METHEDRAS interview

0
334
Methedras

Methedras

“Deceptive thoughts”

Οι Ιταλοί METHEDRAS, μας απασχόλησαν στο έκτο τους άλμπουμ “Human deception”, στο οποίο επιδίδονται σε μοντέρνας σοδειάς thrash metal. Μια και μας δόθηκε η ευκαιρία, κάναμε μια μικρή κουβέντα μαζί τους. Διαβάστε παρακάτω όσα ενδιαφέροντα είχαν να μας πουν.

Γεια σας και καλωσορίσατε στο ROCK HARD. Το τελευταίο σας άλμπουμ “Human deception” κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιούνιο ως ανεξάρτητη κυκλοφορία. Πώς ανταποκρίθηκαν ο τύπος και οι οπαδοί σας σε αυτό;
Γειά σου! Μέχρι στιγμής όλα καλά, οι κριτικές από τα μέσα ενημέρωσης είναι όλες πολύ καλές, μας αρέσει να βλέπουμε ότι όλα τα νέα στοιχεία που βάλαμε στο νέο άλμπουμ γίνονται αντιληπτά και επισημαίνονται από αυτούς που έγραψα γι ‘αυτό. Και στους οπαδούς αρέσει επίσης το νέο υλικό. Από τα τραγούδια μέχρι την παραγωγή και το artwork επίσης, όλο το πακέτο έχει καλωσοριστεί θετικά!

Πώς το βλέπετε, δεδομένου ότι έχει περάσει ένα διάστημα έξι μηνών;
Ακόμα και μετά από μήνες προπαραγωγής (που σημαίνει ότι το ακούσαμε και το παίξαμε ΠΟΛΛΕΣ φορές) εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι ένα φρέσκο ​​άλμπουμ που μπορείτε να απολαύσετε πολλές φορές αφού το ακούσετε. Και θα μπορούσε να ακούγεται εύκολο να το πούμε, αλλά για εμάς είναι το καλύτερο άλμπουμ των METHEDRAS μέχρι στιγμής!

Πού θα εντοπίζατε τις διαφορές μεταξύ αυτού και των προηγούμενων δουλειών των METHEDRAS;
Βασικά με τον τρόπο που αποφασίσαμε να το δουλέψουμε, αυτή τη φορά επικεντρωθήκαμε περισσότερο στο προβάδικο για να τζαμάρουμε όλοι μαζί σε νέα riff από ό,τι στο παρελθόν, δίνοντας στα τραγούδια πιο “live attitude” και μοιραζόμενοι περισσότερο τις ιδέες μας στην αίθουσα, και όχι από το σπίτι. Έχει επίσης ένα πιο συγκεκριμένο ορχηστρικό υλικό που δίνει στη μουσική μεγαλύτερη ποικιλία.

Αυτή είναι μια ανεξάρτητη κυκλοφορία. Τι οδήγησε το συγκρότημα σε αυτή την απόφαση, μετά από ένα παρελθόν συμμετοχής σε δισκογραφικές εταιρείες όπως η Punishment 18 και η Massacre;
Θέλαμε να είμαστε ανεξάρτητοι από δισκογραφικές που σήμερα δεν κάνουν μεγάλη διαφορά. Η μουσική βιομηχανία έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια, εστιάζοντας περισσότερο στις streaming πλατφόρμες. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί με ένα πιο DIY όραμα. Αν δουλέψεις σκληρά, μπορείς να έχεις καλά αποτελέσματα ακόμα και χωρίς τη βοήθεια της δισκογραφικής.

Υπάρχετε από το ’96, αλλά το πρώτο σας άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2004. Γιατί αργήσατε να κάνετε αυτό το πρώτο βήμα;
Λοιπόν, αφιερώσαμε πολύ χρόνο από τότε, σχεδόν 30 χρόνια, και είναι δύσκολο να θυμηθούμε καθαρά τώρα, αλλά μπορώ να πω ότι εξασκηθήκαμε ακατάπαυστα και βελτιώσαμε τις μουσικές μας δεξιότητες τα πρώτα κιόλας χρόνια, για να φτάσουμε να έχουμε έναν σωστό ήχο γύρω στο 2003. Το 2004, ήταν ακριβώς η κατάλληλη στιγμή που νιώσαμε έτοιμοι να κυκλοφορήσουμε το πρώτο μας full-length “Recursive”, λαμβάνοντας υπόψη ότι είχαμε κυκλοφορήσει προηγουμένως μερικά demo: “Cost of life” (1999) και τα promos του 2001-2002.

