Summer Breeze Festival 2013

0
50

Summer breezeΗ καλοκαιρινή περίοδος, όντας πιο χαλαρή και εορταστική για τη μουσική βιομηχανία, είναι συνυφασμένη με τα μεγάλα (αλλά και τα μικρότερα) open air festivals, όπου κάθε χρόνο κάνουν παρέλαση τα μεγαλύτερα αλλά και τα ανερχόμενα ονόματα του Metal.

To Summer Breeze είναι πλέον ένα από τα μεγαλύτερα καλοκαιρινά φεστιβάλ της Ευρώπης και φέτος διανύει το δέκατο έκτο χρόνο ύπαρξης του. Όπως κάθε χρόνο λοιπόν, το Summer Breeze θα λάβει χώρα σε μια αεροπορική λέσχη, λίγο έξω από τη πόλη της Στουτγάρδης, στο νοτιοδυτικό άκρο της Γερμανίας. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει τέσσερεις μέρες και τα 99 συγκροτήματα που έχουν ανακοινωθεί ήδη, θα μοιραστούν τέσσερεις διαφορετικές σκηνές!

Όπως μπορεί κάνεις να φανταστεί, υπάρχουν συγκροτήματα για όλα τα γούστα και όσοι θα πάνε, θα πρέπει να οργανώσουν κατάλληλα το πρόγραμμα τους, γιατί τα Ευρωπαϊκά φεστιβάλ δεν έχουν καμία σχέση με τα Ελληνικά. Σε αυτά τα φεστιβάλ διαφορετικά συγκροτήματα εμφανίζονται ταυτόχρονα σε διαφορετικές σκηνές, οι οποίες απέχουν μερικές φόρες αρκετή απόσταση μεταξύ τους. Και φυσικά καταλαβαίνει κανείς τη διαφορά του να παίζουν πέντε ή έξι συγκροτήματα την ημέρα, με το να παίζουν περίπου είκοσι πέντε…

Φέτος λοιπόν, τα μεγαλύτερα ονόματα του Summer Breeze είναι οι IN FLAMES, οι LAMB OF GOD και οι SABATON, τα οποία θα αποτελούν τους τρεις βασικούς headliners. Η πρώτη μέρα παίζει περισσότερο τον ρόλο της προθέρμανσης, δε θα γίνει χρήση της Main Stage, και τα κυριότερα ονόματα που θα παίξουν είναι οι EXODUS, οι DESTRUCTION και οι VADER.

sb-2013 ticket negΗ δεύτερη μέρα, η οποία είναι κατά κάποιο τρόπο η επίσημη έναρξη του φεστιβάλ, θα έχει να μας παρουσιάσει μεταξύ άλλων συγκροτήματα όπως οι πολύ ενδιαφέροντες CULT OF LUNA, οι HAGGARD, οι DYING FETUS και οι βετεράνοι BENEDICTION στη τρίτη τη τάξη σκηνή. Στην αμέσως μεγαλύτερη σκηνή τα σημαντικότερα ονόματα που θα βρεθούν είναι οι KORPIKLAANI, οι WE CAME AS ROMANS και οι POWERWOLF και στο Main Stage τα μεγαλύτερα ονόματα θα είναι εκτός των SABATON, οι SOILWORK και οι FEAR FACTORY.

Η τρίτη μέρα περιλαμβάνει αρκετά ενδιαφέροντα συγκροτήματα όπως οι πολύ ανεβασμένοι τελευταία ORPHANED LAND, οι LEAVESEYES, οι TIAMAT, οι ANTHRAX και οι LAMB OF GOD. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για εμάς τους Έλληνες επικεντρώνετε στους FIREWIND, οι οποίοι εδώ και μερικά χρόνια αποτελούν το μεγαλύτερο εξαγώγιμο metal όνομα της Ελλάδας, πράγμα καθόλου τυχαίο!

breeze appΤο κλείσιμο του φετινού Summer Breeze θα γίνει πανηγυρικά, στις 17 Αυγούστου, με μερικά πραγματικά εντυπωσιακά ονόματα! Πρώτα απ’ όλα, οι Άγγλοι ARCHITECTS που αποτελούν ένα τεράστιο σημείο αναφοράς από την χώρα τους μετά από πολλά χρόνια (μαζί με τους έτερους εκπληκτικούς TESSERACT), οι TRISTANIA, οι AMORPHIS που έχουν ξαναγεννηθεί κυριολεκτικά τελευταία, αλλά και οι VAN CANTO, MOONSPELL, HATEBREED και IN FLAMES.

Κάπου εκεί θα πέσει και η αυλαία του φετινού Summer Breeze, ενός φεστιβάλ που θα αποτελούσε ένα πολύ καλό πρότυπο διοργάνωσης κάποιου αντίστοιχου και για την Ελλάδα. Προφανώς βέβαια η υπάρχουσα οικονομική κρίση δεν αφήνει τέτοια περιθώρια, οπότε προς το παρόν αρκούμαστε στα μεγάλα Ευρωπαϊκά φεστιβάλ και ελπίζουμε για το μέλλον.

Λευτέρης Νίκας

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here