STORYTELLER – “Dark Legacy” (Black Lodge)

0
82

Δισκογραφική επιστροφή για τους Σουηδούς power metallers, STORYTELLER, οι οποίοι το 2006 είχαν μπει στον «πάγο» για 5 χρόνια.

Με το πέμπτο τους άλμπουμ, “Dark legacy”, δε νομίζω ότι θα μπορέσουν και πάλι να κάνουν το βήμα παραπάνω. Γιατί καλές οι περιοδείες και οι συναυλίες με τους ηγέτες του χώρου, HELLOWEEN, BLIND GUARDIAN και GAMMA RAY, αλλά δεν αρκούν.

Και σε αυτό το άλμπουμ, το 90’s power metal των Σουηδών με επικές στιγμές αλλά και αναφορές στην Ιταλική σκηνή (εκτός της Γερμανικής φυσικά), δε ξεφεύγει από τη χρυσή μετριότητα. Γιατί μπορεί να έχει 3-4 καλά έως πολύ καλά τραγούδια, μπορεί να έχει μερικά ωραία riffs, κάποια πολύ ωραία ρεφρέν (σε θέμα μελωδικών), κάποια ωραία σημεία, όμως η γενικότερη εικόνα του δίσκου δεν είναι άνω του μετρίου. Και αυτό γιατί για κάθε ωραίο τραγούδι υπάρχει ένα αδιάφορο και πολλά από τα ωραία σημεία «χάνονται» σε κομμάτια που η ποιότητα των υπόλοιπων σημείων τους είναι εμφανώς κατώτερη. Για αυτό και τα καλά κομμάτια είναι λίγα και ας υπάρχουν διάσπαρτες αρκετές καλές στιγμές.

Η μέτρια, ειδικά για την εποχή μας, παραγωγή (την οποία παραδόξως έχει κάνει ο Mike Wead που έχει δουλέψει με KING DIAMOND και BIBLEBLACK), σε συνδυασμό με τα επίσης μέτρια στην καλύτερη φωνητικά, αντί να «ανεβάζουν» το αποτέλεσμα, απλά δεν το βοηθάνε.

Το “Dark legacy” μπορεί να μην είναι κάνα σπουδαίο άλμπουμ, μπορεί να μη με κάνει να το ξανακούσω ολόκληρο για δεύτερη φορά, όμως αυτό που του αναγνωρίζω είναι ότι είναι τίμιο και από μουσικούς που αγαπάνε αυτόν τον ήχο που έχει χάσει τόσο πολύ σε δυναμική τα τελευταία χρόνια. Και όχι άδικα σε μεγάλο βαθμό.

Τίμιο, με ωραίες στιγμές, αλλά γενικότερα…

5,5 / 10

Φραγκίσκος Σαμοΐλης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here