Το METHEDRAS είναι ένα όνομα που προέρχεται από τον κόσμο του J.R.R. Tolkien, που σημαίνει «Τελευταία κορυφή» στα Sindarin. Είχατε ποτέ την έμπνευση, να γράψετε ένα τραγούδι σχετικό με τον Tolkien ή τη λογοτεχνία φαντασίας γενικότερα;
Ενδιαφέρουσα ερώτηση, δεδομένου ότι το όνομά μας όπως είπες προέρχεται από το σύμπαν του Tolkien. Νομίζω ότι δεν το κάναμε ποτέ γιατί οι στίχοι μας μιλούν για διαφορετικά θέματα όπως προσωπικές εμπειρίες, συναισθήματα και κοινωνική συμπεριφορά που μας έπληξαν σε εκείνη τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο. Δεν ήμασταν ποτέ ένα συγκρότημα που έγραφε πράγματα φαντασίας, δεν σχετίζεται τόσο με τη μουσική που παίζουμε.

Είχατε την ευκαιρία να παίξετε με μερικούς από τους θρύλους του thrash metal είτε σε φεστιβάλ είτε ως άμεσα support. Από SLAYER έως EXODUS, OVERKILL, WHIPLASH, DESTRUCTION και ούτω καθ’ εξής. Ποιο ήταν το πιο σημαντικό μάθημα που πήρατε όταν παίξατε με αυτές τις μπάντες;
Λοιπόν, για να μοιραστείς τη σκηνή με αυτά τα μεγάλα ονόματα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος. Kάθε φορά μαθαίνεις κάτι νέο που εμπλουτίζει την εμπειρία σου. Το επίπεδο επαγγελματισμού τους είναι τόσο υψηλό που πάντα κλέβεις κάτι από το πώς δουλεύουν σε μια σκηνή. Προσωπικά μου αρέσει πολύ να βλέπω πώς το συνεργείο της μπάντας στήνει τη σκηνή, σου δίνει μια διαφορετική οπτική που μπορεί να σε βοηθήσει να αναπτυχθείς πολύ.

Δεδομένου ότι η Ιταλία είχε το δικό της μερίδιο του underground thrash, είτε μιλάμε για το παρελθόν είτε για το παρόν της σκηνής, υπάρχουν μπάντες που πιστεύετε ότι ξεχωρίζουν πραγματικά από τις υπόλοιπες;
Ναι σίγουρα, η Ιταλία δεν έχει πλέον τίποτα να παραπονεθεί σχετικά με τη διεθνή έκθεση των καταξιωμένων metal συγκροτημάτων. Έχουμε πολλές πολύ ενδιαφέρουσες μπάντες που δεν σχετίζονται μόνο με το thrash. Υπάρχουν πραγματικά πάρα πολλά υπέροχα ονόματα. Απλά για να γράψω εδώ μερικά από αυτά, νομίζω ότι τα πιο σημαντικά είναι αυτή τη στιγμή οι FLESHGOD APOCALYPSE, οι LACUNA COIL, οι SADIST, οι NECRODEATH, οι HOUR OF PENANCE και πολλά άλλα.

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για τους METHEDRAS;
Εργαζόμαστε σκληρά για την προώθηση και τo κλείσιμο για καλοκαιρινά φεστιβάλ. Θα θέλαμε να συμμετάσχουμε σε κάποιο καλό billing και επίσης προσβλέπουμε σε μια νέα ευρωπαϊκή περιοδεία στο εγγύς μέλλον!

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας, ο επίλογος είναι δικός σας.
Σας ευχαριστούμε πολύ που μας στηρίξατε, ανυπομονούμε να παίξουμε σύντομα στην Ελλάδα! Χαιρετισμούς από την Ιταλία.

Γιάννης Σαββίδης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here