WARLORD – “The Holy Empire” (Sons of a dream music LLC)

0
74

Κάθε χώρα έχει τα κολλήματά της, κανένας δεν μπορεί να το αρνηθεί. Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι η χώρα που θα αγκαλιάζει τον επικό ήχο, από το πρωτοκλασάτο συγκρότημα μέχρι το τρίτης κατηγορίας συγκρότημα, από heavy ως Viking, θα αντιμετωπίζεται με σεβασμό και θα έχει ένθερμη υποστήριξη από πολλούς Έλληνες, κάτι που αποτελεί πηγή «ζήλειας» από πολύ κόσμο. Γιατί τόσο φανατική υποστήριξη; Επειδή ταιριάζει περισσότερο στην ιδιοσυγκρασία μας, επειδή μία νότα επικού ήχου είναι ικανή να μας ξεσηκώσει και να μας προσφέρει μοναδικές στιγμές ευφορίας.

Όταν ειδικά έρχεται η κουβέντα στους WARLORD η υποστήριξη φτάνει στο μέγιστο βαθμό, κάτι που το ζήσαμε πρόσφατα λόγω κάποιων άστοχων δηλώσεων του ηγέτη του συγκροτήματος Bill Tsamis. Δεν πρόκειται να σταθώ παραπάνω στις δηλώσεις, γιατί η προσοχή μας πρέπει να είναι στραμμένη στη μουσική. Αν στεκόμασταν σε δηλώσεις και ενέργειες δεν θα έπρεπε να ακούω το 90% των συγκροτημάτων από το hard rock έως το πιο ακραίο black.

Η ουσία είναι ότι ένας εξαιρετικός μουσικός επιστρέφει με νέα τραγούδια μετά από πολλά χρόνια. Ειλικρινά πως καταφέρνει και συνθέτει τόσο γλυκές μελωδίες ο Bill Tsamis παρά το μεγάλο διάστημα απουσίας είναι απορίας άξιο, ένα χαρακτηριστικό που με καθηλώνει σαν ακροατή. Σαν να μην πέρασε λεπτό από την εποχή του “Rising out of the ashes” ή ακόμα καλύτερα από το “And the cannons of destruction have begun….”. Είχα τους ενδοιασμούς μου για την επιστροφή, καθώς το μόνο που δεν θα ήθελα να ακούσω είναι αντιγραφή και επανάληψη παλαιοτέρων μελωδιών, όμως με διαψεύδουν με το καλύτερο τρόπο.

Ο δίσκος περιέχει 8 τραγούδια που ως κοινό γνώμονα έχουν το μοναδικό epic feeling και τον λυρισμό που αποτελούσε βασικό συστατικό της μουσικής των WARLORD. Από το πρώτο τραγούδι παγιδεύεσαι σε έναν «ιστό» που σε κρατά κολλημένο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, με την πλειοψηφία των συνθέσεων να αποτελείται από mid tempo ρυθμούς με ελάχιστες ταχύτητες και ξεσπάσματα. Η κιθάρα του Tsamis σε συνδυασμό με τον πάντα σταθερό Mark Zonder στα τύμπανα έχουν τον πρώτο λόγο με τα πλήκτρα απλά να συντηρούν την όλη μυστικιστική ατμόσφαιρα. Ίσως είναι ένα από τα ελάχιστα συγκροτήματα που προσέχω τις μελωδίες της κιθάρας ακόμα και όταν ακούγεται ο τραγουδιστής. Η πρώτη φορά ακρόασής μου ήταν με ακουστικά όπου αντιλαμβάνεσαι το βάθος των συνθέσεων.

Η παραγωγή είναι ιδανική με τον έμπειρο multi-Grammy award νικητή Phil Magnotti (FATES WARNING, OVERKILL, OSI) να έχει αναλάβει το master, ο οποίος κατάλαβε 100% το προσωπικό ήχο των WARLORD και όχι μόνο δεν έθεσε φραγμούς αλλά τον τόνισε ακόμη περισσότερο. Μην σας τρομάζουν τα 8 τραγούδια, καθώς η διάρκειά του είναι χορταστική, 55 λεπτά, όσα ακριβώς χρειάζεται για να ακούσετε μόνο θετικά στοιχεία και να έχετε παράλληλα διάθεση για ένα replay…ένα ακόμα…ένα ακόμα…ένα ακόμα!!! Ο δίσκος κλείνει με το καλύτερο τρόπο, καθώς το 11λεπτο ομώνυμο τραγούδι είναι μία ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ επική σύνθεση, με εξαιρετικές μελωδίες που έχουν επιρροές και από μεσαιωνική μουσική. Η μουσική του “The Holy Empire” μπορεί να γαληνέψει μέχρι και έναν επίλεκτο από την ελίτ του στρατού που ακολούθησε τον σκληρό Ταμερλάνο στις λεηλασίες του. Μεγάλο ερώτημα, πως θα καταφέρει να παράγει το συγκεκριμένο ήχο και την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα πάνω στη σκηνή το συγκρότημα αναμένεται να το εξακριβώσουμε άμεσα.

Η κυκλοφορία του δίσκου ήρθε την πιο κατάλληλη στιγμή για το epic heavy ήχο, γιατί τελευταία είχαμε συνηθίσει μαγευτικές δουλειές από MOONSORROWENSIFERUM. Την συμπαράστασή τους δεν θα αργήσουν να προσφέρουν φέτος και οι ATLANTEAN KODEX, από τους οποίους αναμένουμε νέο δίσκο. Μεγάλες στιγμές!  

9 / 10

Παναγιώτης Δημητρόπουλος    

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here