Σημαντικοί διοργανωτές συναυλιών αποκαλύπτουν τα σχέδια και τις αλλαγές για το μέλλον των συναυλιών

0
78

Ένα νέο άρθρο στη Wall Street Journal περιγράφει τι σκοπεύουν να κάνουν οι promoters και οι παράγοντες των μεγάλων συναυλιών για να ανοίξουν ξανά οι χώροι και τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος όταν ξαναρχίσουν οι συναυλίες.
 «Όπως η 11/9/2001 άλλαξε τον κλάδο μας από την άποψη της ασφάλειας, έτσι και τώρα θα οδηγηθούμε σε καλύτερες πρακτικές όσον αφορά τις μεγάλες περιοδείες οι οποίες αναγκαστικά θα μείνουν για πάντα», δήλωσε στο WSJ ο COO της American Airlines Center, Dave Brown.
Ένας promoter φέρεται να είπε στο άρθρο ότι “το 2020 έχει φύγει – το ίδιο και το πρώτο μισό του 2021”. Ο πρόεδρος της Live Nation από την άλλη δήλωσε «Η ελπίδα είναι ότι θα έχουμε μια μεγάλη καλοκαιρινή σεζόν το 2021». Λοιπόν, τι μπορούν να περιμένουν οι θαυμαστές όταν ανοίξουν ξανά οι συναυλιακοί χώροι;
Προς το παρόν, οι συναυλίες θα μοιάζουν με την πρώτη συναυλία socially distanced που έγινε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας. Η ελπίδα είναι να πουλήσουν λιγότερα εισιτήρια σε μεγάλους χώρους, για να κρατηθούν οι “αποστάσεις”. Κάποιος πρότεινε την εξής ιδέα: Ένας καλλιτέχνης να παίζει πολλές φορές την ημέρα, αντί ενός μεγάλου show. 
Οι υπαίθριοι χώροι θα είναι οι πρώτοι που θα ανοίξουν. Δεδομένου ότι θα είναι δύσκολο για τους καλλιτέχνες να περιοδεύσουν σε ορισμένες πολιτείες (ή κράτη) που βρίσκονται ακόμη σε καραντίνα, υπάρχει πιθανότητα μακράς παραμονής σε έναν συγκεκριμένο χώρο.
Όσον αφορά τις τιμές των εισιτηρίων, υπάρχει η πεποίθηση ότι, λόγω της πιθανής ύφεσης και της απροθυμίας των θεατών να παρακολουθήσουν τις συναυλίες, οι τιμές των εισιτηρίων θα πρέπει να μειωθούν. Άμεση σύγκριση μπορεί να γίνει με την ύφεση του 2008 στις ΗΠΑ όπου οι τιμές των εισιτηρίων μειώθηκαν κατά 5-8%. Υπάρχει μια συζήτηση όσον αφορά τα μεγαλύτερα συγκροτήματα, εάν δηλαδή θα πρέπει να κλείσουν πιο μικρούς χώρους και να χρεώνουν μεγαλύτερη είσοδο δίνοντας στους θεατές το κάτι παραπάνω. Παρόλα αυτά, είναι δύσκολο να πούμε τι θα επιλέξουν οι θαυμαστές τους μέχρι όλα αυτά να δοκιμαστούν στην πράξη. Θα δοθεί μεγάλη έμφαση στους ελέγχους υγιεινής. Θα υπάρξουν έλεγχοι θερμοκρασίας κατά την είσοδο και οι μάσκες προσώπου θα γίνουν ο κανόνας στις συναυλίες για το επόμενο διάστημα. Τα κουτιά απολύμανσης χεριών θα βρίσκονται παντού.
Τα λεγόμενα meet and greet είναι πιθανό να μην επιστρέψουν στο επόμενο διάστημα. Ενώ ήταν ζωτικής σημασίας για τα περισσότερα συγκροτήματα, τώρα πια δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για μερικούς να σφίγγουν χέρια και να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. «Δεν νομίζω ότι θα δούμε meet-and-greets για πολύ καιρό», λέει ο Rick Mueller της AEG.
Η άλλη μεγάλη αλλαγή είναι ο τρόπος πληρωμής των καλλιτεχνών. Οι ημέρες των ελάχιστων εγγυημένων αμοιβών για τους καλλιτέχνες φαίνεται ότι θα ανασταλούν. Αντί για προκαταβολές, οι περισσότεροι καλλιτέχνες θα παίρνουν ένα μέρος από το τις τελικές πωλήσεις εισιτηρίων, προσθέτοντας έτσι ένα μεγάλο ρίσκο στις περιοδείες, με έναν παράγοντα της μουσικής βιομηχανίας να σημειώνει ότι πρόκειται περί μιας «πολυετής διαδικασία» για να έρθει ο κλάδος πάλι στα ίσα του.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here