NIGHTWISH

0
194


 

ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ BEATLES

Τα κομμάτια του επόμενου δίσκου των NIGHTWISH, “Imaginarium”, έχουν συνθεθεί και ηχογραφεί εδώ και καιρό, παρόλα αυτά θα χρειαστεί να περιμένουμε τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο του 2012 προτού βρεθεί αυτός στα καταστήματα. Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό, μας εξηγεί ο ηγέτης του συγκροτήματος, Tuomas Holopainen.

Ναι, κοίτα είχα την τρελή ιδέα, παράλληλα με το δίσκο να γυρίσω και μία ταινία, η οποία θα μεταφέρει το concept του δίσκου στη μεγάλη οθόνη. Όλη αυτή η ιδέα και επιθυμία δημιουργήθηκε και ολοκληρώθηκε μέσα μου το 2007. Προσωπικά θα προτιμούσα να είχα γυρίσει ήδη 13 ταινίες μικρού μήκους για το “Dark passion play”. Ο σκηνοθέτης ωστόσο βρήκε το όλο project μη πραγματοποιήσιμο και με συμβούλεψε να γράψω πρώτα ένα κανονικό σενάριο, με φυσιολογικούς διαλόγους, σε περίπτωση που κυριολεκτικά έχω αποφασίσει και επιθυμώ να προχωρήσω με κάτι τέτοιο. Mετά το “Dark passion play” χρειαζόμασταν όπως και να ‘χει μία νέα πρόκληση και σε συνδυασμό με το γεγονός, ότι οι NIGHTWISH ήταν από πάντα μία κινηματογραφική μπάντα, στρώθηκα απευθείας στη δουλειά. Μία μεγάλη δυσκολία ήταν να αναπτύξω και τις δύο ιδέες, και τα δύο projects, ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, είναι τρομερά απίθανο να ξεκινήσουμε το δίσκο με τρεις μπαλάντες, όσο κι αν επιθυμούμε ή απαιτεί το concept να είναι η αρχή όσο πιο δραματική γίνεται. Εκτός απ’ αυτά μιλάμε για έναν άθλο να χρηματοδοτηθεί η όλη προσπάθεια.

Kαι ποια ήταν η λύση σ’ αυτό το πρόβλημα; Ληστέψατε κάποια τράπεζα;

Ακριβώς, αλλά μην το πεις σε κανέναν (γέλια). Βασικά χρηματοδοτούμε το μεγαλύτερο μέρος εμείς, έχουμε όμως και την υποστήριξη της εταιρείας παραγωγής της ταινίας. Από τη στιγμή, που υπογράφτηκαν τα συμβόλαια και οριστικοποιήθηκαν τα πάντα, αισθάνομαι σαν ένα παιδί εγκαταλειμμένο μέσα σ’ ένα μαγαζί γεμάτο ζαχαρωτά. Η ταινία θα είναι σπουδαία, αφού θα έχουμε και ορισμένα CGI animations.

Παίζετε κι εσείς οι ίδιοι στην ταινία;

Η αρχική μου ιδέα ήταν να εμφανιζόμαστε μονάχα δύο φορές στο background παίζοντας μουσική. Ωστόσο σχεδίαζα χωρίς τον σκηνοθέτη ξέρεις (γέλια). Αυτός επιθυμεί να υπάρχουν οπωσδήποτε ορισμένες σκηνές με εμάς. Δεν έχουμε πολλές φράσεις στο σενάριο, για παν ενδεχόμενο όμως πρέπει να κάνουμε ορισμένα μαθήματα υποκριτικής. Οι βασικοί ρόλοι θα καλυφθούν από πραγματικούς ηθοποιούς, κατά προτίμηση αγνώστους, οι οποίοι θα μιλάνε τα αγγλικά ως μητρική γλώσσα.

Πόσα μπορείς να μας αποκαλύψεις σχετικά με την ιστορία της ταινίας;

Μόνο ότι σχετίζεται με έναν ηλικιωμένο συνθέτη, ο οποίος ευρισκόμενος στο κρεβάτι του θανάτου βλέπει ολόκληρη τη ζωή του να περνάει μπροστά από τα μάτια του. Θυμάται την παιδική του ηλικία, φωτογραφίες και φαντασιώσεις της εποχής του ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια. Βασικά πρόκειται για έναν ονειρικό, φανταστικό κόσμο. Αυτό δεν ακούγεται και τόσο heavy metal, σωστά; Για εμένα ήτανε σημαντικό να δημιουργήσω ένα δίσκο με ένα χαρακτηριστικό μήνυμα. Κι αυτό είναι η ομορφιά της ζωής.

