ACID DEATH – “Misled 2013” (Self-released)

0
76

Μετά από τόσα χρόνια χωρίς τη μπάντα, φαίνεται ότι τα παιδιά είναι πεινασμένα για μουσική -τη συγκεκριμένη, αφού ο καθένας είχε και άλλες μουσικές ασχολίες όλα αυτά τα χρόνια. Έτσι, σε συνδυασμό με τη συλλεκτική κυκλοφορία του τελευταίου τους δίσκου “Eidolon” από τη Noisehead σε λευκό βινύλιο, επανηχογράφησαν το υλικό από ένα υπερσπάνιο split LP με τους Ισπανούς deathsters AVULSED του 1995 με τίτλο “Misled/Deformed beyond belief” και του έδωσαν το όνομα “Misled 2013”.

Ακούγοντας το επανηχογραφημένο υλικό, δε μπορούσα να μην αναπολήσω και να σκεφτώ «πόσο μπροστά ήταν αυτή η μπαντα εκείνη την εποχή»…. Και πόσο αδικημένη! Έπαιζαν “παπάδες” εν έτη 1995, τολμώντας πράγματα ενώ άλλοι είχαν ακόμη το “τζίκι-τζίκι” της δεκαετίας του ‘80 για Θεό! Το EP αποτελείται από 5 συνθέσεις, φυσικά πιο old school διάθεσης απ’ ότι αυτά του τέλους των 90’s, αλλά και το “Eidolon” φυσικά. Παρόλα αυτά τα prog στοιχεία είναι εμφανή και σίγουρα παραπέμπουν στους ύψιστους CORONER. Φυσικά η παραγωγή δε συγκρίνεται με το EP του 1995, αλλά μιλάμε για 18 χρόνια από τότε. Ο καθαρός ήχος βοηθά τις συνθέσεις να αναδείξουν την πολυπλοκότητα τους, με αποτέλεσμα να βάζεις πρώτα τη ταμπέλα prog/death και μετά thrash. Επίσης και τα ντραμς ακούγονται καλύτερα, οπότε δε θα συγκρίνω τα τότε με τα τωρινά του Κώστα, θα είναι αδικία. Και τα δύο υψηλού επιπέδου. Στο “Misled 2013” έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε σε studio δουλειά το νέο μέλος της μπάντας John Αναγνώστου (RELEASED ANGER), ο οποίος ανέλαβε χρέη κιθαρίστα μετά τη φυγή του Gus K και ομολογώ ότι ταιριάζουν γάντι με τον Denis (INFIDEL)… Solos, thrashtechriff οργασμοί! Σαφέστατα θα το δούμε καλύτερα σε νέο υλικό όμως. Δε θα έλειπαν βέβαια οι κλασικές μπασογραμμές του Σάββα και τα χαρακτηριστικά “βρώμικα” φωνητικά του. Και τα 5 τραγούδια του EP είναι εκπληκτικές συνθέσεις, αλλά έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στο “Splitting your minds eye”, ιδίως όταν μπαίνουν τα «εφιαλτικά» πλήκτρα στο fade out του άλμπουμ!

Μπορείτε όλοι να κατεβάσετε δωρεάν και ν’ ακούσετε το θρυλικό αυτό EP στην καινούρια version του στο επίσημο site της μπάντας. Οι παλιοί θα αναπολήσουν και οι νέοι θα μάθουν για μια από τις σημαντικότερες metal μπάντες της χώρας μας, που ευτυχώς για μας δεν έμειναν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

8,5 / 10

Γιώργος Δρογγίτης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here