ΑΙΜΑ – “Τράγος” (Nuclear War Now! Productions)

0
236

Άργησε να έρθει όπως συχνά συμβαίνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις, αλλά το ντεμπούτο full-length των ΑΙΜΑ είναι γεγονός και κυκλοφορεί από την Nuclear War Now!, σημείο αναφοράς για τον σημερινό black/death ήχο, με τον οποίο και καταπιάνεται το Αθηναϊκό τρίο.

Από το πρώτο κιόλας demo (2012), η μπάντα κέντρισε το ενδιαφέρον των οπαδών χάρη στην αισθητική και τις επιλογές της στην ονοματοδοσία καθώς πέρα από τη bold ονομασία της, και οι μονολεκτικοί τίτλοι των κυκλοφοριών της στα νέα ελληνικά φέρουν μια ιδιαίτερη δυναμική και αποτέλεσαν στοιχεία που από μόνα τους ήταν ικανά να ιντριγκάρουν ένα μέρος του ακροατηρίου. Η τάση αυτή συνεχίζεται και στο φετινό τους άλμπουμ, “Τράγος”, λέξη που πέρα από τους σατανικούς συμβολισμούς και την κατά κόρον χρήση της στο metal, στην περίπτωσή μας βλέπουμε να είναι σημαντική, καθώς τα μέλη των ΑΙΜΑ παίζουν και στους WARGOAT και τους εξαιρετικούς συνεχιστές της κληρονομιάς των NECROMANTIA, GOAT SYNAGOGUE.

Για να μπούμε όμως και στο μουσικό κομμάτι, η βάση του ήχου της μπάντας βρίσκεται σε πρότυπα black metal γκρουπ όπως οι BLASPHEMY, οι BEHERIT και οι SARCOFAGO. Εκτός αυτού όμως, σημαντικό κομμάτι της ταυτότητας των ΑΙΜΑ είναι και οι εγχώριες black metal επιρροές, οι οποίες εκτός από τα φωνητικά (ζωώδη + ψίθυροι) και κάποια “πουτανιάρικα” riffs είναι έκδηλες στη γενικότερη ατμόσφαιρα του δίσκου και προσδίδουν όχι μόνο στην καλτίλα της υπόθεσης (όπως η υπερ-καλτ εισαγωγή του “Possessed Preacher”), αλλά δίνουν στο “Τράγος” μια τελετουργικότητα ικανή να γοητεύσει.

Σ’ ένα παρακλάδι του metal που χωράει αρκετές μετριότητες, οι ΑΙΜΑ με το ντεμπούτο τους καταφέρνουν να ξεχωρίσουν, δημιουργώντας έναν δίσκο που επιτυγχάνει όχι μόνο στην ένταση και πώρωση που είναι βασικά ζητούμενα, αλλά καταφέρνοντας να πετύχει και μια πιο βαθιά και ουσιαστική σύνδεση με τον σοβαρό ακροατή. Ελπίζουμε να υπάρχει και συνέχεια.

7,5/10

Νίκος Χασούρας

    googleplus