ENEMY INSIDE – “Seven” (ROAR! Rock Of Angels Records)

0
173

Οι ENEMY INSIDE είναι ένα συγκρότημα από την Γερμανία, που δημιουργήθηκε από την τραγουδίστρια τους Nastassja Giulia και τον κιθαρίστα Evan K (MYSTIC PROPHECY). Το στυλ τους, κάτι που διαβάζουμε αρκετά συχνά τα τελευταία χρόνια στα δελτία τύπου των δισκογραφικών), είναι ένα είδους σκοτεινού modern metal.

Το συγκρότημα το 2018 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του “Phoenix” και φέτος επανεμφανίζεται με την νέα του κυκλοφορία ονόματι “Seven”. Στιχουργικά το άλμπουμ είναι επηρεασμένο από τις επτά θανάσιμες αμαρτίες με τους ENEMY INSIDE να τις ερμηνεύουν μεταφορικά και όχι με θρησκευτικό τρόπο αλλά κοινωνικο-δραματικό, ως αμφισβήτηση της σημερινής κοινωνίας.

Μουσικά το “Seven” μπορεί να χαρακτηριστεί ως πολύ μελωδικό, με γκρουβαριστά κιθαριστικά riffs και πολύπλευρο, καθώς το συγκρότημα φανερώνει διάφορες πτυχές και τις επιρροές που έχουν οι βασικοί συνθέτες του group. Τα γυναικεία φωνητικά κυριαρχούν, με ελάχιστα growls να ξεπηδούν διάσπαρτα αλλάζοντας λίγο την μονοτονία της, αν μη τι άλλο τίμιας στα καθήκοντά της, Nastassja. Προσωπικά στην μουσική τους βρήκα πολλά σημεία που φωνάζουν LACUNA COIL και WITHIN TEMPTATION και οι συνθέσεις τους, αν και προβλέψιμες χωρίς να ενθουσιάζουν, είναι πιασάρικες και το άλμπουμ ακούγεται πολύ ευχάριστα. Μεγάλο boost επίσης παίρνει το “Seven” από την παραγωγή του, που δίνει μεγαλύτερο όγκο στην groove-ια των κιθάρων.

Με το “Seven” οι ENEMY INSIDE κάνουν ένα βήμα μπροστά και κυκλοφορούν μία υποσχόμενη δουλειά, που για τους λάτρεις του είδους είναι ιδανική επιλογή για να αφιερώσουν χρόνο.

7 / 10

Δημήτρης Μπούκης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here