SLOW BURNING CAR interview (Troy Spiropoulos)

0
532
Slow Burning Car

Slow Burning Car

Shapeless disclosures

Έκτος δίσκος για τους Αμερικάνους rockers SLOW BURNING CAR, με τίτλο “Vicarious disclosures”. Ο Ελληνικής καταγωγής Troy (Τρύφωνας) Spiropoulos, τραγουδιστής και μπασίστας του σχήματος, μίλησε στο Rock Hard εκτός των άλλων για τη διασκευή στο “Wasted years” των IRON MAIDEN, με το μπουζούκι στην εισαγωγή αλλά και τον Καζαντζίδη και τον Πουλόπουλο, όπως σχεδόν κάθε Έλληνας της διασποράς.

Ποιες είναι αυτές οι «Έμμεσες αποκαλύψεις» (“Vicarious disclosures”) για τις οποίες μιλάτε στο νέο άλμπουμ σας;
Είναι απλώς ένα λογοπαίγνιο σχετικά με διάφορες απόψεις για (αντιληπτό) ευαίσθητο θέμα.

Είναι o 6ος δίσκος σας συνολικά σε κάτι περισσότερο από 15 χρόνια και για άλλη μια φορά αυτοχρηματοδοτείται. Νιώθετε ότι έχετε την καλλιτεχνική ελευθερία να κάνετε ό,τι θέλετε βγάζοντας μόνοι σας τους δίσκους σας;
Απολύτως. Δεν περιμένω από κανέναν να πληρώσει ή να με εμποδίσει να κάνω αυτό που θέλω να κάνω, πώς ή πότε θέλω να το κάνω. Μακάρι όλα τα συγκροτήματα/καλλιτέχνες να είχαν αυτή την ελευθερία.

Φαίνεται ότι έχετε πολλές διαφορετικές μουσικές επιρροές. Μπορείτε να αναφέρετε μερικές από αυτές και ποια είναι η επίδρασή τους στη μουσική σας;
Φυσικά. QUEENS OF THE STONE AGE, SWERVEDRIVER, LA GUNS, FOO FIGHTERS…και φυσικά πολλές ακόμα που είναι αδύνατο να αναφέρουμε.

Αν και έχετε μια γυναίκα τραγουδίστρια για τα δεύτερα φωνητικά, χρησιμοποιήσατε μια άλλη γυναίκα τραγουδίστρια για το “Beautifully Fucked Up“. Γιατί το έκανες αυτό;
Η Krista Ray ήταν η τραγουδίστριά μας για πολλά χρόνια και το τραγούδι “Beautifully Fucked Up” ήταν το τραγούδι της που ηχογραφήσαμε και πάντα μου άρεσε να παίζω. Δυστυχώς, εξαιτίας επαγγελματικών υποχρεώσεων και μετακόμισης από το Los Angeles, η Krista δεν μπορούσε να συμμετάσχει άλλο στο συγκρότημα. Τώρα συνεργαζόμαστε με την Kim Claybourne St.John, η οποία είναι μια φανταστική τραγουδίστρια από μόνη της.

Φαίνεται ότι δίνετε μεγάλη προσοχή στους στίχους, όπως είναι προφανές από τραγούδια όπως το “Crime minister“, “Rudderless ship“, “Shapeless faceless” για να αναφέρουμε μόνο μερικά. Από πού βρίσκεις έμπνευση για να γράψεις τους στίχους σου;
Είναι πάρα πολλοί οι τομείς που βρίσκω έμπνευση, αλλά κυρίως οι ειδήσεις, τα βιβλία, οι συζητήσεις, η θρησκεία, η οικογένεια.

Γιατί επιλέξατε να διασκευάσετε το “Wasted years” των IRON MAIDEN, ένα συγκρότημα που είναι πολύ διαφορετικό από το μουσικό σας στυλ και το κάνετε ακουστικά;
Οι IRON MAIDEN είναι ένα από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα. Το “Wasted years” είναι ένα τραγούδι που έπαιζα χρόνια στην ακουστική μου κιθάρα μέσα στο σπίτι και στην αυλή μου. Ήθελα απλώς να το ηχογραφήσω για τις επόμενες γενιές. Είναι η πρώτη διασκευή που έχουν ηχογραφήσει ποτέ οι SLOW BURNING CAR.

Στην αρχή του “Wasted years” χρησιμοποιείς μπουζούκι, αλλά σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που κάνεις κάτι τέτοιο. Αν δεν κάνω λάθος, το “Meraki” έχει και μπουζούκι (και ελληνικό τίτλο/στίχους). Πώς νιώθετε για την ελληνική καταγωγή σας και την ελληνική μουσική γενικότερα;
Πολύ τυχερός. Έχω γερές οικογενειακές ρίζες από μικρός και ερχόμουν στην Ελλάδα τα καλοκαίρια για να δω τους παππούδες και τη γιαγιά μου από την πλευρά του πατέρα μου. Υπαγορεύει τη συμπεριφορά και την προοπτική μου και ελπίζω ότι θα μεταδώσω την εκτίμηση των ριζών μας στους γιους μου. Όσο για την ελληνική μουσική, ήταν πάντα στο παρασκήνιο της ζωής μου. Aphrodite’s Child, Βασίλης Καρράς, Νταλάρας, Καζαντζίδης, Πουλόπουλος, Διονυσίου, Βίκυ Μοσχολιού… απίστευτες μουσικές και τραγουδοποιοί.

Ποιες είναι οι αντιδράσεις του Τύπου και των οπαδών σας για το νέο άλμπουμ;
Ανέβηκε στο 232 στα ραδιοφωνικά college charts της Βόρειας Αμερικής, κάτι που ήταν υπέροχο. Υποθέτω ότι είναι απολαυστικό… ή ελπίζω να είναι.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;
Πολλές περιοδείες στην Ελλάδα, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στα νοτιοδυτικά των ΗΠΑ. Κυκλοφόρησε επίσης ένα promo βίντεο για το “Hard Time Walking” και θα κυκλοφορήσουμε ένα για το “Shapeless faceless” από το τελευταίο άλμπουμ, που μπορείτε να δείτε στο Youtube.

Σάκης Φράγκος

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here