MONUMENT INTERVIEW





    >








    “Rock Great Britain”

     

    Γνωρίσατε τον Έλληνα τραγουδιστή, ο οποίος μένει και δουλεύει στο εξωτερικό, Peter Ellis από την κυκλοφορία του singleFatal attack”. Πλέον οι MONUMENT κυκλοφόρησαν το πρώτο τους E.P. “Rock the night”, ένα εξαιρετικό δείγμα βρετανικού heavy metal. Επικοινωνήσαμε ξανά με τον Peter και αναφερθήκαμε στο E.P., στο φίλο του και νέο κιθαρίστα των JUDAS PRIEST Richard Faulkner, για ποιους δίσκους θεωρεί καλύτερους στο NWOBHM και για την κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία, που αρχίζει και αλλάζει προς το καλύτερο.

     

    Monument-4Πως ξεκίνησες το συγκρότημα; Δώσε μας ένα σύντομο ιστορικό.    

    Δημιούργησα τους MONUMENT αμέσως μετά της αποχώρησής μου από τους WHITE WIZZARD, αφού επέστρεψα στο Λονδίνο από το Los Angeles. Ήμουν πολύ εκνευρισμένος με την κατάσταση που επικρατεί στην Αγγλία αναφορικά με την μουσική βιομηχανία, που ήθελα να κάνω κάτι αληθινό, μέσα από την καρδιά μου, παρά να ήμουν ένας ακόμη που θα έπαιζα Metalcore/Scremo, κάτι με το οποίο από ότι φαίνεται ασχολούνται όλοι εδώ και προωθούν.

    Τώρα που τέλειωσαν οι ηχογραφήσεις τι θα ήθελες να είχες αλλάξει αν είχες την ευκαιρία; Είσαι ικανοποιημένος με το τελικό αποτέλεσμα;

    Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το τελικό αποτέλεσμα και δεν νομίζω ότι θα άλλαζα κάτι. Αισθάνομαι περήφανος που καταφέραμε να συνδυάσουμε παλιάς σχολής τρόπο σύνθεσης με σύγχρονες τεχνικές ηχογράφησης.

    Σαν συγκροτήματα ποια πιστεύεις ότι είναι τα πλεονεκτήματά σας; Αν είχες κάποιο μπροστά που δεν είχε ιδέα από τη μουσική σας πως θα του την περιέγραφες;

    Η μουσική μας είναι απλά… Αληθινή… Είναι βρετανικό heavy metal στη πιο αληθινή και αγνή μορφή του. Προσωπικά, ως συνθέτης πιστεύω ότι είναι μια δήλωση. Ότι τολμάς να ακολουθήσεις την καρδιά σου και να συνθέσεις μουσική χωρίς συμβιβασμούς ή προσπαθώντας να μαντέψεις τι θέλει η μουσική βιομηχανία να παίζεις. Συνθέτω μουσική για τον εαυτό μου και τους οπαδούς μας και όχι για κάποιον βλαμένο με κουστούμι που δεν έχει ιδέα για το τι θέλει ο κόσμος να ακούσει από ένα βρετανικό metal συγκρότημα.

    Είστε ένα συγκρότημα που κινείστε στο χώρο του παραδοσιακού heavy metal. Πιστεύεις ότι υπάρχει κοινό που να ενδιαφέρεται και ειδικά οι νεότερες ηλικίες;

    Το 80% των οπαδών μας είτε είναι teenagers είτε 20χρονα. Νομίζω ότι αυτό απαντά στην ερώτησή σου. Το αληθινό heavy metal, το είδος που οι MONUMENT παίζουν είναι διαχρονικό και «μιλά» στο νέο κόσμο με τον ίδιο τρόπο όπως πριν 30 χρόνια.

    Monument-2-edit-2Πως είναι η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία αναφορικά με την metal μουσική;

    Σίγουρα αυτή την περίοδο είναι πολύ καλύτερα από ότι πριν 2 χρόνια, μιας και ο κόσμος της βιομηχανίας αντιλαμβάνεται ότι το κοινό έχει βαρεθεί πλέον όλα τα hardcore σκατά που «έγδερναν» τον λαιμό τους και συγκροτήματα όπως εμείς αποκτάμε, επιτέλους, μια αναγνώριση και αυξανόμενη προβολή. Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον και βλέπω ένα true metal κίνημα να δημιουργείται στη Μεγάλη Βρετανία. Ενδιαφέρουσα εποχή…

    Πως αισθάνεσαι για όλη αυτή τη κατάσταση, δεδομένου ότι πριν χρόνια η βρετανική σκηνή ήταν η πιο σημαντική;

    Απλά σκέφτομαι ότι είναι ντροπή το 90% των συγκροτημάτων να προσπαθούν να ακουστούν σαν φθηνές αντιγραφές αμερικάνικων, αντί να «αγκαλιάσουν» τις μουσικές ρίζες τους, κάτι που θα είχε θετικό αντίκτυπο στη μουσική τους. Εδώ όλοι νομίζουν ότι προέρχονται από το Τέξας ή το Σηάτλ. Απλά καταντά γελοίο. Είμαστε μια βρετανική heavy metal μπάντα και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό.  

    Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές;

    Συγκροτήματα όπως οι IRON MAIDEN, JUDAS PRIEST, BLACK SABBATH (ειδικά με Dio), DEEP PURPLE, SAXON και RAINBOW είναι οι κυριότερες μου επιρροές, τόσο σαν τραγουδιστής όσο και σαν συνθέτης. Υπάρχει κάτι όμορφο στη μουσική που δημιούργησαν τα παραπάνω συγκροτήματα που απλά δεν μπορώ να βρω αντίστοιχα σε άλλα συγκροτήματα.

    Ο κιθαρίστας Richard Faulkner, ο οποίος παίζει ένα σόλο στο τραγούδι Rock The Night”, είναι πλέον μέλος των JUDAS PRIEST, ένα από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα όλων των εποχών. Θεωρείς ότι είναι κάτι που σας βοήθησε σαν συγκρότημα;

    Δεν ξέρω αν μας βοήθησε ή όχι, αλλά θεωρώ ότι είναι κάτι σπουδαίο για αυτόν και πραγματικά λατρεύω το solo του στο τραγούδι του. Είναι ένας καταπληκτικός κιθαρίστας και ιδανικός αντικαταστάτης του KK Downing στους PRIEST.

    Monument-3Ποια ήταν η αντίδρασή του όταν έμαθε ότι θα αντικαθιστούσε τον Downing;

    Από αυτά που μου είπε και μπορείς να φανταστείς ήταν εκστασιασμένος. Οι JUDAS PRIEST ήταν μία από τις αγαπημένες του μπάντες!

    Τελευταία φορά που μιλήσαμε, είχαμε αναφερθεί στο θέμα που είχε προκύψει με τους WHITE WIZZARD. Κρατάς ακόμα κάποια επαφή μαζί τους;

    Έχω μια σπουδαία σχέση με τα παιδιά και χτες μάλιστα επικοινώνησα με τον Jon Leon μέσω facebook. Είμαστε πολύ καλά μεταξύ μας και δεν αποκλείω το γεγονός να συνεργαστώ ξανά με το συγκρότημα, όταν θα μπορώ και θα έχει νόημα για μένα.

    Πόσο δύσκολο είναι πλέον να ζεις από τη μουσική;

    Γνωρίζω εκατοντάδες μουσικούς σε αναγνωρισμένα συγκροτήματα από τους οποίους λίγοι πραγματικά ζουν παίζοντας μουσική. Τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα, ειδικά για τα νέα συγκροτήματα. Κανένας δεν επενδύει χρήματα σε νέα συγκροτήματα και αν δεν είσαι πλούσιος δύσκολα κάνεις αυτό που θες. Δεν θα έπρεπε να ήταν τόσο δύσκολο, αλλά τα παραπάνω ισχύουν και δεν μπορεί να γίνει κάτι για να αλλάξει.

    Ποια είναι τα όνειρά σου ως μουσικός;

    Θέλω να συνθέτω την καλύτερη μουσική που μπορώ και να προσφέρω μια ανεπανάληπτη εμπειρία στο κόσμο που θα έρθει να με δει σε συναυλία. Γνωρίζω από τις δυσκολίες της ζωής, πίστεψε με, οπότε θέλω να προσφέρω στο κόσμο μια «απόδραση» μέσα από την μουσική και το artwork και πιστεύω ότι έχουμε κάνει μια καλή αρχή με το single και το E.P.

    Σε ποιο θρυλικό δίσκο θα ήθελες να είχες τραγουδήσει και γιατί;

    Στο “Powerslave” των IRON MAIDEN. Είναι μακράν ο αγαπημένος μου δίσκος.

    Αν η μουσική σας ήταν ένας πίνακας ζωγραφικής ποια χρώματα θα κυριαρχούσαν;

    Το μαύρο, κόκκινο και άσπρο, όπως ένα old school NWOBHM E.P. εξώφυλλο!

    Θα ήθελα να μου αναφέρεις τους 5 καλύτερους δίσκους του NWOBHM, κατά τη γνώμη σου.

    Θα έλεγα τα “Iron Maiden”, “Killers”, “Power And The Glory”, “Lightning To The Nations” και “High ‘N’ Dry”.

    Σε ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη, μπορείς να προσθέσεις ότι επιθυμείς.

    Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ROCK HARD για την υποστήριξή του από την πρώτη ημέρα, όπως επίσης και στους Έλληνες φίλους μας που μας στηρίζουν και μας διαδίδουν. Ελπίζω να μπορέσουμε να έρθουμε σύντομα στην Ελλάδα για συναυλία. Keep True Metal alive! Σας ευχαριστώ για την στήριξη.

    Παναγιώτης Δημητρόπουλος

    www.planetmonument.com

    Line Up:

    Peter Ellis – φωνητικά
    Lewis Stephens – κιθάρες
    David del Cid – κιθάρες
    Jim Ramses – μπάσο
    Matt C – ντραμς

    Δισκογραφία:

    “Rock the night” E.P. (2012)

     

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here