ACCUSER – “Dependent Domination” (Red Shift)

0
131

Ένα από τα πράγματα που γουστάρω είναι οι εκπλήξεις (φυσικά όταν είναι ευχάριστες) από συγκροτήματα που δεν είχα καμία απολύτως απαίτηση. Όταν έφτασε το CD των Γερμανών thrashers ACCUSER στο γραφείο, το άφησα σε μία γωνία και προτιμούσα να ακούω άλλα πράγματα που είχαν προτεραιότητα στα γούστα μου. Όταν έφτασε όμως η ώρα να το ακούσω, πραγματικά ξαφνιάστηκα ευχάριστα. Οι ACCUSER είναι ένα γερμανικό thrash συγκρότημα, που όμως διαφέρει από πάρα πολλούς συναδέλφους τους από την ίδια χώρα, καθώς οι επιρροές τους είναι καθαρά αμερικάνικες, ως επί το πλείστον Bay Area και μάλιστα η μουσική τους είναι εξαιρετικά καλοπαιγμένη. Η αλήθεια, είναι ότι οι ACCUSER είναι παλιές καραβάνες και στα χρόνια που το thrash είχε πεθάνει –γύρω στα μέσα της δεκαετίας του ’90- αν δεν κάνω λάθος, είχαν πολύ στενή σχέση με τους industrial metallers DIE KRUPPS. Τώρα που η μουσική αυτή πήρε τα πάνω της, εμφανίστηκαν στο προσκήνιο εκ νέου το 2008 και ξαναχτυπάνε φέτος με το “Dependent domination”.

Ακούγοντας το “Desolate shape”, νόμιζα ότι άκουγα το “The last act of defiance” των EXODUS από το “Fabulous disaster” (δεν είναι ίδιο, αλλά μοιάζει στον ρυθμό). Επίσης υπάρχουν πολλά στοιχεία από OVERKILL, από TESTAMENT (σε πολλά σημεία), από METALLICA (το ομώνυμο τραγούδι «βρωμάει» “Master of puppets”) αλλά το φοβερό είναι ότι μου φέρνουν πολύ και σε GRIP INC, ιδιαίτερα στα φωνητικά που θυμήθηκα τον μακαρίτη Gus Chambers. Δεν βγάζουν αυτή τη γερμανίλα που αναδύεται ακούγοντας σχήματα όπως οι PERZONAL WAR για παράδειγμα (και δεν τους αναφέρω τυχαία, αφού έχουν τον ίδιο παραγωγό) κι εκεί ακριβώς βρίσκεται το στοιχείο της έκπληξης.

Δεν ξέρω αν η επανασύνδεσή τους έχει να κάνει με την ακμή του ιδιώματος, αν κάνουν μία αρπαχτή (σιγά τα λεφτά που θα βγάλουν δηλαδή, αλλά λέμε τώρα), αλλά με ενδιαφέρει ότι το αποτέλεσμα είναι πολύ παραπάνω από τίμιο. Και το άλμπουμ το ακούω συνεχώς, σε μία περίοδο πολύ σημαντικών κυκλοφοριών… Αυτό κάτι σημαίνει για εμένα.

8 / 10

Σάκης Φράγκος

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here