HERETIC – “From the Vault… Tortured and Broken” (Metal Blade)

0
54

Για άλλη μία φορά η Metal Blade μας δίνει την ευκαιρία να αποκτήσουμε σε ένα άκρως δελεαστικό πακέτο τη δισκογραφία μίας «ξεχασμένης» από τους περισσότερους metal fans μπάντας που δραστηριοποιήθηκε στα mid-80’s στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ αλλά δεν κατάφερε ποτέ να διακριθεί για διάφορους λόγους που δεν είναι του παρόντος. Το γεγονός, όμως, παραμένει και η ιστορία δεν αλλάζει. Οι HERETIC κατάφεραν μέσα σε 3 χρόνια να κυκλοφορήσουν ένα φανταστικό full length άλμπουμ (“Breaking the point”) ενώ είχε προηγηθεί ένα καλό EP (“Torture knows no boundary”). Και όμως το power μουσικό στυλ τους που θύμιζε αρκετά ARMORED SAINT, VICIOUS RUMORS, SAVAGE GRACE δεν κατάφερε να συγκινήσει το Αμερικάνικο κοινό με οδυνηρό επακόλουθο τη διάλυση των HERETIC.

Η Metal Blade συγκεντρώνει σε αυτό το box set τις δύο αυτές κυκλοφορίες με τόνους από ακυκλοφόρητο υλικό αλλά και ένα DVD που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δύο συναυλίες των HERETIC από το 1985 και το 1986. Με μία λέξη δηλαδή: χαμός!

Μπορεί οι HERETIC να έμειναν περισσότερο γνωστοί για την παρουσία του Mike Howe πίσω από το μικρόφωνο αλλά αυτός που θα επενδύσει σε αυτή την αψεγάδιαστη κυκλοφορία της Metal Blade θα διαπιστώσει ότι μουσικά οι HERETIC ήταν πολύ μπροστά! Η επανασύνδεση τους το 2011 με τον Julian Mendez στα φωνητικά συνοδεύτηκε από ένα μέτριο άλμπουμ αλλά αυτό δεν μειώνει σε τίποτα το μεγαλείο του “Breaking the point”. Και αν δεν σας έπεισα, απλώς και μόνο ακούστε το “And kingdoms fall” και θα με θυμηθείτε…

8,5 / 10

Σάκης Νίκας

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here