NECRONOMICON – “Rise of the Elder Ones” (Season of Mist)

0
57

Οι death metallers NECRONOMICON μας έρχονται από τον μακρινό (γαλλόφωνο) Καναδά. Η μπάντα υφίσταται από το 1988 αλλά έχει σχετικά λίγες κυκλοφορίες αυτά τα 25 χρόνια – μόλις 3 full length, 1 EP και 1 demo, τα οποία κυμαίνονταν σε καλά επίπεδα, αλλά δεν ήταν και τίποτα το ιδιαίτερο. Η τελευταία τους 4η full length δουλειά “Rise of the elder ones” κυκλοφόρησε πριν ένα μήνα περίπου από την Season of Mist.

Αν και η ίδια η μπάντα δηλώνεται ως death, η εμφάνιση της παραπέμπει σε black. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση (καθώς και στους SEX PISTOLS, γκέγκε;). Το συγκρότημα αρέσκεται να συνδυάζει αρκετά είδη του extreme metal. Θα έλεγε κανείς πως κινούνται μέσες – άκρες σε symphonic blackened death metal. Στα 45 περίπου λεπτά του δίσκου, θα ακούσετε επιρροές από MORBID ANGEL, σαφώς BEHEMOTH, αλλά ακόμη και τους δικούς μας SEPTIC FLESH. Όλα αυτά ίσως να σας προκαλούν σύγχυση. Όχι αν ακούσετε το δίσκο. Έχουν καταφέρει να τα συνδυάσουν με άψογο τρόπο, ικανοποιώντας και μοντέρνα και old school αυτιά. Riffs κλασικού death με αρκετά solos, πότε ταχύτατα, πότε midtempo, σταθερό και γρήγορο drumming (τυπικό του είδους). Αρκετά συμφωνικά μέρη που κολλούν άψογα στην επιθετική μουσική τους, στο στυλ του “The great mass” (είπα στο στυλ, όχι στο επίπεδο – αυτό δύσκολα φτάνεται). Σε καλό επίπεδο και τα φωνητικά του ιδρυτή και ιθύνοντα νου της μπάντας, κιθαρίστα και frontman Rob “The Witch” Tremblay, τα οποία (όπως και το corpsepaint του) στις black metal στιγμές θυμίζουν Shagrath (DIMMU BORGIR, CHROME DIVISION, OV HELL). Όπως φαντάζεστε οι εναλλαγές συναισθημάτων στο “Rise of the elder ones”, κρατούν το ενδιαφέρον του ακροατή από την αρχή ως το τέλος. “The end of times”, “Dark corners of earth”, το συμφωνικό instrumentalCelestial being” και ιδιαίτερα το εναρκτήριο τραγούδι “Resurrected”, είναι αυτά που ξεχωρίζω. Thumbs up για το εξώφυλλο, για το οποίο δυστυχώς δεν γνωρίζω τον δημιουργό, αλλά πραγματικά είναι εκπληκτικό – αν άλλαζαν και το λογότυπο…

Νομίζω ότι οι NECRONOMICON έβγαλαν τον καλύτερο δίσκο της καριέρας τους, τον πιο ώριμο και σίγουρα μπαίνουν στη λίστα με τα αγαπημένα συγκροτήματα του είδους. Μακάρι να συνεχίσουν έτσι και ακόμα καλύτερα. Οι οπαδοί των προαναφερθέντων συγκροτημάτων μην κάνετε το λάθος και προσπεράσετε αυτή τη δουλειά.

8 / 10

Γιώργος Δρογγίτης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here