Το ιστορικό δισκάδικο Helvete, συνδεδεμένο με τον Euronymous, υπέστη σοβαρές ζημιές μετά από πυρκαγιά

0
203
Helvete

Helvete

Το πασίγνωστο δισκάδικο, στις τάξεις των φίλων του black metal είδους ιδίως, το Helvete στο Όσλο, υπέστη σοβαρές ζημιές σε πρόσφατη πυρκαγιά. Πρόκειται για το δισκοπωλείο που τώρα λειτουργεί ως Neseblod Records και είναι φημισμένο στους κύκλους της black metal μουσικής, ως το δισκάδικο του Euronymous των MAYEM τις πρώτες μέρες. Παρ’ ότι το 1993, η αστυνομία το έκλεισε λόγω των αντιδράσεων που προκλήθηκαν από διάφορα παρατράγουδα που συνέβησαν, το κατάστημα άνοιξε με νέο όνομα και μάλιστα δεδομένης της σύνδεσής του με τις πρώτες μέρες του black metal, για πολλούς η τοποθεσία έχει χαρακτήρα μουσείου.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους που ερευνούν το συμβάν, η φωτιά ξεκίνησε από το υπόγειο του καταστήματος, καταστρέφοντας μοναδικά κομμάτια και αναντικατάστατο εμπόρευμα. Άλλωστε πολλά πράγματα που υπάρχουν έχουν χαρακτήρα εκθέματος και δεν πωλούνται καν. Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα προς το παρόν.

Μετά το συμβάν, ένας ιδιώτης, ο Darren Toms, άνθρωπος που έχει δουλέψει ως promoter για πολλά black metal σχήματα, ξεκίνησε μία σελίδα GoFundMe στο ίντερνετ, με στόχο τη συγκέντρωση κεφαλαίου για το Neseblod Records, ελπίζοντας ότι οι οπαδοί θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στο να μπορέσει το κατάστημα και ο ιδιοκτήτης του να σταθούν ξανά στα πόδια τους. Και πραγματικά, μέσα σε λίγες μέρες, φαίνεται να φτάνει τον στόχο των 20.000 ευρώ που είχε τεθεί!

«Έχω δουλέψει με πολλά νορβηγικά black metal συγκροτήματα όλα αυτά τα χρόνια και το Neseblod Records (πρώην Helvete) στην καρδιά του Όσλο, ήταν μέρος της σκηνής από την αρχή αυτού του μοναδικού μουσικού κινήματος και είναι η καρδιά και το πνεύμα του είδους.

Μια πυρκαγιά ξέσπασε στο υπόγειο και το κατάστημα χθες το βράδυ, καταστρέφοντας ένα σπάνιο αρχείο της ιστορίας του black metal. Ξεκινάω αυτό το Go Fund Me για να βοηθήσω τον Kenneth να σταθεί ξανά στα πόδια του», ήταν τα λόγια της ανάρτησής του.

https://www.gofundme.com/f/neseblod-records-fire-fund

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here