Weekly Metal Meltdown (17-23 February 2024)

0
345
Weekly Metal Meltdown

Weekly Metal Meltdown

Κάθε εβδομάδα, στο Weekly Metal Meltdown, κάνουμε μία ανασκόπηση των νέων τραγουδιών που κυκλοφόρησαν, μέσα από επερχόμενες κυκλοφορίες που περιμένουμε με ενδιαφέρον. Σ’ αυτήν την εκδοχή της στήλης, παρουσιάζουμε δέκα από τα πιο πολυαναμενόμενα τραγούδια (μιας και βάζουμε δέκα, ήταν μερικά που έμειναν απ’ έξω, δυστυχώς), που βγήκαν από τις 17 έως τις 23 Φεβρουαρίου.

Rotting Christ
Photo by Chantik

Όλοι οι οπαδοί του extreme metal κι όχι μόνο, περιμένουν το νέο άλμπουμ των ROTTING CHRIST, το “Pro Xristou”, που θα βγει στις 24 Μαΐου από τη Season Of Mist. Η κυκλοφορία του πρώτου video clip μέσα από το δίσκο, για το “Like father, like son”, ήταν το πιο χαρμόσυνο νέο της εβδομάδας για όλους τους φίλους του σχήματος και όλες τις λεπτομέρειες, μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ.

Judas Priest
Photo by James Hodges

Η αντίστροφη μέτρηση για το νέο άλμπουμ των JUDAS PRIEST, έχει ήδη ξεκινήσει. Η 8η Μαρτίου είναι κοντά και μέσα από το “Invincible shield”, ακούμε το “The seprent and the king”, ένα κομμάτι που ήδη έχει κάνει τεράστιο γκελ ανάμεσα στους πολυάριθμους φίλους του σχήματος και όλες τις λεπτομέρειές του, διαβάζετε εδώ.

Photo by Andy Julia

Το έβδομο άλμπουμ του blackgaze ντουέτου από τη Γαλλία, ALCEST, θα ονομάζεται “Les Chants De L’Aurore” και θα κυκλοφορήσει από τη Nuclear Blast στις 21 Ιουνίου. Το πρώτο τραγούδι που δόθηκε στη δημοσιότητα, είναι το “L’Envol”.

Photo by Riki Murto

Οι Φινλανδοί τσελίστες, APOCALYPTICA, με νέα εταιρία πλέον, τη Throwdown Entertainment, αποφάσισαν να κάνουν κάτι που είχαν στο μυαλό τους εδώ και 20 τουλάχιστον χρόνια, δηλαδή το “Plays METALLICA part 2”, όπου, όπως συνέβη στο ντεμπούτο τους, διασκευάζουν τραγούδια των METALLICA, αποκλειστικά. Το άλμπουμ αυτό, είναι το τελευταίο με τον ντράμερ, Mikko Sirén, ο οποίος αποχώρησε φιλικά ύστερα από πολλά χρόνια στο σχήμα. Στο “The four horsemen”, που ακολουθεί και είναι το πρώτο δείγμα γραφής, παίζει μπάσο ο Rob Trujillo (τι ποιων;)

Οι death metallers, VLTIMAS, που έχουν στις τάξεις τους τον David Vincent, θρυλικό πρώην τραγουδιστή των MORBID ANGEL, τον Rune “Blasphemer” Eriksen, κιθαρίστα των AURA NOIR και πρώην των MAYHEM και τον ντράμερ των CRYPTOPSY, Flo Mounier, πρώτα απ’ όλα, εμφανίζονται στο Κύτταρο, στις 31 Μαρτίου, μαζί με τους VIO-LENCE, LEGION OF THE DAMNED, EXARSIS και CRUCIFIER. Αφορμή για τη συναυλία τους, είναι η κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου τους, “Epic”, που βγαίνει στις 15 Μαρτίου από τη Season Of Mist. Το νέο single, είναι το “Invictus”.

Το επόμενο τραγούδι, είναι μία πάρα πολύ ιδιαίτερη περίπτωση. Η Alissa White-Gluz, τραγουδίστρια των ARCH ENEMY, έβγαλε ένα τραγούδι που χρησιμοποιείται ως soundtrack για το βραβευμένο ντοκιμαντέρ, “Ending real fur”, με τίτλο “A song to save us all” και μιλά για τον τραγικό θάνατο των ζώων που χρησιμοποιούνται από τη βιομηχανία που φτιάχνει γούνες… To video αναγκάζει τους θεατές να αντιμετωπίσουν τη βάναυση πραγματικότητα της εκμετάλλευσης των ζώων, πυροδοτώντας ένα ένθερμο κάλεσμα για αλλαγή.

34 χρόνια πέρασαν από το προηγούμενο άλμπουμ των Αμερικάνων thrashers, ATROPHY, το “Violent by nature” και μετά την επανασύνδεσή τους, έχουν έτοιμο το “Asylum” (Massacre Records), για τις 15 Μαρτίου. Το “Seeds of sorrow”, είναι το νέο τους single, σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Η πρώην τραγουδίστρια των NIGHTWISH, Anette Olzon, θα κυκλοφορήσει ένα ακόμα σόλο άλμπουμ, το τρίτο στη σειρά (χώρια τα άλμπουμ των THE DARK ELEMENT), με τον Magnus Karlsson για μία ακόμα φορά στην κιθάρα (σωστά μαντέψατε, από τη Frontiers βγαίνει), με τίτλο “Rapture”. Ημερομηνία κυκλοφορίας η 10η Μαΐου και πρώτο single το “Heed the call”, σε ξεκάθαρα συμφωνικά πλαίσια.

Οι Γερμανοί progsters VANDEN PLAS, έχοντας πλέον στη σύνθεσή τους τον Alessandro Del Vecchio στα πλήκτρα (πουλέν της Frontiers), κυκλοφορούν στις 19 Απριλίου το άλμπουμ με τον ευκολομνημόνευτο (NOT) τίτλο “The Empyrean Equation Of The Long Lost Things”. Το single/video clip είναι για το τραγούδι “My Icarian flight”.

Κλείνουμε την εβδομαδιαία ενότητά μας, για το Weekly Metal Meltdown, με το σπουδαίο gothic/horror metal ντουέτο των THE VISION BLEAK από τη Γερμανία. Ο νέος τους δίσκος  θα ονομάζεται “Weird tales” και θα κυκλοφορήσει από την Prophecy στις 12 Απριλίου. Αποτελείται από ένα τραγούδι σε 12 μέρη και είναι βασισμένος στο “The music of Erich Zann” του Lovecraft. Το video clip που βλέπετε από κάτω είναι για το “Weird tales, Chapter II”.


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here