Οι αγαπημένοι στο ελληνικό κοινό SAMSARA BLUES EXPERIMENT που πρόσφατα του απολαύσαμε στα μέρη μας, ανακοίνωσαν αυτό που λίγο πολύ περιμέναμε. Όταν στις 17 Μαΐου τους είδαμε με τριμελή σύνθεση στο An (μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ) απορήσαμε για την απουσία του μπασίστα Richard Behrens. Με πρόσφατη ανακοίνωσή τους στην προσωπική τους σελίδα στο facebook, δηλώνουν πως αυτή η απουσία θα είναι μόνιμη και ότι πλέον θα συνεχίσουνε ως μουσικό trio, με τον Hans Eiselt να αναλαμβάνει τα χρέη μπασίστα και τον Christian Peters να μένει μόνος του στη θέση του κιθαρίστα.
Αναλυτικότερα τα μέλη του συγκροτήματος αναφέρουν πως: “Τον τελευταίο μήνα υπήρξαν πολλές συζητήσεις με τον Richard, του με επιλογή του δεν παίζει στους SBE από τον Απρίλιο. Πολλά πράγματα συνέβησαν στο ενδιάμεσο, κάποια από αυτά τελείως απροσδόκητα. Πράγματα πέρα από τον έλεγχο του καθενός, τα οποία θα πρέπει να γίνουν σεβαστά ως ιδιωτικά. Αρκετά ξαφνικά για κάποιους από σας, όλος αυτός ο διάλογος με τον Richard κατέληξε με το να χωρίζουμε τους δρόμους μας. Οι κύριοι λόγοι αφορούν στην εντελώς διαφορετική οπτική γωνία απέναντι στην ζωή και την μουσική των SBE καθώς και την ανικανότητα να εκπληρωθούν οι προσδοκίες και οι προσωπικοί στόχοι του καθενός”. Κλείνοντας μεταξύ άλλων αναφέρουν “ευχόμαστε στο Richard, που παραμένει μπασίστας των HEAT, ό,τι καλύτερο για την περαιτέρω πορεία του, και τον ευχαριστούμε για αυτά τα πέντε χρόνια που μοιραστήκαμε πολλές καλές αναμνήσεις και εμπειρίες μέσω της μπάντας”.











![A day to remember… 24/6 [OPETH] Opeth](https://rockhard.gr/wp-content/uploads/2026/06/Opeth-morningrise-sbit-218x150.jpg)