπτομέρειες του επερχόμενου άλμπουμ τους “Mothertruck” που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 27 Μαρτίου μέσω της Argonauta Records και της θυγατρικής της Octopus Rising.
Για να γιορτάσουν την ανακοίνωση, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το εκρηκτικό ομώνυμο κομμάτι του άλμπουμ, “Mothertruck”, συνοδευόμενο από ένα ολοκαίνουργιο επίσημο μουσικό video που προσφέρει μια ισχυρή δόση riffs με fuzz, desert groove και αδιάκοπης heavy rock ενέργειας.
Σχηματισμένοι στα τέλη του 2022 από ένα αυθόρμητο studio jam μεταξύ τριών έμπειρων μουσικών, το τρίο της Αθήνας εξελίχθηκε γρήγορα σε μια ολοκληρωμένη ηχητική δύναμη χτισμένη σε ζεστούς, σκληρούς τόνους, ρυθμούς γεμάτους groove και riffs εμπνευσμένα από τον θρυλικό ήχο των Palm Desert. Με τους Angel Ioannidis στα φωνητικά και την κιθάρα, τον Steve Giannakos στο μπάσο και τον Terry Moros στα ντραμς, οι FUZZING NATION έχουν καθιερωθεί γρήγορα ως ένα από τα πιο πολλά υποσχόμενα ανερχόμενα συγκροτήματα στην ευρωπαϊκή stoner και desert rock σκηνή.
Ο επερχόμενος δίσκος σηματοδοτεί ένα καθοριστικό βήμα προς τα εμπρός στο καλλιτεχνικό ταξίδι του συγκροτήματος, παρουσιάζοντας μια αφήγηση βασισμένη σε μια ιδέα, επικεντρωμένη σε ένα μυθικό κυνηγητό στην έρημο.
Το συγκρότημα σχολιάζει: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιτέλους αποκαλύπτουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο μας άλμπουμ και μοιραζόμαστε το ομώνυμο κομμάτι με τον κόσμο. Αυτός ο δίσκος αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο ορόσημο για την μπάντα, ένα ταξίδι με ιδέες που κυνηγούν έναν θρύλο, όπου μόνο στο τελευταίο κομμάτι οι ακροατές θα ανακαλύψουν το αποτέλεσμα… ή ίσως και όχι. Κάθε riff, κάθε groove και κάθε νότα αντανακλά το πάθος μας και είμαστε απίστευτα περήφανοι για αυτό που έχουμε δημιουργήσει. Η συνεργασία με την Argonauta Records σε όλη αυτή τη διαδικασία ήταν μια καταπληκτική εμπειρία. Κατανοούν πραγματικά το όραμά μας και μας έχουν βοηθήσει να ζωντανέψουμε αυτό το άλμπουμ ακριβώς όπως το φανταστήκαμε. Περισσότερο από ένα άλμπουμ, αυτό είναι το “Mothertruck’. Συναντηθείτε μαζί μας, πιο δυνατά, πιο βαριά και πιο θολά από ποτέ”.
Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα.







>

![A day to remember… 22/2 [OZZY OSBOURNE] Ozzy](https://rockhard.gr/wp-content/uploads/2026/02/Ultimate-sin-worst-to-best-218x150.jpg)

![A day to remember… 20/2 [IN FLAMES] Flames](https://rockhard.gr/wp-content/uploads/2026/02/Jesters-race-sbit-218x150.jpg)