MEGADETH – “Peace sells… but who’s buying 25th Anniversary Edition” (Capitol/EMI)

0
100

8 / 10

megadeth peace sells but whos buying.vatune.com

Υπάρχουν κάποιες χρονικές περίοδοι όπου αποτυπώνονται με τον πλέον ανεξίτηλο τρόπο στο μυαλό μας για διάφορους λόγους. Ας πάρουμε για παράδειγμα το 1980… Ίσως ήταν η καλύτερη χρονιά για το παραδοσιακό hard rock και heavy metal με δίσκους-ορόσημα από μεγαθήρια σαν τους IRON MAIDEN, OZZY, AC/DC, MOTORHEAD, SAXON, PRIEST, SCORPIONS κτλ. Για το αμερικάνικο thrash, ωστόσο, η ιδανική χρονιά ήταν σίγουρα το 1986 με αξεπέραστες κυκλοφορίες σαν τα “Master of puppets”, “Reign in blood” και “Peace sells…”. Αν μάλιστα, οι ANTHRAX είχαν προλάβει να βγάλουν το “Among the living” ένα χρόνο νωρίτερα τότε θα μιλούσαμε για τον απόλυτο thrash οργασμό από τους Big Four!

25 χρόνια από την αρχική κυκλοφορία του, λοιπόν, και το “Peace sells…” επανακυκλοφορεί (για μία ακόμη φορά) και μας «αναγκάζει» να ασχοληθούμε ξανά μαζί του (όχι ότι δεν θέλαμε ή ότι το αφήσαμε ποτέ, αλλά λέμε τώρα!). Φυσικά, δεν θα σχολιάσουμε καν τα κομμάτια αυτά καθαυτά γιατί όλοι τα ξέρετε. Το υπόλοιπο περιεχόμενο, όμως, είναι πραγματικά εξαιρετικό. Με liner notes από τους Mustaine & Ulrich (πως αλλάζουν οι καιροί, ε;), το “Peace sells…” κυκλοφορεί σε διάφορες εκδόσεις με πιο εντυπωσιακή αυτή που περιλαμβάνει 5 (!) CD (το άλμπουμ, το full remix του 2004, άλλες ακυκλοφόρητες μίξεις, μία συναυλία στο Cleveland το 1987 και ξανά το άλμπουμ σε ακόμη καλύτερη ποιότητα ήχου) + 3 βινύλια (άλμπουμ + live 1987). Σε όλα αυτά προσθέστε ένα 20-σέλιδο booklet, 2 promo photos, 2 flyers και 1 εισιτήριο εποχής (επανατυπώσεις) και συμπληρώνεται το πακέτο…ξέχασα να αναφερθώ στο απίστευτο artwork με τον Vic να…ξαναζωντανεύει σε αυτό το αψεγάδιαστο cover sleeve!

Αν πάλι, δεν σας έπεισαν όλα αυτά ή είναι πολύ ακριβή έκδοση για το πορτοφόλι σας, κυκλοφορεί και διπλό CD με το άλμπουμ + το live του 1987. Προσωπικά, θεωρώ ότι η deluxe edition περιλαμβάνει και αχρείαστα πράγματα μόνο και μόνο για να γεμίσει το boxset και να «δικαιολογηθεί» εν μέρει η υψηλή τιμή. Επίσης, για να μην ξεχνιόμαστε και επειδή περνάμε δύσκολες μέρες, υπάρχει και η επανακυκλοφορία του 2004 που είναι άριστη και κοστίζει ελάχιστα χρήματα, οπότε, η επιλογή είναι δική σας!

Σάκης Νίκας

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here