Έχεις ακούσει ποτέ μία μπάντα από τη Σλοβενία με το όνομα DEKADENT;

Όχι, γιατί;

Ήτανε λίγο πιο γρήγοροι από εσάς και έβγαλαν πριν από 2 χρόνια περίπου ένα δίσκο και μία 40λεπτη ταινία, που τον συνόδευε.

Σοβαρά; Αυτό είναι αρκετά ενδιαφέρον. Θα φροντίσω να βρω το υλικό τους. Φυσικά και υπήρξε πριν τους NIGHTWISH κινηματογραφική απεικόνιση δίσκων, όπως για παράδειγμα για τους BEATLES. Είμαι παρόλα αυτά πεπεισμένος, πως αυτό που κάνουμε εμείς είναι κάτι πρωτοποριακό, κάτι που δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί μ’ αυτόν τον τρόπο.

Τι μπορείς να μας αποκαλύψεις σχετικά με τη μουσική;

Είναι με κάθε βεβαιότητα μέχρι στιγμής το καλύτερό μας, πιο πολύπλοκο και ποικίλο, πιο δυναμικό και ταυτόχρονα σκληρότερο άλμπουμ μας (γέλια). Όχι, για να είμαι ειλικρινής δεν μου αρέσουν τέτοιου είδους δηλώσεις. Γεγονός είναι ότι έχουμε ηχογραφήσει 13 συνολικά κομμάτια, τα οποία περιλαμβάνουν γνωστά και αγαπητά στοιχεία των NIGHTWISH, είναι εμπλουτισμένα όμως με νέες και φρέσκες ιδέες, με αποτέλεσμα να ακούγονται καταπληκτικά κατά τη γνώμη μου.

Συνεργαστήκατε με την ίδια ορχήστρα, όπως και για το “Darkpassionplay”;

Όπως το λες. Μόλις επιστρέψαμε βασικά από το Λονδίνο και πρέπει τώρα η Anette και ο Marco να ηχογραφήσουν τα φωνητικά, ενώ τον Απρίλιο θα ξεκινήσουμε με τη μίξη.

Και δεν έχεις έννοιες ότι μπορεί το όλο project να αποδειχθεί αρκετά βαρύ για τη μπάντα; Η τελευταία σας περιοδεία δεν ολοκληρώθηκε πριν πάρα πολύ καιρό και θυμάμαι πολύ καλά, ότι όλοι σας ανεξαιρέτως αισθανόσασταν ολίγον καμένοι και εξαντλημένοι.

Ναι, αυτό δεν είναι μυστικό. Η αλήθεια είναι ότι υπερβάλαμε λιγάκι όσον αφορά τις περιοδείες. Κυρίως για την Anette, που ήταν καινούργια στη μπάντα, ήταν αυτό ένα τεράστιο χτύπημα. Ενδιάμεσα είχαμε ωστόσο τα διαλείμματά μας, κι αυτό μας επέτρεψε να πάρουμε ορισμένες ανάσες. Εγώ προσωπικά ποτέ δεν σταματάω να δουλεύω στο στούντιο. Το λατρεύω. Λατρεύω όσο τίποτα άλλο να συνθέτω κομμάτια και στη συνέχεια να παρακολουθώ πώς αυτά «εξελίσσονται» και μεταφέρονται στο δίσκο από τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας. Αισθάνομαι πάντα χαρούμενος όταν είμαστε στο στούντιο και δουλεύουμε. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν απολαμβάνω τις περιοδείες και την επαφή με το κοινό. Και τα δύο μέρη είναι ιδιαίτερα

σημαντικά για την ύπαρξη μίας μπάντας.

 

Συνέντευξη : FrankAlbrecht

Μετάφραση : Μίλτος Λυμπιτσούνης


www.nightwish.com
www.myspace.com/nightwish

Σχόλια

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here