Weekly Metal Meltdown (10-16/2/2024)

0
444
Weekly Metal Meltdown

Weekly Metal Meltdown

Weekly metal meltdown και δίχως χρονοτριβή, να δούμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα νέα τραγούδια από επερχόμενες κυκλοφορίες, είχαμε την εβδομάδα από 10 έως 16 Φεβρουαρίου, ανάμεσά τους και δύο πολύ ωραίες ελληνικές κυκλοφορίες…

Οι Έλληνες thrashers, SUICIDAL ANGELS, όπως έχουμε ξαναπεί, θα κυκλοφορήσουν το πολυαναμενόμενο “Profane prayer”, την 1η Μαρτίου, από τη Nuclear Blast. Όλες τις λεπτομέρειες, μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ, από κάτω όμως, μπορείτε να δείτε το lyric video για το καταιγιστικό “Virtues of destruction” και σε λίγες μέρες έρχεται η αναλυτική παρουσίαση του δίσκου και συνέντευξη με το Νίκο Μελισσουργό!

Μένουμε στην Ελλάδα και πάμε στους MEDEN AGAN, που έδωσαν στη δημοσιότητα το πρώτο single/video clip, για το τραγούδι τους, “Moth”. Το κομμάτι αυτό, συμπεριλαμβάνεται στο επερχόμενο άλμπουμ τους, “My name is Catherine”, που θα βγει από τη Sleaszy Rider, στις 3 Μαΐου. Τσεκάρετέ το από κάτω:

Συνεχίζοντας, βρίσκουμε τους SiX By SiX, ένα progressive power trio, που αποτελείται από τους Ian Crichton (SAGA), Nigel Glockler (SAXON) και Robert Berry (3.2), το δεύτερο άλμπουμ των οποίων, με τίτλο “Beyond shadowland”, θα βγει από την InsideOut Music, stiw 26 Απριλίου. Πρώτο δείγμα γραφής; Το “Arms of a word”, που μιλά για τα click-bait άρθρα που συναντά κανείς στο internet.

Photo by James Rexroad

Οι HIGH ON FIRE, της cult φιγούρας που ακούει στο όνομα Matt Pike (ιδρυτή και των SLEEP), ύστερα από το “Electric Messiah” του 2018 και του Grammy που είχαν κερδίσει, κυκλοφορούν το “Cometh the storm” στις 19 Απριλίου, με το “Burning down”, να είναι το πρώτο δείγμα γραφής που μπορούμε να το ακούσουμε στο video clip που ακολουθεί:

“Voyage of the dead marauder”, είναι ο τίτλος του νέου EP των Σκοτσέζων πειρατών ALESTORM, που αναμένεται στις 22 Μαρτίου από τη Napalm Records. Το ομώνυμο τραγούδι, δεν μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό από εκείνο που όλοι περιμένουν, με τη συμμετοχή της Patty Gurdy στο… hurdy gurdy. Enjoy!

Photo by Gene Smirnov

Με νέα εταιρία, τη Reigning Phoenix Music, οι extreme death metallers, DEICIDE, έχουν έτοιμο το άλμπουμ “Banished by sin” για τις 26 Απριλίου κι ένα ακόμα single μέσα από αυτό, είναι το “Severe the tongue”. Δείτε το video στο link που ακολουθεί:

Photo by Laura Lateralus

Το πρώτο άλμπουμ των τεχνικών death metallers, ABORTED, με τη Nuclear Blast, είναι το “Vault of horrors”. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του, είναι η 15η Μαρτίου και το νέο single, είναι το “Dreadbringer” με τον Ben Duerr των SHADOW OF INTENT ως guest (για την ιστορία, κάθε τραγούδι του δίσκου έχει κι έναν καλεσμένο).

Photo – Peero Lakanen, edited by Jan Yrlund

“Rankarumpu” θα ονομάζεται ο καινούργιος δίσκος των Φινλανδών folk metallers, KORPIKLAANI, με ημερομηνία κυκλοφορίας την 5η Απριλίου και το “Aita”, είναι το δεύτερο single μέσα απ’ αυτό:

Άλλο ένα τραγούδι μέσα από το “Circle of stone”, το επερχόμενο άλμπουμ του πρώην τραγουδιστή των IRON MAIDEN, Blaze Bayley, είναι το “Mind reader”. Ο δίσκος θα είναι διαθέσιμος, από την ερχόμενη Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου.

Photo by Travis Shinn

Κλείνουμε το Weekly Metal Meltdown, με μία πιο “χαρούμενη” νότα, με τη διασκευή των DRAGONFORCE στο “Wildest dreams” της Taylor Swift, που θα περιέχεται στο “Warp Speed Warriors” (15 Μαρτίου, Napalm Records).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here