THE ANSWER – “New Horizon” (Napalm)

0
176

Οι Ιρλανδοί THE ANSWER, είναι από τα ονόματα που έκαναν εντυπωσιακή εμφάνιση με το πρώτο τους άλμπουμ, “Rise”, και συνέχισαν, κάνοντας μια κοιλιά με την τρίτη τους δουλειά το “Revival”.  Με ήχο βασισμένο στο hard rock 70’s AC/DC, LED ZEPPELIN, BAD COMPANY, FREE, αλλά και πιο μοντέρνα ακούσματα σαν τους STEREOPHONICS και την κιθάρα, μαζί με τα βραχνά φωνητικά του Neeson, να κυριαρχούν έδωσαν γρήγορα το μουσικό τους στίγμα.

Στην Ελλάδα είμαστε τυχεροί, τους είδαμε αμέσως μετά την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ τους, σε ένα μισοάδειο Γκαγκάριν και αργότερα αν και πέρασαν απαρατήρητοι, από το σνομπ Ελληνικό κοινό, σαν support στους AC/DC. Η αλήθεια είναι ότι στις ζωντανές εμφανίσεις τους, είχαν κάποια μείον. Δεν κατάφερναν να περάσουν τη δύναμη του άλμπουμ και χρησιμοποιούσαν πολλά κλισέ, με τον τραγουδιστή, να ακούγεται αρκετά πιο μονοδιάστατος. Η έλλειψη δυνατών τραγουδιών στα επόμενα άλμπουμ, τους μετέτρεψε από χρυσές ελπίδες σε έτοιμους προς απόσυρση ροκ σταρ, κάτι σαν τον Νίνη στην Πάρμα (πολλές υποσχέσεις, ελάχιστο παιχνίδι).

Τα παλικάρια από την Ιρλανδία δεν το έβαλαν κάτω και μέσα από περιοδείες και σωστή δουλειά, μας δίνουν σήμερα την τέταρτη δουλειά τους, το “New Horizon”  που πραγματικά δείχνει πόσο ωρίμασαν. Από το εναρκτήριο “New Horizon”, το Zeppelin-ικό  “Speak now” με το ρεφρέν που σου κολλά στο μυαλό, το έντονα επηρεασμένο από τα blues και τον Rory  Gallagher “Baby kill me”, όλη η ιστορία του Hard rock περνά μέσα από αυτό το άλμπουμ. Κιθάρες ξυράφια, συναίσθημα, ντραμς που σε κολλάνε στον τοίχο, ρυθμικές που έχουν κάθε νότα από το μεγάλο βιβλίο των Angus Young, μοντέρνα περάσματα στο “Scream a louder love”. Ό,τι και να σκεφτείς, είναι εδώ, σ’ ένα και μόνο άλμπουμ. Χρόνια περιοδειών, άλμπουμ υπό πίεση, επιρροών ζυμωμένων στο παίξιμο και στον τρόπο που γράφουν τα νέα τραγούδια τους. Οι THE ANSWER, είναι η απάντηση στο τέλος των μεγάλων ονομάτων, αν προσπαθήσουν, αργά ή γρήγορα, θα κερδίσουν το κοινό των AC/DC, GUNS N’ ROSES, LED ZEPPELIN, αλλά και τους πιο «ψαγμένους» που ξέρουν τους CREAM, MOUNTAIN, PAT TRAVERS σαν δουλειές και όχι μόνο σαν ονόματα.

Κλασικό κιθαριστικό Hard Rock, στο μοτίβο των μεγάλων 70’s σχημάτων, με τσαμπουκά και επιτέλους δυνατές συνθέσεις που σε ξεκολλάνε από την καρέκλα σου και σε κάνουν να αλλάζεις την μπύρα, με Scotch, για να δεις τα ξωτικά, να χορεύουν μαζί σου, στους πραγματικούς ρυθμούς του heavy rock. Η απάντηση στις προσευχές μας ίσως… Aκούστε τους.

8 / 10

Στέλιος «ΧΟΧ» Μπασμπαγιάννης

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here